Yeni karıncam var, sorunum var!

MehmetMustafa

Pupa
Üye
Messor bir kraliçe 8 tane yumurtası var ama ısıtıcı pedim bozuldu kalorifer üstüne 1 kat karton koydum kalorifer sıcaklığı 35 tüpün içi 26 derece sorun yaşanır mı? (Kalorifer hiç bir şekilde el yakmıyor)

Messor bir kraliçe 8 tane yumurtası var ama ısıtıcı pedim bozuldu kalorifer üstüne 1 kat karton koydum kalorifer sıcaklığı 35 tüpün içi 26 derece sorun yaşanır mı? (Kalorifer hiç bir şekilde el yakmıyor)
Birde yumurtalar büyür mü?

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    34.3 KB · Görüntüleme: 19

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye

Birde yumurtalar büyür mü?
Kaloriferin ani şekilde sıcak yanması durumunda kraliçeniz pişebilir, bence bir iki ek karton daha koyun veya tüpü kaloriferin yanına bir yere de koyabilirsiniz. Onun dışında sıcaklık gayet güzel, yumurtalar gelişmeye devam edecektir.

CanMertCengiz

Yumurta
Üye
Sicaklığın artması sonucunda kraliçeye zarar gelebilir.Ama sıcaklık sabit kalırsa sorun olmayacaktır.

MehmetMustafa

Pupa
Üye
Kaloriferin ani şekilde sıcak yanması durumunda kraliçeniz pişebilir, bence bir iki ek karton daha koyun veya tüpü kaloriferin yanına bir yere de koyabilirsiniz. Onun dışında sıcaklık gayet güzel, yumurtalar gelişmeye devam edecektir.
Ben ekstra 1 karton daha koydum ama şuanda ısı stabil gözüküyor biraz daha takip edeceğim sorun olursa söylerim çok teşekkürler

Ahmetlml

Yumurta
Üye
Knk yeni başlıycam siparişi hanginsiteden veriyim hangisi güvenilir

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Ben size daha güvenilir bi yöntem söyleyeyim. Bir kutu edinin ve içini yalıtabileceğiniz kadar yalıtım malzemesi koyun. Ardından kaloriferin yanına bi sandalye çekin ve o kutuyu kalorifere yanaştırın, kutunun içine de tüpleri koyarsınız. Sorun yaşama ihtimaliniz yok ve son derece iyi bir ortam koşulu elde edersiniz. Hem kalorifer yanmadığı zamanda içerideki sıcaklıkta bir süre hapsolacaktır. Ben yurtta bu yöntemi kullanarak kolonilerime bakıyorum ve hiç bir sorun yaşamıyorum. Aksine karıncalarım oldukça mutlular.

umutdn

Yumurta
Üye
Knk hiç birşeyim yok bulmama zor çalışıyorum karınca sanatı sitesi iyimi cevabın için sagol

Sence iyimi
Ben hiç almadım o yüzden bilmiyorum fakat bende başlayalı 2-3 sene oldu o kadar zor değil emin ol 2 tüp bebek pamuğu bu kadar kraliçeyi çubukla bile alabilirsin bide eğer iyi gelişmesini istiyorsan un kurdu vb.

MehmetMustafa

Pupa
Üye
Knk yeni başlıycam siparişi hanginsiteden veriyim hangisi güvenilir
Kanka ben bazen alıyorum https://undergroundantworld.com/
Bu site baya iyi güvenilir paketlemesi falanda iyi bundan alabilirsin

Ben size daha güvenilir bi yöntem söyleyeyim. Bir kutu edinin ve içini yalıtabileceğiniz kadar yalıtım malzemesi koyun. Ardından kaloriferin yanına bi sandalye çekin ve o kutuyu kalorifere yanaştırın, kutunun içine de tüpleri koyarsınız. Sorun yaşama ihtimaliniz yok ve son derece iyi bir ortam koşulu elde edersiniz. Hem kalorifer yanmadığı zamanda içerideki sıcaklıkta bir süre hapsolacaktır. Ben yurtta bu yöntemi kullanarak kolonilerime bakıyorum ve hiç bir sorun yaşamıyorum. Aksine karıncalarım oldukça mutlular.
Teşekkürler