Messor olduğu kesin, yumurtanın da kraliçenin de. Kabul edip etmemesi aslında benim için çok sıkıntı değil, yese de gelişime katkısı olur, yemeyip işçiyi çıkartsa da olur. Tek merak ettiğim nasıl olacağı farketmeksizin bir katkısı olup olmayacağı. Bunun işçili kolonilerde yapıldığını zaten biliyorum ama sormak istediğim sadece kraliçe ve yumurtaları olan bir tüpe koymamın sakıncası olup olmayacağı. 😄Karıncanızın türü nedir biliyor musunuz? Kraliçe bakmayıp yiyebilirde (bol protein olur). Farklı türdense işçiler çıktıktan sonra uyum sağlamayabilirler
Aynı tür ise, ilk başta strese neden olabilir, sonuçta yabancı bir madde giriyor yuvaya. Eğer yumurtalar başarılı bir şekilde işçi olursa güzel bir boost alır koloni. Farklı tür çıkarlarsa ise; işçiler çıkmadan yumurtaları yer kraliçe. Zaten farklı tür oldukları için o yumurtaları beslemez muhtemelen.Selamlar, işçiler çıkmadan yumurta eklemenin bir zararı var mıdır acaba?
Ya korktuğum şey de aslında stres mevzusu. Ben yumurtaları coverı hiç açmadan destek gerektiğini düşündüğüm kraliçenin tüpüne yerleştirdim, ancak kraliçe stres olup üstüne tüm yumurtaları yerse destek olacakken köstek olmuş olurum biraz. Farklı türse bile yabancı yumurtayı yesin hiç sorun değil. Yeter ki bi yararı olsun modundayım 🙂Aynı tür ise, ilk başta strese neden olabilir, sonuçta yabancı bir madde giriyor yuvaya. Eğer yumurtalar başarılı bir şekilde işçi olursa güzel bir boost alır koloni. Farklı tür çıkarlarsa ise; işçiler çıkmadan yumurtaları yer kraliçe.
Cinsi messor türünün ne olduğunu bilmiyorsunMessor olduğu kesin, yumurtanın da kraliçenin de. Kabul edip etmemesi aslında benim için çok sıkıntı değil, yese de gelişime katkısı olur, yemeyip işçiyi çıkartsa da olur. Tek merak ettiğim nasıl olacağı farketmeksizin bir katkısı olup olmayacağı. Bunun işçili kolonilerde yapıldığını zaten biliyorum ama sormak istediğim sadece kraliçe ve yumurtaları olan bir tüpe koymamın sakıncası olup olmayacağı. 😄
Yani ben bu kadar ufak bir şeyin yumurta yedirmeye götüreceğini sanmıyorum. Stres yapabilir mi? Neden olmasın. Ama o boyutta etkileri olmaz bence.Ya korktuğum şey de aslında stres mevzusu. Ben yumurtayı coverı hiç açmadan destek gerektiğini düşündüğüm kraliçenin tüpüne yerleştirdim, ancak kraliçe stres olup üstüne tüm yumurtaları yerse destek olacakken köstek olmuş olurum biraz. Farklı türse bile yabancı yumurtayı yesin hiç sorun değil. Yeter ki bi yararı olsun modundayım 🙂