Yeni messor kraliçeleri

omerardaayer

Yumurta
Üye
Geçen hafta Cuma günü Kurtköy civarına büyük bi uçuş yapılmıştı her yerde kraliçe karınca vardı. Ben de 9 tane alıp test tüplerine yerleştirdim. İlk kontrolümü az önce yaptım herhangi bir yumurtlama yok. Beklemedeyim. Yapmam gerken herhangi birşey var mı?

darkness

Minör
Deneyimli Hobici
Üye
Geçen hafta Cuma günü Kurtköy civarına büyük bi uçuş yapılmıştı her yerde kraliçe karınca vardı. Ben de 9 tane alıp test tüplerine yerleştirdim. İlk kontrolümü az önce yaptım herhangi bir yumurtlama yok. Beklemedeyim. Yapmam gerken herhangi birşey var mı?
Cinsi nedir kraliçelerinizin?
Sonbaharda bulunan kraliçeler genelde kış uykusundan sonra yumurtluyorlar
Sıcaklık 20 dereceden fazla olsun 1 haftada bir kontrol edin eğer yumurtlamaz ise kış uykusuna yatırın.
9 tane çok fazla max 3 tane alın.

Emre52ege52

Nanitik
Üye
Cinsi nedir kraliçelerinizin?
Sonbaharda bulunan kraliçeler genelde kış uykusundan sonra yumurtluyorlar
Sıcaklık 20 dereceden fazla olsun 1 haftada bir kontrol edin eğer yumurtlamaz ise kış uykusuna yatırın.
9 tane çok fazla max 3 tane alın.
9 tane fazla değil geçen 200 tane kraliçe gördüm ve yaklaşık 30 tanesini aldım diğerlerini de alıp toprak alana saldım

darkness

Minör
Deneyimli Hobici
Üye
9 tane fazla değil geçen 200 tane kraliçe gördüm ve yaklaşık 30 tanesini aldım diğerlerini de alıp toprak alana saldım
O kadar kraliçe alınması satış amaçlı yada başarı oranı düşük bir cins değil ise gereksiz olur bence 30 tane aynı cins kraliçeye bakmak zor ve sıkıcı ve zor olur.

karınca-

Yumurta
Üye
ben de büyük bir uçuş yakaladım kurtköy civarında 20 ya da 30 tane messor görmüşümdür 4 tane aldım.Bir de bilgisi olan bir arkadaşa; kış uykusuna ne kadar süre sonra yatırmalıyım ve ne süre yeterli olacaktır?

darkness

Minör
Deneyimli Hobici
Üye
ben de büyük bir uçuş yakaladım kurtköy civarında 20 ya da 30 tane messor görmüşümdür 4 tane aldım.Bir de bilgisi olan bir arkadaşa; kış uykusuna ne kadar süre sonra yatırmalıyım ve ne süre yeterli olacaktır?
Eğer havalar 15 derece altına düşene kadar yumurtlamaz ise yatırın.Havalar ısınana kadar yatırmanız daha iyi olacaktır.