yumurtalarda bir değişiklik yok

Mucitadam

Yumurta
Üye
merhabalar. yaklaşık olarak 20 gün önce 2 messor kraliçem yumurtlamıştı. aradan neredeyse 20 gün geçmesine rağmen yumurtalarda bir değişiklik yok hepsi aynı boyutta. ortam sıcaklığı 20c, bezle sarılı bir şekilde dolabın içindeler. yumurtaların larva olması bu kadar uzun sürmesi normalmi

Bahadur

Yumurta
Üye
merhabalar. yaklaşık olarak 20 gün önce 2 messor kraliçem yumurtlamıştı. aradan neredeyse 20 gün geçmesine rağmen yumurtalarda bir değişiklik yok hepsi aynı boyutta. ortam sıcaklığı 20c, bezle sarılı bir şekilde dolabın içindeler. yumurtaların larva olması bu kadar uzun sürmesi normalmi
2-3 hafta sürüyor diye biliyorum türden-türe göre de değişiyor.

Mercian

Yumurta
Üye
yaklaşık 1 ay da işçi karincalar cikiyor diye biliyorum az daha sabredersen cikacaginin garantisini veririm

Bora

Larva
Üye
Kaç günde bir bakıyorsunuz ? artık bu soruyu kaçıncı kişiye soruyorum acaba 🧐🤔

Mucitadam

Yumurta
Üye
Kaç günde bir bakıyorsunuz ? artık bu soruyu kaçıncı kişiye soruyorum acaba 🧐🤔
Min 4. Günün akşamı max da 1 hafta. Yakaladığım günden Şimdiye kadar 3 yada 4 kez kontrol etmişimdir. Streste olmadığının garantisini verebilirim çünkü açıp baktığımda kraliçeler koşuşturmuyotlar açmadan önce nasıl duruyorlarsa açıncada aynı sakinlikle duruyorlar yumurtalarla ilgileniyorlar. Zaten açıp bakacağım zaman dakikalarca bakmıyorum, 30sn sürmüyor bakmam
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

yaklaşık 1 ay da işçi karincalar cikiyor diye biliyorum az daha sabredersen cikacaginin garantisini veririm
Sabredelüm bakalım, heyecanla bekliyorum zaten, ilk işçim çıkınca nasıl olacak diye, bir dünya malzeme aldım şimdiden 😅. Gaz beton, akvaryum, cam tüp vs vs.

Son düzenleme:

Akbaba

Yumurta
Üye
aynı soruna sahibim, senin aksine biraz strese sokmuş olabilirim ama yumurtalarını yemediler 3 haftadır bekliyorum hiçbir değişiklik yok yumurtalarda. kendi hallerine bıraktım

drusus

Nanitik
İlklerden
Üye
20 dereceyi sevmemiş olabilirler belki, biraz artırabilirsiniz bence. Ben genelde 24-27 aralarında tutmaya çalışıyorum. Daha az bakmaya, mümkünse bir süre onları unutmaya ve kapalı bir alanda tutmaya özen gösterirseniz verimleri artar. Ha, illa bir sıkıntı olmak zorunda da değil, larva evresine geçmeleri genelde 14-21 gün arası deniliyor (teyit etmedim ancak doğru bir bilgi olduğunu sanıyorum) zaten. Bu süre artabilir, kısalabilir. Hayvana göre değişebiliyor.