Yumurtalamayan Lasius

BeyDiesT

Nanitik
Üye
1 ay önce 20 işçili bir lasius kolonime yaptığım bir hata sonucu sayılarını 8 e düşürdüm. 1 aydır yumurtlamıyor ve elindeki yumurtada büyüme gözlemlemiyorum her gün şekerli su veriyorum,3 günde bir un kurdu takviyesi yapıyorum ama olmuyor ne yapmalıyım?

Huzunlu_kokorec

Yumurta
Üye
Her gün şekerli su yerine besleme yaptıktan sonra strese sokma 3-4 gün hiç elleme zaten dayanırlar 4 gün sonra bidaha bak abdomeni şişikse besleme yapma 2 gün sonra mutlaka yap ama maksimum 6 gün beslemesiz dursun önemli olan stres strese sokma yeter .

Chaprix

Nanitik
Deneyimli Hobici
Üye
1 ay önce 20 işçili bir lasius kolonime yaptığım bir hata sonucu sayılarını 8 e düşürdüm. 1 aydır yumurtlamıyor ve elindeki yumurtada büyüme gözlemlemiyorum her gün şekerli su veriyorum,3 günde bir un kurdu takviyesi yapıyorum ama olmuyor ne yapmalıyım?
hocam yaptığınız hata ile koloniyi zaten stresse sokmuşsunuz, üstüne birde her gün şekerli su vererek rahatsız ediyorsunuz. eğer outworldü var ise sorun yok. fakat şekerli suyu tüpe koyuyorsanız sıkıntı büyük. zaten stresse girmiş bir koloniyi defalarca stresse sokarsanız, tabiki de kraliçe yumurtlamayı durdurur. minik bir outworld bağlayın ve 4 günde bir şekerli su takviyesi yapın. unkurdunu ise haftada 1 gün verebilirsiniz. stressten dolayı olduğunu düşünüyorum. hele hele lasiuslar zaten her konu da inatçı. ayrıca koloninin dinlenmesi lazım. yani kış uykusuna yatmadan kendine gelemezler. yaptığınız hata ne bilmiyorum ama güzel bir kış uykusundan sonra düzeleceklerini düşünüyorum. dediğim gibi stresten uzak tutun iyi forumlar.

BeyDiesT

Nanitik
Üye
5x5x5 boyutunda küçük bir outworldleri var ve şekerli suyu dediğiniz gibi vereceğim.Nevşehirde havalar soğmaya başlıyor yaklaşık 10 12 derece aralığında balkona koysam uykuya girerler mi ? daha önce bunun hakkında bir tecrübem olmadı da.

Chaprix

Nanitik
Deneyimli Hobici
Üye
5x5x5 boyutunda küçük bir outworldleri var ve şekerli suyu dediğiniz gibi vereceğim.Nevşehirde havalar soğmaya başlıyor yaklaşık 10 12 derece aralığında balkona koysam uykuya girerler mi ? daha önce bunun hakkında bir tecrübem olmadı da.
15 derecenin altında uykuya girmeye başlarlar. 13 derece ideal. balkona koymana gerek yok eğer evin herherngi bir odası yanmıyorsa soğuk olan odada da tutabilirsin.

Emir123

Media
Üye
Kış uykusu hazırlanıyor benimkilerinde çoğu bıraktı yumurta yapmayı kış gelince ısıtırsan yapar yumurta