Yumurta eksilmesi

Erenerno55

Larva
Üye
Karıncam ı haftada bir sefer kontrol ediyorum ve bugün ettiğimde yumurtanın kesildiğini gördüm sadece pamuk ve su koydum tuğkan abinin öğrettiği şekilde acaba besin vermem gerekli mi sebebi ne olabilir yumurta eksilmesinin?

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Karıncam ı haftada bir sefer kontrol ediyorum ve bugün ettiğimde yumurtanın kesildiğini gördüm sadece pamuk ve su koydum tuğkan abinin öğrettiği şekilde acaba besin vermem gerekli mi sebebi ne olabilir yumurta eksilmesinin?
Karıncanızın türü veya cinsi nedir?

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Bir önceki gönderilerimde olan lasius sp
Bulunduğu oda da çok fazla titreşime sebep olabilecek bir şey var mı? Yüksek seviyede titreşim yayabilecek seslerde olabilir. Yumurta kesilmesi derken birde tam anlamadım. Sürekli sürekli yumurtlamasını mı bekliyorsunuz?

Erenerno55

Larva
Üye
Bulunduğu oda da çok fazla titreşime sebep olabilecek bir şey var mı? Yüksek seviyede titreşim yayabilecek seslerde olabilir. Yumurta kesilmesi derken birde tam anlamadım. Sürekli sürekli yumurtlamasını mı bekliyorsunuz?
Kesilme yazılmış, başlıkta da dediğim gibi eksilme yani ilk günkü yumurtaların 4 de 1 i falan kalmış diyebilirim yaklaşık 16 ya yakın yumurta varken 4-5 tane anca görüyorum bugün

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Kesilme yazılmış, başlıkta da dediğim gibi eksilme yani ilk günkü yumurtaların 4 de 1 i falan kalmış diyebilirim yaklaşık 16 ya yakın yumurta varken 4-5 tane anca görüyorum bugün
Yumurtaları yeme durumu olmuş olabilir belki. Yumurtalar büyüdüğü için sayısının azaldığını da düşünmüş olabilirsiniz

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Besin eksikliğinden dolayı yemezler,zaten uçmadan önce kolonileri tarafından besleniliyorlar kraliçeler.
Yerler gayet, uçuşun ne zaman yapıldığını ya da kraliçenin besine ne kadar ihtiyaç duyduğunu bilmiyorsunuz.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Yerler gayet, uçuşun ne zaman yapıldığını ya da kraliçenin besine ne kadar ihtiyaç duyduğunu bilmiyorsunuz.
Yeni uçuş yapmış bir kraliçe üzerinden yürüttüm fikrimi. 30 temmuz gecesi bulmuş arkadaş zaten çok fazla bir süre geçmemiş ve kraliçe kanatlıymış. Ayrıca deposundaki protein oranına göre yumurta bırakıyorlar. Bakamayacağı yumurtayı zaten yumurtlamaz

Son düzenleme: