Merhaba karıncamın yumurtalarının rengi değişti. Türü Messor structor önce açık beyazken şimdi şeffaf oldu nedeni nedir acaba?
Ekli dosyalar
Moderatör tarafında düzenlendi:
Hocam size bir mesaj attmıstım bendeki pupaları göndersem ne zaman çıkacaklarini söyler misiniz?Yumurta henüz tazeyken mat beyazdır genelde (türden türe değişebiliyor) embriyo olgunlaştıkça embriyoyu çevreleyen yapı ve sıvının yoğunluğu değişir ve embriyoyu ışık altında daha net görünür kılar, çünkü olgunlaşmadan kaynaklı yumurta saydamlaşır. Yumurtaların en az bir iki haftalık olduğunu tahmin ediyorum, yakın zamanda larva olacaklar. Endişe edecek bir şey yok.
Bir ay oldu,önce yumurtalarını yedi sonra tekrar yumurtladı şimdi de böyle şeffaf oldu ve biraz büyümüşler bende düşüncem üzerine gelişiyolar dedim ama yinede sormak istedim çok bilgili değilim bu hobide.Yardımınız için teşekkür ederim ortalama olarak kaç gün sonra bir sonraki evreye geçiş olur bu evreler nelerdir ve acaba ne zaman ilk işçi çıkar yardımcı olabilir misiniz bu sorularıma lütfen.Yumurta henüz tazeyken mat beyazdır genelde (türden türe değişebiliyor) embriyo olgunlaştıkça embriyoyu çevreleyen yapı ve sıvının yoğunluğu değişir ve embriyoyu ışık altında daha net görünür kılar, çünkü olgunlaşmadan kaynaklı yumurta saydamlaşır. Yumurtaların en az bir iki haftalık olduğunu tahmin ediyorum, yakın zamanda larva olacaklar. Endişe edecek bir şey yok.
Hocam structor diye satın aldıysanız structor olduğunu düşünmüyorum. Zaten çoğu satıcı bulduğu bütün messorlara structor diyip geciyor. İlk isciler çıkana kadar hatta 3. Nesil işçiler çıkana kadar messorlarda tür tespiti yapılamaz, 3. nesil işçinin de makro fotoğrafları gerekir.Merhaba karıncamın yumurtalarının rengi değişti. Türü Messor structor önce açık beyazken şimdi şeffaf oldu nedeni nedir acaba?
Satın almadım,yuvanın uzağında buldum yuva yoktu etrafta eski mesajlarımda fotoğraflarına bakabilirsiniz,yazdığım ve aldığım yardımlar sonucunda structor dedimHocam structor diye satın aldıysanız structor olduğunu düşünmüyorum. Zaten çoğu satıcı bulduğu bütün messorlara structor diyip geciyor. İlk isciler çıkana kadar hatta 3. Nesil işçiler çıkana kadar messorlarda tür tespiti yapılamaz, 3. nesil işçinin de makro fotoğrafları gerekir.