Merhaba Prenolepis Nitens türü kraliçem var ve minik minik 30'a yakın yumurtası var fakat 40/50 gündür bir değişim göremedim. 4 günde bir kontrol ediyorum ama bundan sonra 10 güne düşürüp deneyeceğim. Yardım eden herkese şimdiden teşekkürler.
döllenmemiş olabilir kraliçe döllenmeyince kendisini dölleyebilmek için prensler üretiyorMerhaba Prenolepis Nitens türü kraliçem var ve minik minik 30'a yakın yumurtası var fakat 40/50 gündür bir değişim göremedim. 4 günde bir kontrol ediyorum ama bundan sonra 10 güne düşürüp deneyeceğim. Yardım eden herkese şimdiden teşekkürler.
Üretiyor olabilir ama sorun çıkmamasıdöllenmemiş olabilir kraliçe döllenmeyince kendisini dölleyebilmek için prensler üretiyor
Onu ben de görmüştüm hatta yabancı bir kanal oda sıcaklığında direkt olarak ölür diyordu ama yumurtlamaya kadar geldiyse olur herhaldeSelamlar, Prenolepis nitens türü zor bir türdür ve gereksinimleri farklıdır. Koloniye 19-20 derece havada bakan hobicilerin koloni kurmakta başarılı olduklarını duymuştum. Bir çeşit soğutucu yapabilirseniz iş görür diye ümid ediyorum.
40-50 günde yumurtaların gelişim göstermemesi sıcaklık ile ilgili olabilir veya besinsizlikten de olabilir.Onu ben de görmüştüm hatta yabancı bir kanal oda sıcaklığında direkt olarak ölür diyordu ama yumurtlamaya kadar geldiyse olur herhalde
Bu arada strese girmiş olabilir çünkü 4 gün ama bazen 3 de olabiliyor40-50 günde yumurtaların gelişim göstermemesi sıcaklık ile ilgili olabilir veya besinsizlikten de olabilir.