Canlı yem takviyesi yap, düzenli olarak. 3 5 günde bir versen yeter, öldürüp ver.Eve gidince hemen foto atacağım. Bu arada kasımın sonunda bulmuştum kış uykusunda yatırdım belki lazım olur bu bilgiler.😃şuan kraliçe arıyorum.
Her şey tamsa ve 1,5 aydır yumurtalar gelişmiyorsa canlı yem almalısın.Ekli dosyayı görüntüle 51349Ekli dosyayı görüntüle 51350canlı yemim şuan yok işçi nin çıkmasını bekliyorum. Daha almadım.
Tohumda verebilirsin parçalayıp.Her şey tamsa ve 1,5 aydır yumurtalar gelişmiyorsa canlı yem almalısın.
Evet doğru ya, unutmuşum. Ben de öyle yapmıştım ama parçalamadan verdim, büyük bir tür olduğu için benimki kendi parçaladı zaten. Ama benimki hiç yumurtlamıyordu, yumurta sayısı artmaya başlamıştı tohum verince. Parçalayarak vermek yine en iyisi olur.Tohumda verebilirsin parçalayıp.
Ben kraliçenin sahip olduğu besinin yeteri kadar kalmadığını ve besin (tohum) vermenin bu durumu çözebileceğini düşünüyorum. Çiftleşmemiş olma ihtimalini kabul etmek yerine çabalamak gerek bence, yapacak hiçbir şey kalmayana kadar.Kraliçenin besin rezervi yeterli. Bu sebeple yumurtalarını devamlı yemesi düşük bir ihtimal. Bana kalırsa kraliçeniz doğru şekilde çiftleşememiş. Eğer geçen zamanın doğruluğundan eminseniz bir hafta kadar daha sıcak bir ortamda tutun ve bu sürede hiç dokunup streslendirmeyin.
Hala yumurtalar da gelişme yoksa kraliçeyi salın.
Çiftleşmediğini söylemedim, çiftleşmenin başarısız olabileceğini söyledim.Ben kraliçenin sahip olduğu besinin yeteri kadar kalmadığını ve besin (tohum) vermenin bu durumu çözebileceğini düşünüyorum. Çiftleşmemiş olma ihtimalini kabul etmek yerine çabalamak gerek bence, yapacak hiçbir şey kalmayana kadar.