Yeni Kraliçem Hareketsiz ve Ufak Sorunlar

denocangokcecan

Yumurta
Üye
Yolda yürürken bir saat önce yerde buldum. Kanadı bulduğumda yoktu bende elimin üstune aldım ve eve getirdim. Bir saat içinde yeni bir tüp yaptım ve yerleştirdim fakat çok hareketsizdi ve enerjisiz olduğunu düşündüğüm için, içine kulak çöpüyle şekerli su damlattım. Karıncanin abdomeninden biraz büyüktü.
Kraliçeyi içine sokamadığım için elimle tuttum attım ve elimden 2-3 kez kaydı ve yere düştü. :(
Sonunda koydum bu seferde tüpün girişinden su olan kısma doğru kaydı bu sırada şekerli su birikintisini de yok etti galiba dağıtarak/çarparak geçti.
Ve sonra yine bir köşede hareketsizce durmaya başladı.
Antenlerini bazen hafif hafif hareket ettiriyor bazen de hiç hareket ettirmiyor.
Ne yapmalıyım?
(Karıncanın cinsi kolay tahmin edilebilir diye linki bu konuya koyuyorum ben zaten messor olduğunu düşünüyorum)

Moderatör tarafında düzenlendi:

Cihan__

Asker
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Öncelikle kraliçe görsellerdeki yerde hareketsiz duruyorsa sorun yok. Kraliçenin hareketsiz kalması gayet normal bir durum zaten sürekli hareketliyse sorun var demektir. Şuan yerine alışmış ve dinleniyor. Cinsi messor besin takviyesi yapmanıza gerek yok 3-4 güne yumurtlar.

denocangokcecan

Yumurta
Üye
Öncelikle kraliçe görsellerdeki yerde hareketsiz duruyorsa sorun yok. Kraliçenin hareketsiz kalması gayet normal bir durum zaten sürekli hareketliyse sorun var demektir şuan yerine alışmış ve dinleniyor. Cinsi messor besin takviyesi yapmanıza gerek yok 3 4 güne yumurtlar.
Bu eski tüpü, yeni tüpte de pamukla kapattığım kısımda duruyordu.
Anladım teşekkürler şekerli su yüzünden problem olmaz değil mi yıkamam falan gerekmez?

Cihan__

Asker
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
bu eski tüpü yeni tüpte de pamukla kapattığım kısımda duruyordu,
Anladim teşekkürler şekerli su yüzünden problem olmaz değil mi yikamam falan gerekmez?
Karıncaya bulaşabilir bence temiz bir tüpe koyun.