Yumurta Gelişimi

Guts0

Yumurta
Üye
Merhabalar dostlar, Prelonepis Nitens türü bir kraliçem var. Bir aya yakın süredir tüpte ve ilk yumurtalarını bırakalı 2 haftaya yakın oldu. İlk deneyimim olduğu için bilmiyorum, yumurta gelişimi ve ilk işçilerin çıkması ne kadar sürer? Kraliçe yumurtaları yeteri kadar besleyemiyor olabilir mi? Kraliçede herhangi bir mantar da gözlemlemedim şu ana kadar.

Deeploren

Yumurta
Üye
Prelonepis nitens türü claustral kraliçelerdir, yani ilk işçilerine kavuşana kadar dışarıdan besine ihtiyaç duymazlar. Bu süreci vücutlarında biriktirdikleri enerjiyle geçirebilirler, o yüzden ekstra besin vermene gerek yok.

Yumurtaların gelişip ilk işçilerin çıkması ise ortam sıcaklığına bağlı olarak ortalama 1.5 - 2 ay sürebilir.

Umarım güzel bir koloni olur bende bu türden kraliçe bulmak istiyorum. Nerde buldun ?

Hatalıysam affola, doğrusunu bilen arkadaşlar düzeltebilir..

Guts0

Yumurta
Üye
Prelonepis nitens türü claustral kraliçelerdir, yani ilk işçilerine kavuşana kadar dışarıdan besine ihtiyaç duymazlar. Bu süreci vücutlarında biriktirdikleri enerjiyle geçirebilirler, o yüzden ekstra besin vermene gerek yok.

Yumurtaların gelişip ilk işçilerin çıkması ise ortam sıcaklığına bağlı olarak ortalama 1.5 - 2 ay sürebilir.

Umarım güzel bir koloni olur bende bu türden kraliçe bulmak istiyorum. Nerde buldun ?

Hatalıysam affola, doğrusunu bilen arkadaşlar düzeltebilir..
Teşekkürler, odamda mermerin üstüne koydum tahmini 15-16 derecede duruyor sıcaklık gayet uygun görünüyor. Kraliçeyi Trabzon, Mağmat'da buldum. Üstüme konup kanatlarını da elimde döktü.

creal

Larva
Üye
Teşekkürler, odamda mermerin üstüne koydum tahmini 15-16 derecede duruyor sıcaklık gayet uygun görünüyor. Kraliçeyi Trabzon, Mağmat'da buldum. Üstüme konup kanatlarını da elimde döktü.
Prelonepsis nitens bakımı oldukça zor bir tür. Uygun ortamı sağlayabilecek misiniz?

LDP

Yumurta
Üye
O derecede durursa gayet iyi ekstra bir istek yok. Fakat çok yavaş gelişirler.

creal

Larva
Üye
Hocam zaten prelonepsis nitens kış karıncası olarak geçiyor, 20 derecenin üstünde vücutlarında mantar gelişebiliyor baya zor bir tür.

Sıcaklığı yükseltmesi tehlikeli olabilir.

LDP

Yumurta
Üye
Hocam zaten prelonepsis nitens kış karıncası olarak geçiyor, 20 derecenin üstünde vücutlarında mantar gelişebiliyor baya zor bir tür.

Sıcaklığı yükseltmesi tehlikeli olabilir.
Evet 15-16 derece en iyisi.

Karınca1

Yumurta
Üye
Merhaba componotus sanchus kraliçem yumurtalı ama yumurtaları pek büyümüyor gibi yardım edermisiniz22A913D9-CAD8-442F-A164-9184540345EA.jpegD25BA9AE-1C66-4207-8F68-9930BF3AE6A6.jpeg5CE1F3E9-8103-4C34-B183-38D6FC9A2BAD.jpegCD29A90A-B8B4-45DE-BE8F-598C6EDDAA10.jpeg

creal

Larva
Üye
12-16gün oldu 20-26 derece
Şuanlık iyi eğer yumurta sayısında artış görürseniz yakında larvaya dönüşeceklerini anlayabilirsiniz.

Şuanlık iyi eğer yumurta sayısında artış görürseniz yakında larvaya dönüşeceklerini anlayabilirsiniz.
Uygun şartlarda her evrenin arasında minimum iki hafta oynuyor. Eğer dediğiniz gibiyse, önümüzdeki günlerde larvaya dönüşebilirler.