Yumurtalar ile ilgili gariplik

Tahaa

Yumurta
Üye
Merhabalar iyi hobiler. Ben Formica kolonimin yumurtaları ile ilgili soru soracaktım. Kraliçenin ilk yumurtalarını çıkarttığı zaman yumurtalar pupa evresine geçmişti ama şu an ilk işçiler çıktı 2 hafta oldu ve yeni yumurtalar pupa evresine geçmedi. Yumurtaların gözleri belli olmaya başladı iskeleti belli olmaya başladı. Bilmiyorum yani normalde böyle olduğunu sanmıyorum.
Bunla4 ilk yumurtalar:
IMG_20230707_192515_1.jpg
Bu da şu anki yumurtalar:
IMG_20230819_105137.jpg
Sararmış bir yumurta da var hatta ama onu çekemedim daha fazla da rahatsız etmek istemedim.

Moderatör tarafında düzenlendi:

ilhan775

Yumurta
Üye
Larvalar etraflarına koza örerken bir yere tutunup da yapıyorlar. Doğada koza koruma amaçlı olan birşey ancak tüp içinde bazen larva tutunamıyor ve koza öremiyor. Bi sıkıntı olacağını düşünmüyorum.

Tahaa

Yumurta
Üye
Teşekkürler yardımınız için. Peki kolonide herhangi bir problem görüyormusunuz abdomen sişikliği vs

Emre52ege52

Nanitik
Üye
Teşekkürler yardımınız için. Peki kolonide herhangi bir problem görüyormusunuz abdomen sişikliği vs
Abdomenleri iyi duruyor
Merhabalar iyi hobiler. Ben Formica kolonimin yumurtaları ile ilgili soru soracaktım. Kraliçenin ilk yumurtalarını çıkarttığı zaman yumurtalar pupa evresine geçmişti ama şu an ilk işçiler çıktı 2 hafta oldu ve yeni yumurtalar pupa evresine geçmedi. Yumurtaların gözleri belli olmaya başladı iskeleti belli olmaya başladı. Bilmiyorum yani normalde böyle olduğunu sanmıyorum.
Bunla4 ilk yumurtalar:
Ekli dosyayı görüntüle 30056
Bu da şu anki yumurtalar:
Ekli dosyayı görüntüle 30057
Sararmış bir yumurta da var hatta ama onu çekemedim daha fazla da rahatsız etmek istemedim.
Sarı olan pupa yakın zamanda çıkacak olan işçi beyaz olan ve gözleri belli olan ise o gördüğün sarı gibi olduktan sonra işçi oluyor yani bı sorun yok