Sıcaklığı ölçemiyorum maalesef evin en sıcak odasında duruyor genel olarak oda sıcaklığında, soba yandığında daha da sıcak olabilir. Yakın zamanda termometre alıcam ama şu an nasip olmuyor maalesef.Dediğiniz gibiyse yumurta gibi duruyor. Maalesef bu durumlarla karşılaşabiliyoruz. Kraliçe döllenmemiş olması yumurtaları geliştirmesi önünde bir engel olabilir. Ayrıca kaç derece sıcaklıkta bakıyorsunuz?
Döllenmemiş olsa bile kanat dökebiliyor mu?Dediğiniz gibiyse yumurta gibi duruyor. Maalesef bu durumlarla karşılaşabiliyoruz. Kraliçe döllenmemiş olması yumurtaları geliştirmesi önünde bir engel olabilir. Ayrıca kaç derece sıcaklıkta bakıyorsunuz?
Hayır kanat dökmemiş kraliçe döllenmiş olabilir ama kanat dökmüş kraliçe döllenmemiş olamaz(kesin de konuşmiyim istisna türler vardır ama türkiyede bulunmuyor)tahminimce ortam soğuktur ve gelişimleri ya duruyor ya da çok yavaşlıyordur veya en basitinden o şeyler yumurta değildirDöllenmemiş olsa bile kanat dökebiliyor mu?
Sıcaklık konusunda bende tereddütteyim kısa zamanda temin etmem gerekiyor termometre. Yumurta olduklarına eminim ama. Teşekkür ederim hocam.Hayır kanat dökmemiş kraliçe döllenmiş olabilir ama kanat dökmüş kraliçe döllenmemiş olamaz(kesin de konuşmiyim istisna türler vardır ama türkiyede bulunmuyor)tahminimce ortam soğuktur ve gelişimleri ya duruyor ya da çok yavaşlıyordur veya en basitinden o şeyler yumurta değildir
dediğiniz şey yanlış, Kanat döküş kraliçe döllenmemiş olabilir bu kraliçe muhtemelen döllenmemişHayır kanat dökmemiş kraliçe döllenmiş olabilir ama kanat dökmüş kraliçe döllenmemiş olamaz(kesin de konuşmiyim istisna türler vardır ama türkiyede bulunmuyor)tahminimce ortam soğuktur ve gelişimleri ya duruyor ya da çok yavaşlıyordur veya en basitinden o şeyler yumurta değildir
Sıcaklığı düzene soktuğum zaman bir müddet daha gözlemlerim. Döllenmemiş olduğunu anlarsam ne yapmalıyım? Doğaya mı bırakayım?dediğiniz şey yanlış, Kanat döküş kraliçe döllenmemiş olabilir bu kraliçe muhtemelen döllenmemiş
Bu olay en çok Carebara Türünde görülür, döllenmemiş bir çok kraliçe kanat döker
emin olduktan sonra kraliçeyi doğada bir çember kazarak gömebilirsin doğal olarak ölür veya erkek çıkartır.Sıcaklığı düzene soktuğum zaman bir müddet daha gözlemlerim. Döllenmemiş olduğunu anlarsam ne yapmalıyım? Doğaya mı bırakayım?
Ya aga beslesem kalsa bende olmaz mı ilk karıncam umarım döllenmiştir kolonisi olur da olmazsa ister istemez duygusal bı bağ var içimde bırakamam ki bunu ya. Dizimde geziniyordu beni buldu nasıl bırakayım ben bunu.emin olduktan sonra kraliçeyi doğada bir çember kazarak gömebilirsin doğal olarak ölür veya erkek çıkartır.
Sıcaklık konusunda bende tereddütteyim kısa zamanda temin etmem gerekiyor termometre. Yumurta olduklarına eminim ama. Teşekkür ederim
Ben her şeyi yanlış biliyom sanırım ya güvenilir bi kaynak falan biliyor musunuz karıncalarla alakalı?dediğiniz şey yanlış, Kanat döküş kraliçe döllenmemiş olabilir bu kraliçe muhtemelen döllenmemiş
Bu olay en çok Carebara Türünde görülür, döllenmemiş bir çok kraliçe kanat döker
Şimdi az önce yanlış bilgi vermiş bulundum o yüzden bu lafıma da güvenmeyin ama arılardaki gibi partenogenezle falan prens üretip onunla çiftleşip sonra işçi falan üretebilir belki biraz uçuk bir düşünce ama bence bırakmayın yaYa aga beslesem kalsa bende olmaz mı ilk karıncam umarım döllenmiştir kolonisi olur da olmazsa ister istemez duygusal bı bağ var içimde bırakamam ki bunu ya. Dizimde geziniyordu beni buldu nasıl bırakayım ben bunu.
Birazcık araştırdım cidden kraliçelerin döllenmiş olup olmadığını anlamanın pek bi yolu yokmuş bu durum türe göre değişir tabi ama kanatları yok diye döllenmiş olmuyomuş öğrenmiş oldum ve eğer bu durumda yumurtlarsa yumurtalardan prens çıkıyormuşemin olduktan sonra kraliçeyi doğada bir çember kazarak gömebilirsin doğal olarak ölür veya erkek çıkartır.
Kendi kolonisinden bir prensle çiftleşebilir mi?Şimdi az önce yanlış bilgi vermiş bulundum o yüzden bu lafıma da güvenmeyin ama arılardaki gibi partenogenezle falan prens üretip onunla çiftleşip sonra işçi falan üretebilir belki biraz uçuk bir düşünce ama bence bırakmayın ya
Tahminimce hayır karıncalar da bizim gibi ensest üreme ile sağlıksız çocuklar dünyaya getiriyorlar arılarda bu durum biraz farklıKendi kolonisinden bir prensle çiftleşebilir mi?
tabiki beslemeye devam edebilirsin, fakat üzgünüm ki genelde döllenmemiş kraliçeler ölüyorYa aga beslesem kalsa bende olmaz mı ilk karıncam umarım döllenmiştir kolonisi olur da olmazsa ister istemez duygusal bı bağ var içimde bırakamam ki bunu ya. Dizimde geziniyordu beni buldu nasıl bırakayım ben bunu.
Kendi ürettiği erkek ile çiftleşmez kraliçeler,Şimdi az önce yanlış bilgi vermiş bulundum o yüzden bu lafıma da güvenmeyin ama arılardaki gibi partenogenezle falan prens üretip onunla çiftleşip sonra işçi falan üretebilir belki biraz uçuk bir düşünce ama bence bırakmayın ya
Genel olarak yabancı kaynaklarBen her şeyi yanlış biliyom sanırım ya güvenilir bi kaynak falan biliyor musunuz karıncalarla alakalı?