Yine Bir Ağaç Türü - Yine Bir Kabuk Sıkışması

phawula

Minör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Yine başımıza kötü bir hadise geldi. C. Versicoloru bu sekilde kabuk değişirken sıkışması sonucu kaybetmiştim. Yine bir ağaç türü olan P.Metallica da aynı sıkıntıyı yaşadık. Bunu biraz erken farkettim. Bekledim ve kabuğu çıkaramadığını gördüm. Ve cerrahi bir operasyonla kabuğu çıkardım. Ama bir bacağı kayıp verdik. Hayvanı şuan boş bir yere aldım. Daha fazla ağlara dolanmasın diye. Şuan kıpırdıyor sanırım kabuğu kendi değiştiğini falan sanıyor son evrede ama umutluyum yaşayacak. Kıpırdamalar var. Güncellemeleri bu başlık altında paylaşacağım. Aslında video çekmek istedim ama tripod vs yoktu. Neyse resimleri sizinle paylaşıyorum.
tempImageKuOXOc.jpgtempImageJw7qYo.jpgtempImageTMPaWZ.jpg

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Abi videoya çekip g.drive yoluyla buraya atabiliyorsun sanırım. Ağaç türlerinde acaba genel sorun mu bu? Okuduğum bi yerde tarantulalar çok aç kaldıklarında kendi bacaklarını yiyebiliyorlar ve sonrasında rejenerasyon ile yeniden çıkarabildiklerini yazıyordu.
Geçmiş olsun bu arada:(

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Nem değerlerini düşük mü tutuyorsunuz? 2 defa böyle denk gelmesi ilginç geldi. Ya da çok besliyorsunuz da kabukta sıkışma falan mı oluyor acaba? Neyse olan olmuş zaten, geçmiş olsun. Sağlıklı olur umarım canlınız.

phawula

Minör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Abi videoya çekip g.drive yoluyla buraya atabiliyorsun sanırım. Ağaç türlerinde acaba genel sorun mu bu? Okuduğum bi yerde tarantulalar çok aç kaldıklarında kendi bacaklarını yiyebiliyorlar ve sonrasında rejenerasyon ile yeniden çıkarabildiklerini yazıyordu.
Geçmiş olsun bu arada:(
1 ay içerisinde 2 kabuk değişti. Hani düşünüyorum teraryumda mı sıkıntı var küçük mü geldi başka bir şey mi diye hiç bir sorun bulamadım. Bence tamamen şanssızlık. Bendeki ağaç türleri kabuk değişmeden teraryuma kendilerine yataklık gibi birşey yapıyor. Genelde küçük olanlar. Büyükler çok ağ yapma gereksinimi duymuyorlar kovuklarda falan yaşıyorlar. Onlarda bu tarz sorunlar olmuyor. Sanırım kabuk değişirken ağa dolanıyor bir şekilde ve sağlıklı değişim yapamıyor. Sonuç bu şekilde oluyor. Valla bir bacak gitti. Tuğkan abide bir tane Metallica vardı tek bacağı yoktu. Kabuk değişirken çıkıyormuş yine. Umarım sıkıntı çıkmaz yaşar. Yarın sabah bakacağım bir daha şuan hafif hafif kıpırdıyor. Kulak temizleme pamuğu ve cımbızla yavaş yavaş attım kabuğu

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Yeni çıkmış bir bacak:) Geçmiş olsun hocam tekrardan
s-84bbee3f9dcb1402c1c67d7a90cc17b5289de991.jpg

phawula

Minör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Nem değerlerini düşük mü tutuyorsunuz? 2 defa böyle denk gelmesi ilginç geldi. Ya da çok besliyorsunuz da kabukta sıkışma falan mı oluyor acaba? Neyse olan olmuş zaten, geçmiş olsun. Sağlıklı olur umarım canlınız.
Nemlemesini düzenli yapıyorum hepsinin. Hatta torf hala nemli. Sebebini bulmaya çalışıyorum.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Güncelleme : Canlı yaşıyor teraryuma aktarımını yaptım. Sorunun sebebini buldum. Oval bir teraryum kullanmıştım. Silindir şeklinde zannedersem yeterli alan bulamadığı için ağa dolanmış. C. Versicolorda da oval teraryum kullanmıştım. Demek ki ağaç türleri için sağlıklı bir ortam değil.

Son düzenleme:

Yetkin

Nanitik
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
geçmiş olsun ağa dolanma gibi yüzünden olduğunu sanmıyorum pek olası değil öyle bir olay zaten kendi vücutları ağlara takılmıyor diğer şeyler gibi teraryumu vs. görmeden bir tahmin yapamam ne olduğu konusunda bacak konusunda endişelenmenize gerek yok kanama varsa ona dikkat edersiniz
1 ay içerisinde 2 kabuk değişti. Hani düşünüyorum teraryumda mı sıkıntı var küçük mü geldi başka bir şey mi diye hiç bir sorun bulamadım. Bence tamamen şanssızlık. Bendeki ağaç türleri kabuk değişmeden teraryuma kendilerine yataklık gibi birşey yapıyor. Genelde küçük olanlar. Büyükler çok ağ yapma gereksinimi duymuyorlar kovuklarda falan yaşıyorlar. Onlarda bu tarz sorunlar olmuyor. Sanırım kabuk değişirken ağa dolanıyor bir şekilde ve sağlıklı değişim yapamıyor. Sonuç bu şekilde oluyor. Valla bir bacak gitti. Tuğkan abide bir tane Metallica vardı tek bacağı yoktu. Kabuk değişirken çıkıyormuş yine. Umarım sıkıntı çıkmaz yaşar. Yarın sabah bakacağım bir daha şuan hafif hafif kıpırdıyor. Kulak temizleme pamuğu ve cımbızla yavaş yavaş attım kabuğu

phawula

Minör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
geçmiş olsun ağa dolanma gibi yüzünden olduğunu sanmıyorum pek olası değil öyle bir olay zaten kendi vücutları ağlara takılmıyor diğer şeyler gibi teraryumu vs. görmeden bir tahmin yapamam ne olduğu konusunda bacak konusunda endişelenmenize gerek yok kanama varsa ona dikkat edersiniz
Teşekkürler, Ağa dolanma şu şekilde oluyor. Canlı dolanmıyor. Çıkarmış olduğu kabuk yeterli alan olmayınca ağa takılabiliyor. Bakalım teraryumu vs değiştim ovallerde geldi bu başıma. İnşallah aynı problemi yine yaşamam. Ağaç türlerine ayrı bir özen göstermeye başladım bu olaylardan sonra :) eyvallah

Enescanaltun

Yumurta
Üye
Abi senin şansın yokmuş hep öyle oluyor geçmiş olsun
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Abi sen ağaç türlerinden bi 2 tane bana hediye etD:)

Son düzenleme:

EnesTab

Yumurta
Üye
Kabuk atarken çıkıyor 6 bacaklı bir balfom vardı tek kabukta iki bacağı da çıkarttı