Yosun topum için yardım

Mikkatiew

Yumurta
Üye
Öncelikle uzun bir aradan sonra aranıza geri katıldım hepinize şimdiden iyi hobiler. Küçük bir yosun topu aldım bu konuda baya tecrübesizdim onu parçaladım ve kayaların üstüne tutturmaya çalıştım ama sanırım onu öldürmüş olabilirim. Çünkü yaklaşık 4 5 aydır elimde belki daha uzun süredir hiçbir gelişme yok .1 haftada bir sularını değiştiriyorum üzeri yosun tutuyor onu temizliyorum. Bana biraz bilgi ve tavsiye verebilir misiniz?

YalnızGaripAdam

Larva
Üye
Hocam yosun topunu parçalayıp kayalara tutturmak mümkün ama dikkatli yapılmazsa zarar görebilir. Işık, su kalitesi ve sabit ortam çok önemli. 4–5 aydır hiç gelişme yoksa büyük ihtimalle yosun ölmüş olabilir ya da stresten gelişimi durmuştur. Haftalık su değişimi iyi, ama suyu klorsuz ve oda sıcaklığında ver. Aşırı temizlik de zarar verebilir. Işık alan ama çok sıcak olmayan bir yerde tut ve bekle. Eğer ölmediyse yavaş yavaş yayılmaya başlar.

Utgea

Nanitik
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Öldüğünden değil hocam Moss balllar gerçekten çok çok yavaş büyüyorlar. Bendekiler 3 yıldan fazladır bende ona rağmen aman aman bir gelişim yok diyebilirim.
Bu arada kendimde aynı hatayı yapmış olarak söylüyorum Moss balı açıp kullanınca ilerleyen zamanlarda uzayan parçalar çok dağıldığı için akvaryumun her yerinde sakal yosunu gibi Moss bal parçaları oluşuyor özellikle pipo filtre ve diğer Moss türlerinin arasını. Moss ile kaplamak istiyorsanız fişsizden, Pelia, mini Pelia veya anchor bence en uygunları diğer modlar uzadıkça parçalanıp dağıldığı için bence kötü bir görüntü oluşturuyor.