Alt türü ne olabilir sizce vagus, herculeanus, aethiops, SP bunlara benziyor ama tam ayrımını yapamadım.Camponotus cinsi kraliçe, hayırlı olsun.
Hocam alt türü değil türünü soruyorsunuz galiba camponotus bir cins saydıklarınızda bir tür vagus, herculeanus, aethiops türdür SP demişsiniz o da cinsi bilinen ama türü bilinmeyen canlılar için kullanılan species'in kısaltılmış halidir mesela sizin karıncanızın cinsi camponotus ama türü belli değil yani camponotus SP. DiyebilirizAlt türü ne olabilir sizce vagus, herculeanus, aethiops, SP bunlara benziyor ama tam ayrımını yapamadım.
Cins tür farkı yazısını yeni okudum. Henüz yeniyim zamanla öğreneceğim, teşekkürler.Hocam alt türü değil türünü soruyorsunuz galiba camponotus bir cins saydıklarınızda bir tür vagus, herculeanus, aethiops türdür SP demişsiniz o da cinsi bilinen ama türü bilinmeyen canlılar için kullanılan species'in kısaltılmış halidir mesela sizin karıncanızın cinsi camponotus ama türü belli değil yani camponotus SP. Diyebiliriz
Rica ederimCins tür farkı yazısını yeni okudum. Henüz yeniyim zamanla öğreneceğim, teşekkürler.
Componotus sanctus olduğunu düşünüyorum.Herkese iyi geceler günlerdir aramaya çıkıyodum pes etmişkenkendisi kapıma geldi türü nedir?Ekli dosyayı görüntüle 40564Ekli dosyayı görüntüle 40565
Hayır değil.Componotus sanctus olduğunu düşünüyorum.
Aethiomps veya sp gibi.Alt türü ne olabilir sizce vagus, herculeanus, aethiops, SP bunlara benziyor ama tam ayrımını yapamadım.
Hayır hocam ikiside değil konunun tamamını okuyun. Ayrıca şunu söyleyeyim SP bir tür değil cinsi bilinip türü bilinmeyen canlılar için kullanılır.Aethiomps veya sp gibi.
Hocam bence sanctus aethiomps ama yukarıda moderatör arkadaşta doğru söylüyor olabilir.Hayır değil.
Sp yi zaten türünü tam anlayamadığım için yazdımHayır hocam ikiside değil konunun tamamını okuyun. Ayrıca şunu söyleyeyim SP bir tür değil cinsi bilinip türü bilinmeyen canlılar için kullanılır.
Mesajımda onu söylemedim ama Camponotus s. str. alt cinsinde olduğu için bana göre yapılabilecek en mantıklı çıkarımlar Camponotus cilicicus ve Camponotus herculeanus. Belki fotoğraf açısından dolayı yanıldığımı düşünerek C. compressus ihtimalini de dahil ettim. Söylediğiniz karakteristik özelliği bu fotoğraflardan tespit etmek pek mümkün görünmüyor dediğiniz gibi. Bu yarığa dayanarak değil ama genel yapısı nedeniyle C. compressus olduğunu düşünmüyorum. Antwiki'den aldığım kraliçe fotoğrafında bahsettiğiz yarığın görüntüsü pek belirgin görünmüyor. Kraliçelerde bu yarık o kadar da belirgin değildir belki.Camponotus compressus olduğunu sanmıyorum compresus olması için kafasında bir yarık bulunması gerekiyor bu türün ayırt edici özelliklerinden biride bu. Kafsını net göremesemde yarık görünmüyor ama net birşey söylenmesi için kafasını üstten görmeliyiz.
Camponotus compresus kafası:
Ekli dosyayı görüntüle 42758Ekli dosyayı görüntüle 42759