Merhaba, Mersin'de 3 gündür falan küçük türlerin uçuşu oluyor. Ben de bugün 3 harfli bir mağazanın önüne gittim. Malum koca ışıklar ışık tuzağı işlevi görüyor. Sosyal ankastrem olmadığı için 4 Nylanderia jaegerskoeldi, bir Pheidole ve bir adet Trichomyrmex buldum. İsimler hatalı olabilir, kusura bakmayın. Pheidole kanatlıydı, prens topladım 4–5 tane ama çiftleşme olmadı. Kraliçe elimdeyken abdomeninden beyaz bir sıvı bıraktı, ne olduğunu bilmiyorum. Abdomen şiş, bayağı çiftleştiğini düşünüyorum.
Elimde güncel olarak 4 kraliçe, 80 işçili ve 2 kraliçe 30 işçili Camponotus festai, 4 işçili Messor kolonisi, 4 işçili Crematogaster kolonisi, 2 işçili Solenopsis kolonisi, 4 kraliçe (multi denemesi) Nylanderia jaegerskoeldi, 1 Trichomyrmex, 1 Pheidole kraliçesi var. Solenopsis kolonim gelişmiyor, yumurta yok. Besin takviyesi de yapıyorum, tık yok. Ne yapmalıyım Solenopsis’lere?
Elimde güncel olarak 4 kraliçe, 80 işçili ve 2 kraliçe 30 işçili Camponotus festai, 4 işçili Messor kolonisi, 4 işçili Crematogaster kolonisi, 2 işçili Solenopsis kolonisi, 4 kraliçe (multi denemesi) Nylanderia jaegerskoeldi, 1 Trichomyrmex, 1 Pheidole kraliçesi var. Solenopsis kolonim gelişmiyor, yumurta yok. Besin takviyesi de yapıyorum, tık yok. Ne yapmalıyım Solenopsis’lere?