Fotoğraf atabilir misin?Haftada 1 kontrol ettiğim lasiuslarımın yumurtaları büyümüyor. Birinin 10 diğerinin 30 kadar yumurtası var. Sorun ne bilen var mı?
Diyapoza girmiş olabilirler tahmin sadece.Haftada 1 kontrol ettiğim lasiuslarımın yumurtaları büyümüyor. Birinin 10 diğerinin 30 kadar yumurtası var. Sorun ne bilen var mı?
Atamam strese giriyorlar.Fotoğraf atabilir misin?
Zaten strese girmişler, atarsan net bir şey söyleyebilirim.Atamam strese giriyorlar.
Bilmiyorum ki 1 aydır falan herhalde.Ne zamandan beri büyümuyor ?
Yok durum vahim gibi.Zaten strese girmişler, atarsan net bir şey söyleyebilirim.
Besleme yapmanızı tavsiye ederim.Bilmiyom ki 1 aydır falan herhalde
Yok durum vahim gibi
Konu sahibinin sorusu kraliçesinin yumurtlamaması değil, yumurtalarını büyütememesi. Yazmak için yazmayın lütfen.2 seçeneğin var. Ya burda denilenleri dinlersin ve belki kraliçe yumurtlar, ya da kendin kafana göre bir şeyler yapmaya çalışırsın sonra ne olur bilmem.
Hocam muhtemelen sıcaklık ve nem değerlerini ayarlayamadım. Tüplerin yerlerini değiştirip ileride geri dönüş yaparım. Çok teşekkürler.Konu sahibinin sorusu kraliçesinin yumurtlamaması değil, yumurtalarını büyütememesi. Yazmak için yazmayın lütfen.
Soruya gelecek olursak;
Öncelikle kraliçenin ve yumurtaların fotoğrafını atmanıza gerek yok. Kraliçeler ilk etapta yumurtalarının arasından birkaç tanesine daha fazla odaklanıp nanitik işçiler çıkartmayı amaçlar.
1- Bu süreçte birkaç yumurta -özellikle bir yumurta- diğerlerinden daha hızlı büyür ve gelişir. Bu durumda siz o yumurtayı ya da yumurtaları fark etmemiş olabilirsiniz.
2- Sıcaklık ve nem oranını optimal seviyede tutamıyor olabilirsiniz. Bu durum yumurta gelişimini etkileyecektir.
3- Kraliçenin stok besini bitiyor olabilir. Bu durumda kraliçeniz kaçma davranışları sergileyebilir ve beslemeniz gerekebilir, şayet hiçbir şey yapmazsanız gözlemlerim sonucu kraliçe diğer yumurtaları yiyip tekrar ilk beslediği yumurtalarla ilgileniyor ve ilk işçiyi çıkartabiliyor.
Benim tecrübelerim bunlar. Sana tavsiyem daha az sıklıkla kontrol etmen ve sıcaklığı optimal seviyede tutman, olası bir durumda da besleme yapman olacak. En önemlisi de 'burada denilenleri dinlemek' zorunda değilsin. Kendi kafana göre bir şeyler yapmaya çalışıp kendi başına tecrübe edebilirsin, sana kalmış. İyi hobiler.
Kraliçe eğer tüpteyse nem oranından ziyade sıcaklıkla ilgilenebilirsin. Rica ederim.Hocam muhtemelen sıcaklık ve nem değerlerini ayarlayamadım. Tüplerin yerlerini değiştirip ileride geri dönüş yaparım. Çok teşekkürler.
Pardon haklısın, ben yanlış okumuşum; dalgınlığıma gelmiş o an. Yumurtaların gelişimini görmek için ben fotoğraf atmasını istemiştim, sanırım orada da bir yanlış anlaşılma olmuş. Bunu istememin sebebi genelde bir hobici mesela diyor “Yumurtalar büyümüyor” sonra fotoğraf attığında 10 tane larva falan olduğu ortaya çıkıyor, böyle bir şey yaşanmaması için dedim. Ayrıca ben “Burada denilenleri dinlemek zorundasın” diye bir şey de demedim; dinlerse ve dinlemezse ne olacağını söyledim, tekrardan belirtiyorum burada söylenenler tavsiyedir ve çoğunlukla deneyim sonucudur. Bunların dışında dediklerine ve verdiğin tavsiyelere katılıyorum.Konu sahibinin sorusu kraliçesinin yumurtlamaması değil, yumurtalarını büyütememesi. Yazmak için yazmayın lütfen.
Soruya gelecek olursak;
Öncelikle kraliçenin ve yumurtaların fotoğrafını atmanıza gerek yok. Kraliçeler ilk etapta yumurtalarının arasından birkaç tanesine daha fazla odaklanıp nanitik işçiler çıkartmayı amaçlar.
1- Bu süreçte birkaç yumurta -özellikle bir yumurta- diğerlerinden daha hızlı büyür ve gelişir. Bu durumda siz o yumurtayı ya da yumurtaları fark etmemiş olabilirsiniz.
2- Sıcaklık ve nem oranını optimal seviyede tutamıyor olabilirsiniz. Bu durum yumurta gelişimini etkileyecektir.
3- Kraliçenin stok besini bitiyor olabilir. Bu durumda kraliçeniz kaçma davranışları sergileyebilir ve beslemeniz gerekebilir, şayet hiçbir şey yapmazsanız gözlemlerim sonucu kraliçe diğer yumurtaları yiyip tekrar ilk beslediği yumurtalarla ilgileniyor ve ilk işçiyi çıkartabiliyor.
Benim tecrübelerim bunlar. Sana tavsiyem daha az sıklıkla kontrol etmen ve sıcaklığı optimal seviyede tutman, olası bir durumda da besleme yapman olacak. En önemlisi de 'burada denilenleri dinlemek' zorunda değilsin. Kendi kafana göre bir şeyler yapmaya çalışıp kendi başına tecrübe edebilirsin, sana kalmış. İyi hobiler.