Kraliçe karınca satan birçok yer var, sahibindende bile bulursunuz. Ama bu işin en tatlı kısmı kendi bulduğunuz kraliçeyi sıfırdan kolonileştirmek. Bunun yanında kraliçe karınca diye döllenmemiş prenseslerin kanadını koparıp satanlardan tutun da doğadaki mevcut kolonileri patlatıp kraliçelerini çıkarıp satanlara kadar pek çok olay duydum. Aslı var mıdır bilemiyorum tabi ama ben şahsen güvenmiyorum. Başlangıç için de formikaryuma ihtiyacınız yok. İhtiyacınız olmadığı gibi eksileri de çok fazla. Mesela siz bir koloniyi geniş bir formikaryuma koyarsanız hayvanlar bir odacığı çöp belleyip çöplerini oraya yığarlar, mite riski artar. Bir de formikaryumlarda nem sorunu çoktur, tüpün dibine suyu koydunuz mu su bitene kadar nem aklınıza dahi gelmez. O yüzden en azından 15-20 işçileri sayana kadar tüpte bakmanız daha makul. Başlangıç için satın almanız gereken şeyler: test tüpü, pamuk (tüp hazırlamak için), ince tahta stickler (hem tüp hazırlarken hem tüpte besleme sonrası temizlikte çok işinize yarar.), kulak çubuğu (koloninizin türüne bağlı olarak besleme zamanı değişkenlik gösterir. Bazı koloniler henüz işçileri yokken beslenmeye başlar, bazıları ilk işçiler çıkmadan besine ihtiyaç duymaz ve besleme vakti geldiğinde enerji olması için şekerli veya ballı su verirsiniz. Bunu ister kulak çubuğuyla isterseniz de tüpe bir damla damlatarak verebilirsiniz ama en sağlıklısı ve temizi kulak çubuğudur.) Başlangıç için tek ihtiyacınız olanlar bunlar. Bir de protein için un kurdu satın almanız gerekiyor internetten. Onun karıncanın türüne bağlı olmakla beraber acelesi yok. Bakımı kolay başlangıç türleri olarak da messor, lasius, tetramorium idealdir. Her tür tek ana çatıda birleşse de çeşitli özelliklerle birbirlerinden ayrıldıklarını da unutmayın. Türler hakkında ufak bir araştırma yapmanız gerek. Nisan, mayıs gibi kraliçe uçuşları başlar. Türlere göre uçuş takvimi de forumda vardı. Anlatılacak çok şey var, aklınıza takılan şeyler olursa yine sorabilirsiniz