Yeni Karıncama Nasıl Bakmalıyım?

Hayrunnisa

Yumurta
Üye
Bugün yolda yürürken 1 kraliçe karınca buldum, ne yapmalıyım?

Moderatör tarafında düzenlendi:

armagankaya

Media
Üye
Tüpte kapalı bir şekilde 1–2 hafta bekleyin. Eğer claustral ise besin vermenize gerek yok. Bu süre içinde hiç açmayın, titreştirmeyin. Yumurtaları alırsınız diye düşünüyorum. Bu şekilde gelişsin, sonra haber edersiniz.Birde türü ne kraliçenin? İyi hobiler dilerim.

Bankai

Larva
Üye
Tüp hazırla. Tuğkan abinin Karınca Çiftliğim kanalında nasıl yapıldığını bulabilirsin.
Onun dışında tüpü hazırla, kraliçeyi içine koy ve bi buçuk haftada bir kontrol et.
Şu an için bunları yapman yeterli.
Şekerli su verebilirsin ama zamanını tam bilmiyorum. Sadece kraliçeyse ayda bir verildiğini bir yerde okumuştum.
Tüpün yoksa şırıngayla yapanlar da var.
(Sonradan aklıma geldi türüne göre (clastrual mi ne deniyodu)işçi çıkana kadar beslemene gerek yok büyük ihtimalle messor ancak yinede olsun beslemeyi işçiler çıkınca yapabilirsin)*Yazdığım şeyde hata gören varsa düzeltirse çok sevinirim yanlışlarımı görmek isterim"

armagankaya

Media
Üye
Tüp hazırla. Tuğkan abinin Karınca Çiftliğim kanalında nasıl yapıldığını bulabilirsin.
Onun dışında tüpü hazırla, kraliçeyi içine koy ve 5–6 günde bir kontrol et.
Şu an için bunları yapman yeterli.
Şekerli su verebilirsin ama zamanını tam bilmiyorum. Sadece kraliçeyse ayda bir verildiğini bir yerde okumuştum.
Tüpün yoksa şırıngayla yapanlar da var.
(Sonradan aklıma geldi türüne göre işçi çıkana kadar beslemene gerek yok büyük ihtimalle messor ancak yinede olsun beslemeyi işçiler çıkınca yapabilirsin)*Yazdığım şeyde hata gören varsa düzeltirse çok sevinirim yanlışlarımı görmek isterim"
Hocam bana göre yanlışınız yok.

Hayrunnisa

Yumurta
Üye
Tüpte kapalı bir şekilde 1–2 hafta bekleyin. Eğer claustral ise besin vermenize gerek yok. Bu süre içinde hiç açmayın, titreştirmeyin. Yumurtaları alırsınız diye düşünüyorum. Bu şekilde gelişsin, sonra haber edersiniz.Birde türü ne kraliçenin? İyi hobiler dilerim.
lasius niger

Hayrunnisa

Yumurta
Üye
test tüpünde net görünmüyor ama lasius niger olduğunu düşünüyorum

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2026-02-17 at 21.46.41.jpeg
    WhatsApp Image 2026-02-17 at 21.46.41.jpeg
    25.1 KB · Görüntüleme: 6