Yeni kraliçe buldum türü nedir?

berkay5

Yumurta
Üye
Merhabalar bugün bir karınca buldum, büyük ihtimalle kraliçe. Bulduğum ilk anda yanımda kola şişesi vardı ve onun içine koydum. Yarım saat içinde bekledi, pek inceleyemedim o sıra ama galiba içindeki kalıntılardan biraz içti. Şimdi test tüpüne koydum fakat karanlık ve nemli alana gitmiyor ve toplanıyor. Değişik tavırları var biraz tüpe vurdum ve öyle nemli alana attım yanlış mı yaptım bilmiyorum. Çekebildigim kadar fotoğrafiını çektim video da ekledim. Türünü de anlayabilirseniz sevinirim. Hafif Sarı desenleri var .Bir de test tüpünü çektim nasıl olmuş sizce? Yanlışı var mıdır? Cevaplarsanız sevinirim, teşekkürler.

Ekli dosyalar

• IMG20240819224139.jpg
    IMG20240819224139.jpg
    26.4 KB · Görüntüleme: 34
  • IMG20240819224233.jpg
    IMG20240819224233.jpg
    30.9 KB · Görüntüleme: 26
  • IMG20240819224144.jpg
    IMG20240819224144.jpg
    25.4 KB · Görüntüleme: 27
  • IMG20240819224236.jpg
    IMG20240819224236.jpg
    30.6 KB · Görüntüleme: 26
  • IMG20240819224256.jpg
    IMG20240819224256.jpg
    33.1 KB · Görüntüleme: 26
  • IMG20240819224403.jpg
    IMG20240819224403.jpg
    42.6 KB · Görüntüleme: 26
  • IMG20240819224331.jpg
    IMG20240819224331.jpg
    57.6 KB · Görüntüleme: 29
  • IMG20240819224441.jpg
    IMG20240819224441.jpg
    50.4 KB · Görüntüleme: 27
  • IMG20240819224444.jpg
    IMG20240819224444.jpg
    52 KB · Görüntüleme: 35
Moderatör tarafında düzenlendi:
Çözüm
Merhabalar bugün bir karınca buldum, büyük ihtimalle kraliçe. Bulduğum ilk anda yanımda kola şişesi vardı ve onun içine koydum. Yarım saat içinde bekledi, pek inceleyemedim o sıra ama galiba içindeki kalıntılardan biraz içti. Şimdi test tüpüne koydum fakat karanlık ve nemli alana gitmiyor ve toplanıyor. Değişik tavırları var biraz tüpe vurdum ve öyle nemli alana attım yanlış mı yaptım bilmiyorum. Çekebildigim kadar fotoğrafiını çektim video da ekledim. Türünü de anlayabilirseniz sevinirim. Hafif Sarı desenleri var .Bir de test tüpünü çektim nasıl olmuş sizce? Yanlışı var mıdır? Cevaplarsanız sevinirim, teşekkürler.
Aphaenogaster kraliçesi olduğunu düşünüyorum.

sNel

Larva
Üye
Aphaenogaster kraliçesi olduğunu düşünüyorum.

Çözüm

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Merhabalar, kraliçe karıncanız hayırlı olsun. Kendisi Aphaenogaster subterranea tür grubuna mensup bir karınca.

Karıncanızın değişik tavırları içtiği koladan da olabilir başka bir şeyden de olabilir. Bunu kesin olarak söyleyemeyiz maalesef. Bu durumla ilgili yapabileceğiniz ekstra bir şey yok şu an. Kraliçeyi fazla rahatsız etmeyin. Girişteki pamuğu ittirerek kraliçenin yaşam alanını daraltın ki kraliçe ortama daha kolay uyum sağlasın. Kraliçenin boyutuna oranla yuva sağlamalısınız. Karıncalar büyük yerlerde strese girebilir.

Eğer pamuğu ittirmek riskli geliyorsa farklı bir tüpe tekrar kurulum yapın ve bu sefer tüpün büyük çoğunluğu su olacak şekilde daha dar bir yaşam alanı bırakın. Test tüpü boyutlarıyla ilgili bir konu açayım, acemi arkadaşlara yardımı dokunur.

sNel

Larva
Üye
Diğerlerine cevap yazmamışım😅 Muhtemelen stresliydi ve siz tıklayarak pamuğa atınca iyice strese girdi. Test tüpü iyi gibi duruyor.

berkay5

Yumurta
Üye
Dostum beslemek ve gözlemlemek amaçlı mi aldın yoksa kobay amacıylamı eyer öyleyse sal gitsibirkaç haftadır t

Dostum beslemek ve gözlemlemek amaçlı mi aldın yoksa kobay amacıylamı eyer öyleyse sal gitsin.
Birkaç haftadır araştırıyorum ve arıyorum. Gerçekten bu hobiye başlamak için aldım. Yaşam alanını da oldukça iyi yapmaya çalıştım. Herhangi bir kötü amacım yok hayırlısıyla güzel bir koloni kuracağım.

berkay5

Yumurta
Üye
Dostum beslemek ve gözlemlemek amaçlı mi aldın yoksa kobay amacıylamı eyer öyleyse sal gitsibirkaç haftadır t

Merhabalar, kraliçe karıncanız hayırlı olsun. Kendisi Aphaenogaster subterranea tür grubuna mensup bir karınca.

Karıncanızın değişik tavırları içtiği koladan da olabilir başka bir şeyden de olabilir. Bunu kesin olarak söyleyemeyiz maalesef. Bu durumla ilgili yapabileceğiniz ekstra bir şey yok şu an. Kraliçeyi fazla rahatsız etmeyin. Girişteki pamuğu ittirerek kraliçenin yaşam alanını daraltın ki kraliçe ortama daha kolay uyum sağlasın. Kraliçenin boyutuna oranla yuva sağlamalısınız. Karıncalar büyük yerlerde strese girebilir.

Eğer pamuğu ittirmek riskli geliyorsa farklı bir tüpe tekrar kurulum yapın ve bu sefer tüpün büyük çoğunluğu su olacak şekilde daha dar bir yaşam alanı bırakın. Test tüpü boyutlarıyla ilgili bir konu açayım, acemi arkadaşlara yardımı dokunur.
Alanını yavaşça daralttım ve etrafına kağıt sardım. Şuan beklemedeyim. Anormal bir durum sezersem tekrar sorarım.

berkay5

Yumurta
Üye
Bir de bu karınca türü ne yer ne içer? Sanırım nadir bir karıncaymış YouTube'da öyle gördüm pek videosu yok. İlk hafta ne yapmalıyım kısa bir özet geçerseniz sevinirm.

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Bir de bu karınca türü ne yer ne içer? Sanırım nadir bir karıncaymış YouTube'da öyle gördüm pek videosu yok. İlk hafta ne yapmalıyım kısa bir özet geçerseniz sevinirm.
Yarın bu türün bakım rehberini foruma yükleyeceğim hocam.

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye

berkay5

Yumurta
Üye