Hocam Camponatuslarda genelde yumurtadan işçiye 6-8 hafta sürüyor diye biliyorum fakat bu süre bir çok etkene göre değişebiliyor sıcaklık, beslenme misal halihazırda işçiler olunca larvaları besleyebiliyorlar ve gelişim hızlanıyor. Yani süreç değişken.elimde bir kraliçe var, 27 Temmuz'da yumurtladı. Bu yumurtalar ne zaman işçiye dönüşür? Türü camponotus baldacci.
Yaklaşık 1.5 ay içinde çıkar. Bu süre sıcaklık ve stres durumuna bağlı olarak değişiklik gösterebilir.elimde bir kraliçe var, 27 Temmuz'da yumurtladı. Bu yumurtalar ne zaman işçiye dönüşür? Türü camponotus baldacci.
hocam kafama takıldı, ben antalya'da yaşıyorum ve burası yanıyor, bu sıcaklık etkiler mi acaba?Yaklaşık 1.5 ay içinde çıkar. Bu süre sıcaklık ve stres durumuna bağlı olarak değişiklik gösterebilir.
Tüpün bulunduğu yerdeki sıcaklık etkiler. Hava 40 derece bile olsa evin içi(tüpün olduğu yer) uygun sıcaklıktaysa sorun olmaz.hocam kafama takıldı ben antalayda yaşıyorum ve burası yanıyor bu sıcaklık etkilermi acaba
Değişkenlik gösterebilmekle birlikte İzmir'de hava sıcaklığı ortalama 40 dereceyken oda sıcaklığı 30-33 arası seyrediyor, klima açtığımda 27-28 derece oluyor. Yani dışarısının sıcaklığının seni korkutmasına gerek yok. Yaşadığın iklim şartlarında bulduysan genellikle sıcaklığı çok düşünmene gerek kalmıyor çünkü zaten o sıcaklıklara alışkın oluyorlar.hocam kafama takıldı, ben antalya'da yaşıyorum ve burası yanıyor, bu sıcaklık etkiler mi acaba?
bide bazen odada klima açıyorum , 25 -26 derecede umarım sıkıntı olmazTüpün bulunduğu yerdeki sıcaklık etkiler. Hava 40 derece bile olsa evin içi(tüpün olduğu yer) uygun sıcaklıktaysa sorun olmaz.
Sorun olmaz.bide bazen odada klima açıyorum , 25 -26 derecede umarım sıkıntı olmaz
fikir olması açısından, normalde ankarada yaşıyorum, yazı yalovada geçiriyorum. ankarada oda sıcaklığı stabil 23-24 bandinda oluyor. burada öğlen 33 ü gördüğü oluyor, onun dışında 27-28 derecelerde. buraya geldiğimde 1 yıldır yumurtlamayan componatus sanctus kraliçem 2 tane yumurtladı, diğerinin yumurtaları hep aynı boyda iken pupa oldular ve daha cok yumurtladı.Elimde bir kraliçe var, 27 Temmuz'da yumurtladı. Bu yumurtalar ne zaman işçiye dönüşür? Türü Camponotus baldacci.
Yaklaşık 1 aya çıkar muhtemelen.arkadaşlar az önce birşey farkettim bunların arasında 4-5 tane larva var bunların çıkması daha kısa sürer değilmi?