Yumurtalardan uzun süredir tık yok

keremkoyuncu

Yumurta
Üye
Yaklaşık 1 ay olmuştur yumurtlayali yumurtalardan işçiler çıkmadı şimdi tekrar yumurtlamış yumurtalar öncekilerden biraz daha büyük neden işçiler çıkmıyor
Türü messor

Bulut_Mercan

Asker
Yardımsever
İlklerden
Üye
Kraliçenizin cinsi nedir? Ortalama 1.5-2 ay arasında çıkıyorlar zaten.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Yeni yumurtladığı büyük olan yumurtalar büyük ihtimalle majörler. Bir ay daha sabretmeniz lazım.

Mucitadam

Yumurta
Üye
Yeni yumurtladığı büyük olan yumurtalar büyük ihtimalle majörler. Bir ay daha sabretmeniz lazım.
daha yeni yeni yumurtlayan veya ilk işçisi çıkacak olan hiçbir kraliçe türü veya benim bildiğim türler ilk işçi olarak majör işçi çıkarmaz çıkartamaz. zaten kraliçe nin yağ bezlerinde bulunan besin anca ona ve ilk işçisine yeterli, ilk çıkan işçi de zaten çıkacak olan diğer işçilerden daha küçük ve gelişmemiş olur çünkü besin yetersizliği var. yumurtların büyük olması olsa olsa yumurtaların yumurta döneminden larva dönemine geçiş yapmasından kaynaklı. arkadaş az daha sabrederse o büyük gibi görünen yumurtalar git gide kahverengimsi bir pupaya dönüşecek ve içinden işçisi çıkacaktır. larva dönemine girmişse yumurtalar ortalama 25 günde işçi çıkacaktır diye düşünüyorum
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Yaklaşık 1 ay olmuştur yumurtlayali yumurtalardan işçiler çıkmadı şimdi tekrar yumurtlamış yumurtalar öncekilerden biraz daha büyük neden işçiler çıkmıyor
Türü messor
yumurtalar larva olmuş. 2 hafta sonra kontrol ettiğinde büyük dediğin yumurta yani larva kahverengimsi bir renk alacak biraz daha büyüyecek ve pupa olacaklar. ardından bi 14 gün süre daha geçtiğinde pupadan ilk işçin çıkmış olacaktır

drusus

Nanitik
İlklerden
Üye
İlk işçisi dişi alate olan bile varmış, besin yetmemesi durumu doğru ama ilk işçi majör olamaz demek yanlıştır.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Hocam arkadaşın dediğini anlamadınız sanırım? Önceden zaten yumurtlamıştı yeniden yumurtladı ve bu yumurtalar ilk yumurtalara oranla daha büyük dedi.

Görmeden bu kadar kesin ve net bilgi verenini ilk defa gördüm.

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
İlk işçisi dişi alate olan bile varmış, besin yetmemesi durumu doğru ama ilk işçi majör olamaz demek yanlıştır.

İlk işçisinin alete olması demek %99 döllenmemiştir demektir n kromozomlu çünkü sadece çiftleştikten sonra 2n kromozomlu işçi yumurtası verebilir aksi taktirde kraliçe sadece alete üretmeye devam eder ve sürekli aleteleri beslemek zorunda kalıp bir süre sonra ölür çünkü aleteler iş yapmaz sadece yer ve zamanı gelince uçarlar

drusus

Nanitik
İlklerden
Üye
Erkek alate değil, baya dişi alate çıkaran varmış ilk işçi olarak.

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Erkek alate değil, baya dişi alate çıkaran varmış ilk işçi olarak.

Çok ilginç themnotorax olabilir mi cinsi onlar alete çıkarmaya daha yatkın olduğunu biliyorum ama messorda ilk defa duydum açıkçası ilginç 🧐

kylorenn2891

Yumurta
Üye
Çok ilginç themnotorax olabilir mi cinsi onlar alete çıkarmaya daha yatkın olduğunu biliyorum ama messorda ilk defa duydum açıkçası ilginç 🧐
Şuanda ilk işçisi çıkmamış fakat pupa evresinin 1.haftasında yavruları olan bir kraliçem var fakat en başından beri hep diğerlerinden çok daha büyük olan bir yumurtası var. Hala larva evresinde belki ilk işçisi olmayacak fakat 2. Max 3. Nesil -tam terimi bilmiyorum- yumurtalardan biri ya alete ya da majör olabileceğini düşünüyorum. Yumurtanın boyutu kraliçenin abdomenine çok yakın.

Mucitadam

Yumurta
Üye
Şuanda ilk işçisi çıkmamış fakat pupa evresinin 1.haftasında yavruları olan bir kraliçem var fakat en başından beri hep diğerlerinden çok daha büyük olan bir yumurtası var. Hala larva evresinde belki ilk işçisi olmayacak fakat 2. Max 3. Nesil -tam terimi bilmiyorum- yumurtalardan biri ya alete ya da majör olabileceğini düşünüyorum. Yumurtanın boyutu kraliçenin abdomenine çok yakın.
5-10 hatta 20 işçili kolonilerde bile major işçi olmayabiliyorken, ilk işçisini majör olarak çıkartması biraz ilginç doğrusu, şaşırdım. ilk çıkan işçiler besin yetersizliği sebebiyle diğer nesillerden daha küçük oluyorken kraliçe ilk çıkacak olan işçisini major olarak çıkartması çok garip

Hocam arkadaşın dediğini anlamadınız sanırım? Önceden zaten yumurtlamıştı yeniden yumurtladı ve bu yumurtalar ilk yumurtalara oranla daha büyük dedi.

Görmeden bu kadar kesin ve net bilgi verenini ilk defa gördüm.
bence siz anlamadınız hocam. "yumurtlayalı 1 ay olmuş işçiler çıkmadı" diyor. benim burda anladığım kraliçe yumurtlamış ve yumurtlaamaaya devam ediyor fakat işçiler yok çıkmamışlar diyor. kraliçe sürekli yumurtluyor zaten. dün 10 yumurtası varsa bu gün 15 olabilir. yumurtladığı süre zarfında diğer yumurtalarıda besliyor ve yumurtaların gelişmesini sağlıyor

Arkadaş yeni yumurta çok büyük diyor, bence yumurtladıktan sonra arkadaş koloniyi kontrol etmiş ve gelişen bir yumurtanın larva olduğunu fark edip kraliçenin yeni ve büyük bir yumurta yaptığını sanmış. bu şekilde tahmin ediyorum