Merhabalar dün yeni bir tür buldu,ilk besleme deneyimim olduğu için nasıl beslenir,ekipmanlar,ekipman kullanım gibi bilgilere ihtiyacım var.
Türü galiba Cataglyphis.
Türü galiba Cataglyphis.
Öncelikle şunu belirteyim cataglyphis bir tür değil bir cinstir sorularınızın cevabı ve dahası burada var:https://karincaciftligim.com/threads/cataglyphis-nodus-bakim-rehberi.16228/Merhabalar dün yeni bir tür buldu,ilk besleme deneyimim olduğu için nasıl beslenir,ekipmanlar,ekipman kullanım gibi bilgilere ihtiyacım var.
Türü galiba Cataglyphis.
Biliyor musunuz?Öncelikle şunu belirteyim cataglyphis bir tür değil bir cinstir sorularınızın cevabı ve dahası burada var:https://karincaciftligim.com/threads/cataglyphis-nodus-bakim-rehberi.16228/
Kaç ekleme yapacağınızı mı soruyorsunuz eğer onu soruyorsanız isteğe bağlı 2 tane Minor işçi yeterli olur daha fazlada ekleyebilirsiniz dediğim gibi isteğe bağlıÇok Teşekkürler ama sadece tek bir sorum var,kaç w olmalı
Larvalar oluşana kadar beslemenize gerek yok. Larvaların oluşumu ile pupa evresine daha rahat geçebilmek için kuma ihtiyaç duyuyorlar (İnce taneli kum kullanmanız gerekiyor, ben silis kumu kullanıyorum) yani larvalar oluşunca hem kum koyabileceğiniz hem besleme yapabileceğiniz bir outworlde bağlamanız gerekiyor. Sıcaklığı yuvada 28 derece civarında tutarsanız sorun yaşamazsın. Outworldde sıcaklığın daha yüksek olması gerekiyor 40 dereceden yuva sıcaklığı olan 28 dereceye dalgalanacak şekilde ayarlarsanız tadından yenmez. Yaklaşık 5-10 işçi eklerseniz işçi kayıpları oluşması durumunda sorun yaşamazsınız. Yuva ağızından daha küçük ve rengi oturmamış işçileri almanız oluşabilecek bir arbede sonucu kraliçenizin zarar görmemesini sağlar. İşçileri eklemeden 30 dakika kadar buz dolabında tutarsanız soğuktan dolayı sakinleşirler ve süreç daha rahat ilerler.Çok Teşekkürler ama sadece tek bir sorum var,kaç w olmalı
İşçi eklenmez ise ne olur çoo bı etkisi varmıKaç ekleme yapacağınızı mı soruyorsunuz eğer onu soruyorsanız isteğe bağlı 2 tane Minor işçi yeterli olur daha fazlada ekleyebilirsiniz dediğim gibi isteğe bağlı
Cataglyphis Livida türünde işçi eklemeden yumurta alabildim ve gayet sağlıklı ilerliyor. Ama tecrübeli arkadaşlar yumurta almada önemli olduğunu söylüyorlar.İşçi eklenmez ise ne olur çoo bı etkisi varmı
Anladım saolunCataglyphis Livida türünde işçi eklemeden yumurta alabildim ve gayet sağlıklı ilerliyor. Ama tecrübeli arkadaşlar yumurta almada önemli olduğunu söylüyorlar.
İşçi eklemek işinizi kolaylaştıracaktırİşçi eklenmez ise ne olur çoo bı etkisi varmı