Yumurtalar larva evresine geçmiyor

nyaniki

Yumurta
Üye
Camponotus Lateralis group 16 işçili (1 Major 1 Media 14 Minör) kolonimin 1 pupası en az 10 yumurtası var ama 2.5 haftadır yumurtalarda ne hacimce bir artış ne renk değişimi var. Protein ve glikoz eksikleri yok abdomenleri şişik zaten. Kış uykusuna hazırlanmak için çok erken. Acaba tüp küçük mü gelmeye başladı ya da outworld mü bağlamalıyım bunlarla bir alakası var mı?
1692282587786.jpeg1692282707551.jpeg1692282725816.jpeg

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Tüp boyutuyla, outworld bağlamanızla alakalı bir durum değildir. Koloniniz diyapoza girmiş olabilir. Yaz aylarında olmamıza rağmen yapay ortamda beslediğimiz için biyolojik takvimleri karışabiliyor. Bu durum devam ederse koloniyi bir süre kış uykusuna yatırmanız çözüm olabilir. Kraliçeyi ne zaman buldunuz? Daha önce kış uykusuna yattılar mı? Karıncaların hareketlerinde genel olarak durgunluk gözlemliyor musunuz?

nyaniki

Yumurta
Üye
3 Mayıs 2023'de buldum, 3-4 ayda bu kadar geliştiler. İkinci major (Media da olabilir) da resimde gördüğünüz pupadan çıktı ve artık sadece yumurtaları var. Daha yeni bir koloni olduğu (hiç kış geçirmediler) için yorgun olmalarına ihtimal vermiyorum. Durgunluk gözlemlemiyorum baya hareketliler. En son fotoğrafı çektiğimden beri yumurtalarda artış var gibi Kraliçe yumurtlamış yorgunlukla ilgisi yok bence. Multi Tetramorium kolonimin de aynı şekilde olduğunu fark ettim 6 işçisi var 50den fazla yumurtaları var 2-3 haftadır 6 işçililer. Hareketsiz ve karanlık bir dolapta duruyorlar hava alıyor dolap, aynı yerde duran multiqueen Nylanderia kolonim baya hızlı gelişiyor. Sıcaklık fazla olabilir mi odam 36-40 derece (bazen çok sıcak olduğunda 42-43)?