Yosun

EArslan

Phragmotic
Üye
Bu yosundan nasıl kurtulurum? Neden oluşur?
20221213_152427.jpg20221213_152416.jpg

KAANDBK01

Minör
Üye
direkt olarak güneş vurduğu için oluşabilir

Mertali

Asker
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Akvaryumu ne zaman kurdunuz, ne sıklıkla su değişimi yapılıyor, gübre kullanımı, ışık ne, akvaryumun konumu, beslenen canlılar, kullanılan düzenleyiciler, kullanılan su nedir gibi soruları bu tarz konuları açarken belirtmeyi unutmayın ne olur ne olmaz. Lazım olabiliyor, bu konuda gerek yok gibi duruyor. Hatırlatma olsun diye yazmak istedim.

Kahverengi yosun kendisi, diyatom yosunu diye de geçiyor. Genelde yeni kurulum akvaryumlarda çok görülür. Onun dışında düşük co2, yetersiz ışık ve amonyak, silikat fazlalığı durumlarında da ortaya çıkıyor. Genel olarak benim akvaryumlarım da eksik olmuyordu. Otocinclus, cae, salyangoz türleri, plecolar çözüm için birebir. Benim discus akvaryumumda da her yeri kapladı, üşenmediğim bir vakit jiletle temizleyeceğim. Sizde eğer bahsettiğim canlılardan almak istemiyorsanız eski bir kartla ya da maket bıçağı ile kazıyabilirsiniz.

EArslan

Phragmotic
Üye
2 ay önce kurdum. 6-7 günde bir su değişimi yapıyorum. Reeflowers All İnclusive (yanlış yazmış olabilirim) kullanıyorum. Işık florasan lamba. Akvaryum güneş ışığı almayan bir yerde. Lepistes, katil salyangoz, otocinclus var. Reeflowers Effective conditioner(yanlış yazmış olabilirim) kullanıyorum. Musluk suyu kullanıyorum.

Kazıyınca gidecek mi bunlar? Daha öncede kazıdım tekrar oluşuyor.

Mertali

Asker
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Işık düşük geliyor olabilir. Kazıma kesin çözüm değil zaten, ben oluştukça kazıyorum. Otocinclusun temizlememesi ilginç. Cüce vatoz ekleyebilirsiniz. Dediğim gibi beni bu hobide sağolsunlar hiç bırakmadılar. kesin çözümünü de açıkçası bilmiyorum ve araştırmadım. Eminim akvaryum.com'da çözümüyle ilgili konular açılmıştır. İsterseniz bir bakın.

EArslan

Phragmotic
Üye
Otocinculus 2 tane almıştım. 1 öldü, diğeri gayet iyi görünüyor. Şu sıralar pek para harcamak istemiyorum akvaryuma o yüzden daha otocinclus almadım.

Birde benim akvaryumdaki bütün bitkiler şuan çürümüş durumda. Işıktan dolayı mı bilmiyorum. Hepsi gayet iyiyken birden hepsi aynı anda çürümüş. Müsait olduğum bir zamanda bitkilerin hepsini söküp akvaryumu temizleyeceğim ve daha bitki almayacağım. Bitkiler neden böyle oluyor olabilir?