Yumurtalar Çıkmıyor

HesoyamTR

Yumurta
Üye
Arkadaşlar 1 ay'ı aşkın süredir messor sp. kraliçemin yumurtaları pupa formundan ne iskeleti oluştu ne bi gelişme oldu hala aynı boyutta duruyorlar. Birde kraliçem zaten biraz geç yumurtlamıştı ve bu pupalar oluştuktan sonra biraz halsizleşti diğer küçük yumurtaları yemeye başladı yeni yumurtalar yapmıyor içinde 2 tane pupa kaldı sadece yaklaşık 4 aydır benimle hiçbirşey vermedım un kurdu,şekerli su vs. acıkmış olacağını düşündüğümden bu gün biraz şekerli su verdim sizce bi un kurdunun kuyruk tarafınıda vermeli miyim ?
NOT : FOTOĞRAFLAR 1 AY ÖNCESİNDEN

Az önce baktım şekerli suyu içiyor

Ekli dosyalar

• IMG_20220611_194614.jpg
    IMG_20220611_194614.jpg
    22.8 KB · Görüntüleme: 47
  • IMG_20220611_194620.jpg
    IMG_20220611_194620.jpg
    29.2 KB · Görüntüleme: 46

ilhanZYBK

Larva
Üye
Yumurtalarini yemeye basladiysa buyuk ihtimalle sitreslenmiştir.Ya da aşırı besinsiz kaiş olabilir.

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Yumurtalarini yemeye basladiysa buyuk ihtimalle sitreslenmiştir.Ya da aşırı besinsiz kaiş olabilir.

Tekrar söylüyorum bir kraliçe yumurtalarını stresten dolayı yumurtalarını kolay kolay yemez

Şu durumdaki düşüncem kraliçenin döllenmemiş olması ve erkek alete pupası olduğunu düşünüyorum fakat fotoğraf gerekiyor bunu destekleyen bir kanıda çok az yumurtlamış ve uzun süreler ara ile yumurtlamış kraliçeniz döllenmemiş oşabilir

Karıncatürtespit

Yumurta
Üye
Kraliçelerin besin stoğu 2 3 aydır. Besini bitmiş ve ladvaları beslemek için yumurtaları yemiş. Un kurdu vermelisin ki larvaları besleyebilsin kraliçe.

el4nce

Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Kraliçelerin besin stoğu 2 3 aydır. Besini bitmiş ve ladvaları beslemek için yumurtaları yemiş. Un kurdu vermelisin ki larvaları besleyebilsin kraliçe.
Çok riskli değil mi hocam un kurdu vermek? Bu sefer stresten yiyecek kraliçe yumurtaları.

el4nce

Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Sadece larvalar ve kraliçe protein ve şekerli su içer diye biliyorum. Arkadaşınkiler pupa evresinde.
Şekerli su karınca besinidir larvalar proteinle beslenir kraliçenin protein stığu bitmişse tekrar protein alması gerekir

el4nce

Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Belki de pupası vardır da arkadaş çekememiştir.

Karıncatürtespit

Yumurta
Üye
Ben ilk fotoğraftan bariz bşr şekilde larva oldupunu çıkarırırm ve larva ise beslenmesi gerekir kraliçe de o proteini yumurtlarından alıyor

el4nce

Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Evet o durumda bende katılıyorum. Kraliçeye çok ufak besin takviyesi yapılması lazım.

el4nce

Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Israrcı değilim hocam yanlış anlamayın.

Karıncatürtespit

Yumurta
Üye
Pupa vardır görmüyoruzdur diyorsumuz ama ben kendi gözlerimle bir larva görüyorum hayvan 4 aydır aç besin stoğu tamamen bitmiş besin için yumurtalarını yemeye başlamış burda önemli olan larva pupa yumurta olması değil önemli olan kraliçenin stoğunun bitmiş olup yenilenmesi gerektiği

el4nce

Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Eğer pupadan ilk işçi doğarsa biraz beklenilebilir. Kraliçenin stoğunun bitmiş olması her zaman besin vermeniz gerektiği anlamına gelmiyor. Tüpte eğer pupa varsa biraz daha beklenmeli ve ilk işçi doğduğu zaman takviye yapılmalıdır. Aksi takdirde işçi doğmadan verilebilecek besin takviyesinin yumurtaları stresten yemekle sonuçlanacağını belirtiyorum.

Karıncatürtespit

Yumurta
Üye
Pupa olup olmadığı meçhul ben şuan larva görüyorum sadece ve bu canlı, yem yemediği sürece yumurtasını yiyecek

el4nce

Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Peki ya besin takviyesi aldığı zaman yumurtalarını yemeyeceğinin garantisini nasıl veriyorsunuz?