Yeni kraliçeler soğuk hava

taziir

Yumurta
Üye
Merhaba arkadaşlar, hobiye yeni başladım. Geçenlerde kraliçe karıncalar buldum, test tüplerini sipariş ettim. Şu anlık kraliçeleri şırıngalara koydum. Kraliçeler 1. katta, odadaki dolaptalar. Bu aralar havalar soğuk, dolabın içine termometre de koydum, 18 derece gösteriyor. Biraz araştırdım, 18 derece yeterli değil ama sıcak günlerde de evin içi çok sıcak olmuyor. Üst kat daha sıcak oluyor ama üst kat ahşaptan olduğundan yürürken sallanıyor, ses çıkarıyor. O yüzden üst kata koymadım onları. Daha bir hafta bile olmadı, strese girmelerini istemedim. Rica etsem öneride bulunabilir misiniz? Kaç derece sıcaklık gerekiyor ve neler yapabilirim? Ara sıra dolabın kapağını yavaşça açıp kontrol ediyorum. Aynı yerlerinde hareketsiz şekilde duruyorlar.

berkayeren

Yumurta
Üye
Merhaba arkadaşlar, hobiye yeni başladım. Geçenlerde kraliçe karıncalar buldum, test tüplerini sipariş ettim. Şu anlık kraliçeleri şırıngalara koydum. Kraliçeler 1. katta, odadaki dolaptalar. Bu aralar havalar soğuk, dolabın içine termometre de koydum, 18 derece gösteriyor. Biraz araştırdım, 18 derece yeterli değil ama sıcak günlerde de evin içi çok sıcak olmuyor. Üst kat daha sıcak oluyor ama üst kat ahşaptan olduğundan yürürken sallanıyor, ses çıkarıyor. O yüzden üst kata koymadım onları. Daha bir hafta bile olmadı, strese girmelerini istemedim. Rica etsem öneride bulunabilir misiniz? Kaç derece sıcaklık gerekiyor ve neler yapabilirim? Ara sıra dolabın kapağını yavaşça açıp kontrol ediyorum. Aynı yerlerinde hareketsiz şekilde duruyorlar.
Genelde kraliçeler için 24-26 dereceler iyidir. Ama kraliçenin türünü söylersen daha iyi yardımcı olabilirim. Isıyı arttıtmak için trendyoldan 5v ısıtıcı ped alabilirsin. Birkaç hafta bekle ve kraliçeyi kontrol et ve çok sallanan ve ses çıkaran yerlere koymamanı öneririm. Birde kraliçenin fotoğraflarını atabilir misin?

creal

Nanitik
Üye
15 derecenin altına düşmediği sürece sıkıntı olmaz, havalar git gide ısınıyor zaten. Kafaya takmayın.

15 derecenin altına düşmediği sürece sıkıntı olmaz, havalar git gide ısınıyor zaten. Kafaya takmayın.
Olacak en muhtemel şey verim kaybı olur sadece.

taziir

Yumurta
Üye
Camponotus 3üde hocam forumdan da teyit ettim yakından görsellerini atarak. Ayriyetten evde köpek besliyorum arada sirada havliyor odada bir sıkıntı çıkarmaz umarım.1000042739.jpg

Olacak en muhtemel şey verim kaybı olur sadece.
Anladim teşekkürler o zaman 2 hafta daha bekleyip sonuçlarını paylaşayım.

berkayeren

Yumurta
Üye
Camponotus 3üde hocam forumdan da teyit ettim yakından görsellerini atarak. Ayriyetten evde köpek besliyorum arada sirada havliyor odada bir sıkıntı çıkarmaz umarım.Ekli dosyayı görüntüle 51887
Köpekten sıkıntı olmaz. Eğer verim istiyorsanız 23 27 derece arasında tutun.

Köpekten sıkıntı olmaz. Eğer verim istiyorsanız 23 27 derece arasında tutun.
Havalar ısınmıyorsa ısıtıcı ped uzun ömürlü olur. Kaynar su koyim derseniz suyun ısısı sürekli düşeceği için sürekli değiştirmeniz gerekir. Ve pek ısıyı ayarlayamazsınız.

creal

Nanitik
Üye
Camponotus 3üde hocam forumdan da teyit ettim yakından görsellerini atarak. Ayriyetten evde köpek besliyorum arada sirada havliyor odada bir sıkıntı çıkarmaz umarım.Ekli dosyayı görüntüle 51887

Anladim teşekkürler o zaman 2 hafta daha bekleyip sonuçlarını paylaşayım.
Sesten problem olmaz hocam, sadece sarsmamaya dikkat edin yeterli.