Yumurta ekleme

drusus

Media
İlklerden
Üye
Selamlar, işçiler çıkmadan yumurta eklemenin bir zararı var mıdır acaba?

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Makro Fotoğrafçı
Üye
Karıncanızın türü nedir biliyor musunuz? Kraliçe bakmayıp yiyebilirde (bol protein olur :D). Farklı türdense işçiler çıktıktan sonra uyum sağlamayabilirler

drusus

Media
İlklerden
Üye
Karıncanızın türü nedir biliyor musunuz? Kraliçe bakmayıp yiyebilirde (bol protein olur :D). Farklı türdense işçiler çıktıktan sonra uyum sağlamayabilirler
Messor olduğu kesin, yumurtanın da kraliçenin de. Kabul edip etmemesi aslında benim için çok sıkıntı değil, yese de gelişime katkısı olur, yemeyip işçiyi çıkartsa da olur. Tek merak ettiğim nasıl olacağı farketmeksizin bir katkısı olup olmayacağı. Bunun işçili kolonilerde yapıldığını zaten biliyorum ama sormak istediğim sadece kraliçe ve yumurtaları olan bir tüpe koymamın sakıncası olup olmayacağı. 😄

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Selamlar, işçiler çıkmadan yumurta eklemenin bir zararı var mıdır acaba?
Aynı tür ise, ilk başta strese neden olabilir, sonuçta yabancı bir madde giriyor yuvaya. Eğer yumurtalar başarılı bir şekilde işçi olursa güzel bir boost alır koloni. Farklı tür çıkarlarsa ise; işçiler çıkmadan yumurtaları yer kraliçe. Zaten farklı tür oldukları için o yumurtaları beslemez muhtemelen.

drusus

Media
İlklerden
Üye
Aynı tür ise, ilk başta strese neden olabilir, sonuçta yabancı bir madde giriyor yuvaya. Eğer yumurtalar başarılı bir şekilde işçi olursa güzel bir boost alır koloni. Farklı tür çıkarlarsa ise; işçiler çıkmadan yumurtaları yer kraliçe.
Ya korktuğum şey de aslında stres mevzusu. Ben yumurtaları coverı hiç açmadan destek gerektiğini düşündüğüm kraliçenin tüpüne yerleştirdim, ancak kraliçe stres olup üstüne tüm yumurtaları yerse destek olacakken köstek olmuş olurum biraz. Farklı türse bile yabancı yumurtayı yesin hiç sorun değil. Yeter ki bi yararı olsun modundayım 🙂

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Makro Fotoğrafçı
Üye
Messor olduğu kesin, yumurtanın da kraliçenin de. Kabul edip etmemesi aslında benim için çok sıkıntı değil, yese de gelişime katkısı olur, yemeyip işçiyi çıkartsa da olur. Tek merak ettiğim nasıl olacağı farketmeksizin bir katkısı olup olmayacağı. Bunun işçili kolonilerde yapıldığını zaten biliyorum ama sormak istediğim sadece kraliçe ve yumurtaları olan bir tüpe koymamın sakıncası olup olmayacağı. 😄
Cinsi messor türünün ne olduğunu bilmiyorsun :) Zaten denildiği gibi eğer farklı bir tür olduğunu kraliçe fark ederse yumurtaları yer

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Ya korktuğum şey de aslında stres mevzusu. Ben yumurtayı coverı hiç açmadan destek gerektiğini düşündüğüm kraliçenin tüpüne yerleştirdim, ancak kraliçe stres olup üstüne tüm yumurtaları yerse destek olacakken köstek olmuş olurum biraz. Farklı türse bile yabancı yumurtayı yesin hiç sorun değil. Yeter ki bi yararı olsun modundayım 🙂
Yani ben bu kadar ufak bir şeyin yumurta yedirmeye götüreceğini sanmıyorum. Stres yapabilir mi? Neden olmasın. Ama o boyutta etkileri olmaz bence.