Ytongdan Formikaryum Yapımı

Volkanka

Yumurta
Üye
IMG_9452.jpegIMG_9498.jpegIMG_9499.jpegIMG_9517.jpegIMG_9518.jpegIMG_9519.jpegCümleten selamlar.

12 yaşında kızımın hevesi üzerine bu hobiye yeni başlıyorum. 2 adet Messor kolonimiz yolda. (1.koloni 1+10, 2.koloni 1+70) ikiside başlangıç setleri içinde gelecek. Hobi nihayetinde bana kalacağı için paylaşımlarınızdan ve diğer kaynaklardan bilgi biriktiriyorum. Güzel paylaşımlar için eksik olmayın.

Başlangıç için gerek olmasada Ytong ile vivaryum denemesi yapıyorum. Dıç çevre 19x24. Nem çabuk uzaklaşmaması için taban hariç derz kapladım. Yaşam alanında da derz var ama ince bir kat (yumurta odası olabileceğini düşündüğüm zemindeki 3 oda hariç.
Sağ ve sol ortada out World ve diğer bağlantılar için delikler açacağım. Tabanı uygun ölçüde altlık içine oturtacağım. Su (nem) arkadan kanal ile tabandan verilecek.

Sormak istediklerim var.
1) ortamın havalanması için camın üst bölümlerine 2-3mm çapta dört beş delik açmalımıyım?

2) büyük koloniyi direk buraya bağlayabilirmiyim?

3) ön tarafa cep telefonları için ekran büyüteçlerinden koymak istiyorum. Sanırım bir problem olmaz?

4) öneri ve tavsiyeleriniz varsa okumaktan mutlu olurum.

Moderatör tarafında düzenlendi:

SyerBgc

Yumurta
Üye
Ellerinize sağlık hocam. Suyu nasıl ileteceksiniz kanal ile tabandan?

el4nce

Süper Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
1. Sorunuz
Hayır hocam açmayın, o çapta delikler işçilerin geçmesi için yeterli olacaktır. Ytong zaten az da olsa hava alan bir sistem. Hali hazırda zaten bu büyüklükte bir koloniye bakacak olursanız outworld bağlamanız gerekir, gerekli hava sirkülasyonlarını oraya yapabilirsiniz kontrollü şekilde. 70 işçili koloniz için bile bu yaşam alanı çok büyük. 200'lere çıkana kadar tüpte bakmanızı tavsiye ederim.

2. Sorunuzu zaten cevaplamış olduk.

3. Sorunuz
Olmaz hocam.

Önerilerim: Nemin eşit dağılmasını sağlamanıza gerek yok hocam. Belirli nem odaları yapmanız yeterli olacaktır. Karıncaların doğal ortamlarında yuvalarındaki her odacıkta nem olmaz. Özellikle kuru bıraktıkları odalar bile vardır. Messorlar için özellikle altını çizerim bunun. Ytong içinde kuru odalar bırakırsanız karıncalar o odalara tohum doldurabilirler. Ha şart mı? Tabii ki hayır, kuru odalar bırakmazsanız karıncalar tohumları outworlde de saklayacaklardır. Elbette kuru odalara çöplerini de atabilirler, böyle bir şey olmasını pek istemiyoruz ancak bu açıdan da bilmek size yardımcı olabilir.

cosmos

Yumurta
Üye
Ekli dosyayı görüntüle 43966Ekli dosyayı görüntüle 43967Ekli dosyayı görüntüle 43968Ekli dosyayı görüntüle 43969Ekli dosyayı görüntüle 43970Ekli dosyayı görüntüle 43971Cümleten selamlar.

12 yaşında kızımın hevesi üzerine bu hobiye yeni başlıyorum. 2 adet Messor kolonimiz yolda. (1.koloni 1+10, 2.koloni 1+70) ikiside başlangıç setleri içinde gelecek. Hobi nihayetinde bana kalacağı için paylaşımlarınızdan ve diğer kaynaklardan bilgi biriktiriyorum. Güzel paylaşımlar için eksik olmayın.

Başlangıç için gerek olmasada Ytong ile vivaryum denemesi yapıyorum. Dıç çevre 19x24. Nem çabuk uzaklaşmaması için taban hariç derz kapladım. Yaşam alanında da derz var ama ince bir kat (yumurta odası olabileceğini düşündüğüm zemindeki 3 oda hariç.
Sağ ve sol ortada out World ve diğer bağlantılar için delikler açacağım. Tabanı uygun ölçüde altlık içine oturtacağım. Su (nem) arkadan kanal ile tabandan verilecek.

Sormak istediklerim var.
1) ortamın havalanması için camın üst bölümlerine 2-3mm çapta dört beş delik açmalımıyım?

2) büyük koloniyi direk buraya bağlayabilirmiyim?

3) ön tarafa cep telefonları için ekran büyüteçlerinden koymak istiyorum. Sanırım bir problem olmaz?

4) öneri ve tavsiyeleriniz varsa okumaktan mutlu olurum.
Sorulardan çok tasarımınızı çok beğendim tebrikler elinize sağlık tasarım dikey konuma daha uygun olmuş.