Yeterli mi?

Kutay

Nanitik
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
arkadaşlar bir lasius birde tetramorium kraliçem var yumurtaları yok 1 hafta önce buldum ve şuan kontrolünü yapıyorum bir sorum olucak kraliçenin daha rahat etmesi için tüpte alanı dar mı bırakmalıyız yoksa biraz da yer olsun mu karar veremedim lasius 6 gün boyunca stresliydi kırmızı pvc kağıdın üstünden bakıyorum hergün rahatsız etmeden her gün kosturup duruyor tüpteki alanı cok genisti bende yeni bir tüpe transfer ettim fotoğraftaki üstteki lasius alttaki tetramorium lasius gibi biraz daha dar bir alanı olan tüp mü hazırlamalıyım yoksa birşey farketmez mi

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    26.2 KB · Görüntüleme: 19

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Dar alan olması daha iyi olur evet. Stres yaratabiliyor geniş alan.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Küçük türler için genellikle alan küçültmesi yapıyorum. Daha verimli oluyor. Doğada da zaten çok küçük bir odacıkta yumurtlayıp çoğalıyorlar.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Alan yeterli duruyor da. Pamuklar çok fazla geldi bana. Pamuk boyutunu küçültebilirsiniz

Kutay

Nanitik
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Alan yeterli duruyor da. Pamuklar çok fazla geldi bana. Pamuk boyutunu küçültebilirsiniz
tamam ayarladım bir sorum daha olucak yeni konu açmak istemedim ama lasius 1 haftadır karanlıkta ve titreşim almayan uygun bir sıcaklıkta ve nemde ama 1 haftadır pvc üzerinden kontrol ettiğim her an koşturuyor benim bilmediğim bilgili arkadaşların bildiği bir bilgi bir eksik varsa yardımcı olabilir misiniz

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Pvc kağıtlar şeffaflar hocam. Bir noktada ışığı geçiriyorlar onun yerine tam karanlık yapacak bir cover kullanmanız daha iyi. Her gün birde kontrol etmeyin, haftada 1 defa yeterlidir

Kutay

Nanitik
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Pvc kağıtlar şeffaflar hocam. Bir noktada ışığı geçiriyorlar onun yerine tam karanlık yapacak bir cover kullanmanız daha iyi. Her gün birde kontrol etmeyin, haftada 1 defa yeterlidir
tamamdır teşekkürler uygulayacağım 1 hafta sonra olumsuz bir sonuc alırsam yeni konu açacağım teşekklürler