Merhabalar dostlar. İlk defa bitkili akvaryum deniyorum, o yüzden gelişim kısmıyla ilgili birkaç bilgi ricasında bulumaya geldim. Zemini florodepot üstüne hagen dökerek yaptım, dış filtre ve ısıtıcı var, ısıtıcıyı 22-24 de kullanmamı önermişlerdi. Filtreyi kapatmıyorum, yemleme dışı da kapatmayo düşünmüyorum. Armatür bir akvaryum ışığı mevcut, sürekli yanıyor. Midyeyi ilk gün koymayacaktım ancak onun için de dayanıklı canlı temizlikte yardım eder koy dedikleri için koydum. Creaquanın Lowtech gübresini aldım 1-2 güne o da gelecek. Bilgilendirme sonrasında ise sorularım şunlar;
-Bir miktar karides koymayı düşünüyorum(sanırım 4), narin olmayan uyum sağlayabilecek karides cinslerini az çok öğrendim ancak sizden de öneri alabilirsem çok memnun olurum.
-Lepistes koyacağım, akvaryum büyük değil, cinsiyet dengesini nasıl kurmalıyım? Üreme oranını dengelemek için bir yol var mı?
- Akvaryumda bir midye var. 2 hafta sonra 20 lepistes 4 karides ve 2 salyangoz eklemesi yapmayı düşünüyorum. 1 ya da 2 Otocinclus eklememde sakınca olur mu ? Tüketimleri için dengeyi bozar mı?
- 2 hafta canlı eklemek için yeterli bir süre mi?
Ek olarak önerilerinizi, ilk defa yapıyorum, varsa hatalarımı iletmenizi çok isterim mümkünse. Kendinize iyi bakın 🐢🐢
-Bir miktar karides koymayı düşünüyorum(sanırım 4), narin olmayan uyum sağlayabilecek karides cinslerini az çok öğrendim ancak sizden de öneri alabilirsem çok memnun olurum.
-Lepistes koyacağım, akvaryum büyük değil, cinsiyet dengesini nasıl kurmalıyım? Üreme oranını dengelemek için bir yol var mı?
- Akvaryumda bir midye var. 2 hafta sonra 20 lepistes 4 karides ve 2 salyangoz eklemesi yapmayı düşünüyorum. 1 ya da 2 Otocinclus eklememde sakınca olur mu ? Tüketimleri için dengeyi bozar mı?
- 2 hafta canlı eklemek için yeterli bir süre mi?
Ek olarak önerilerinizi, ilk defa yapıyorum, varsa hatalarımı iletmenizi çok isterim mümkünse. Kendinize iyi bakın 🐢🐢