Yumurtalar büyümüyor neden?

kerem1221

Yumurta
Üye
Messor bir kraliçem var. Önceden yumurtlamıştı ama strese girdiği için yumurtaları yemişti. Galiba tam emin değilim ama 1-1,5 ay önce yumurtladı ama hala yumurtalar büyümüyor neden olabilir?

omereymenc

Yumurta
Üye
Besin vermeniz gerekebilir veya çok strese soktunuz tekrardan :) eğer uzun süre bakmayıp uygun koşullarda barındırmanıza rağmen gelişme yoksa şekerli su takviyesi yapabilirsin

samet_56

Media
Yardımsever
Üye
Kraliçenin abdomen kısmını net bir şekilde fotoğraflayıp atma şansınız varsa bakmak isterim.

kerem1221

Yumurta
Üye
Eve gidince hemen foto atacağım. Bu arada kasımın sonunda bulmuştum kış uykusunda yatırdım belki lazım olur bu bilgiler.😃şuan kraliçe arıyorum.

Mustafaf

Yumurta
Üye
Tamamdır büyük ihtimal kraliçenin besini yeterli değil ama bi görüp emin olmak istedim

Demo

Media
Yardımsever
Üye
Eve gidince hemen foto atacağım. Bu arada kasımın sonunda bulmuştum kış uykusunda yatırdım belki lazım olur bu bilgiler.😃şuan kraliçe arıyorum.
Canlı yem takviyesi yap, düzenli olarak. 3 5 günde bir versen yeter, öldürüp ver.

Demo

Media
Yardımsever
Üye
Tohumda verebilirsin parçalayıp.
Evet doğru ya, unutmuşum. Ben de öyle yapmıştım ama parçalamadan verdim, büyük bir tür olduğu için benimki kendi parçaladı zaten. Ama benimki hiç yumurtlamıyordu, yumurta sayısı artmaya başlamıştı tohum verince. Parçalayarak vermek yine en iyisi olur.

samet_56

Media
Yardımsever
Üye
Kraliçenin besin rezervi yeterli. Bu sebeple yumurtalarını devamlı yemesi düşük bir ihtimal. Bana kalırsa kraliçeniz doğru şekilde çiftleşememiş. Eğer geçen zamanın doğruluğundan eminseniz bir hafta kadar daha sıcak bir ortamda tutun ve bu sürede hiç dokunup streslendirmeyin.

Hala yumurtalar da gelişme yoksa kraliçeyi salın.

Demo

Media
Yardımsever
Üye
Kraliçenin besin rezervi yeterli. Bu sebeple yumurtalarını devamlı yemesi düşük bir ihtimal. Bana kalırsa kraliçeniz doğru şekilde çiftleşememiş. Eğer geçen zamanın doğruluğundan eminseniz bir hafta kadar daha sıcak bir ortamda tutun ve bu sürede hiç dokunup streslendirmeyin.

Hala yumurtalar da gelişme yoksa kraliçeyi salın.
Ben kraliçenin sahip olduğu besinin yeteri kadar kalmadığını ve besin (tohum) vermenin bu durumu çözebileceğini düşünüyorum. Çiftleşmemiş olma ihtimalini kabul etmek yerine çabalamak gerek bence, yapacak hiçbir şey kalmayana kadar.

samet_56

Media
Yardımsever
Üye
Ben kraliçenin sahip olduğu besinin yeteri kadar kalmadığını ve besin (tohum) vermenin bu durumu çözebileceğini düşünüyorum. Çiftleşmemiş olma ihtimalini kabul etmek yerine çabalamak gerek bence, yapacak hiçbir şey kalmayana kadar.
Çiftleşmediğini söylemedim, çiftleşmenin başarısız olabileceğini söyledim.
Ek olarak beslenmenin yumurtalarla ilgisi yok, söz konusu gelişmeyen larvalar olsaydı size katılabilirdim ama yumurtalar nem ve ısıya bağlı olarak değişim geçiriyor biliyorsunuz ki.

Bu sebeple beslemek çoğu zaman bu tip durumlarda işe yaramaz. Yine de zaten ortada gelişmeyen yumurtalar var, hiç ilgisi olmasa bile besleme yapılsın zararı olmaz.