Yumurta Sorunu

zech

Yumurta
Üye
Arkadaşlar merhaba yaklaşık bir hafta önce bir kraliçe buldum. İlk günden dağınık bir şekilde yumurtladı, şuan ise yumurtaları bir yere toplamış, abdomeni de bayağı şişmiş. Gördüğünüz bir sorun var mı? Bir de abdomeninin o kadar şişmesinin sebebi nedir?
(İlk defa kraliçe bakıyorum, çok sıradan bir şey soruyorsam özür dilerim 🙏).

Demo

Asker
Yardımsever
Üye
Arkadaşlar merhaba yaklaşık bir hafta önce bir kraliçe buldum. İlk günden dağınık bir şekilde yumurtladı, şuan ise yumurtaları bir yere toplamış, abdomeni de bayağı şişmiş. Gördüğünüz bir sorun var mı? Bir de abdomeninin o kadar şişmesinin sebebi nedir?
(İlk defa kraliçe bakıyorum çok sıradan birsey soruyorsam özür dilerim 🙏).
Fotoğraf atar mısınız?

egzotikçiftik

Replete
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Toplaması da dağınık durması da normal, yumurtalar belirli bir neme göre geliştiğinden kraliçe yumurtaları farklı yerlere farklı şekillerde koyarak daha hızlı işçi çıkartmaya çalışır. Abdomenin dolu olması yakında tekrar yumurtlayacağının bir habercisi olabilir yada sadece su içmiştir.

zech

Yumurta
Üye
Fotoğraf atar mısınız?
Bu sekilde dostum

Boyle

Toplaması da dağınık durması da normal, yumurtalar belirli bir neme göre geliştiğinden kraliçe yumurtaları farklı yerlere farklı şekillerde koyarak daha hızlı işçi çıkartmaya çalışır. Abdomenin dolu olması yakında tekrar yumurtlayacağının bir habercisi olabilir yada sadece su içmiştir.
Hocam ek olarak birsey sorayım:Bu tür küçük olduğundan pamuk olduğu halde iscilerin kaçması gibi bi durum olabilir mi ne gibi onlem almalıyım

Hocam ek olarak birsey sorayım:Bu tür küçük olduğundan pamuk olduğu halde iscilerin kaçması gibi bi durum olabilir mi ne gibi onlem almalıyım
Fotoğraf atar mısınız?
Hocam kamerada iyi çıkmamış. Kraliçenin abdomeninin arkasındaki beyazlık full yumurta orada toplu sekildeler.

Ekli dosyalar

• IMG_20250531_223439.jpg
    IMG_20250531_223439.jpg
    20.6 KB · Görüntüleme: 12

egzotikçiftik

Replete
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Pamuğu çok az kullanmadığınız sürece kaçamazlar. İşçiler de zaten pamuğu kazmaya koloni bir şeye ihtiyaç duyduğunda başlarlar. Protein veya enerji gibi. Ve ilk çıkacak olan nanitik işçiler de zaten koloni çok uzun süre aç kalmadığı sürece sadece kraliçenin ve yumurtaların yanında duracaklardır.