Yeni bulduğum kraliçem sizlere ömür

BlackCklal

Yumurta
Üye
Kraliçem ölmüş. Bunun sebebini sormaya geldim sizlere. Tüpün pamuğunu çok mu tutmuşum? Yoksa koyduğum yerde sıcaktan mı ölmüş? Yoksa benden farklı sebepler mi? Benden kaynaklı olabilecek sebepler aşağıda, ekte.

İyi bir gelişme de var tabii ki. Aynı gün bulduğum diğer kraliçem yumurtlamış. Yumurtaları belki de daha bugün yumurtladı, o kadar yeni.

Ekli dosyalar

• 20250620_200910.jpg
    20250620_200910.jpg
    108.7 KB · Görüntüleme: 40
  • 20250620_200550.jpg
    20250620_200550.jpg
    67.9 KB · Görüntüleme: 40
  • 20250620_200938.jpg
    20250620_200938.jpg
    66.3 KB · Görüntüleme: 40

NicolaS

Pupa
Üye
Kraliçem ölmüş. Bunun sebebini sormaya geldim sizlere. Tüpün pamuğunu çok mu tutmuşum? Yoksa koyduğum yerde sıcaktan mı ölmüş? Yoksa benden farklı sebepler mi? Benden kaynaklı olabilecek sebepler aşağıda, ekte.

İyi bir gelişme de var tabii ki. Aynı gün bulduğum diğer kraliçem yumurtlamış. Yumurtaları belki de daha bugün yumurtladı, o kadar yeni.
Hocam çıkış kısmındaki pamuk çok sıkı gibi geldi, dolabın kapısı kapalıyken oxyjensizlikten ölmüş olabilir diye düşünüyorum.

atako

Nanitik
Üye
Oksijensizlikten ölmesi çok zor. Test tüpünde bulunan hava bir karıncaya çok uzun süreler yeterli.
Benim düşüncem yanlışmış. chatgptle yaptığım hesapla test tüpünün hacminin yarısını aldım çünkü yarısında su var. Hava geçişi olmadan 3 gün yaşıyabilirmiş.

BlackCklal

Yumurta
Üye
Hocam kaç gündür bu halde oldugunu bilmiyoruz ama olabilir dediğiniz gibi.
72 saatten biraz daha fazla süredir burada ama yeni öldüğünü düşünmüyorum. En az 12 saat geçmiştir bence. Cesedi çürümeye ve yapışmaya başlamıştı çünkü. Hayvanın prens olup olmadığından emin olamadığımdan fotoğrafını size atacaktım. O sırada kuşum kafama uçtu elim tüpe çarptı. (Ama iki sallandın o kadar.) Hayvan ikiye ayrıldı.
Ben bunu bulur bulmaz eve götürmedim. Sabah 9.40'da okula giderken buldum ve tüpe koyup çantama attım. Akşam 17-18 gibi hayvanı rahat bir yere yerleştirebildim. O sırada yaşıyordu. Prensler çiftleştikten sonra kaç saat daha yaşayabiliyor?

Ektekiler hayvanı ilk bulduğum günün görüntüleri

Ekli dosyalar

• 20250617_102806.jpg
    20250617_102806.jpg
    83.9 KB · Görüntüleme: 11
  • 20250617_102711.jpg
    20250617_102711.jpg
    103.4 KB · Görüntüleme: 11

NicolaS

Pupa
Üye
72 saatten biraz daha fazla süredir burada ama yeni öldüğünü düşünmüyorum. En az 12 saat geçmiştir bence. Cesedi çürümeye ve yapışmaya başlamıştı çünkü. Hayvanın prens olup olmadığından emin olamadığımdan fotoğrafını size atacaktım. O sırada kuşum kafama uçtu elim tüpe çarptı. (Ama iki sallandın o kadar.) Hayvan ikiye ayrıldı.
Ben bunu bulur bulmaz eve götürmedim. Sabah 9.40'da okula giderken buldum ve tüpe koyup çantama attım. Akşam 17-18 gibi hayvanı rahat bir yere yerleştirebildim. O sırada yaşıyordu. Prensler çiftleştikten sonra kaç saat daha yaşayabiliyor?

Hocam prens olduğunu düşünmüyorum, kanatlarını atmış çünkü.

Hocam yanlış görmüyorsam kraliçenin abdomeninde beyaz noktalar var. Kendiniz bakıp teyit edermisiniz.

Kuzeyli

Larva
Üye
Ölmesi için çok fazla sebep olabilir, siz bulmadan önce hastalık kapmış olabilir, ama benim gördüğüm kadarıyla pamuklar aşırı fazla, bu kadar fazla olmasına gerek yok.

BlackCklal

Yumurta
Üye

Hocam yanlış görmüyorsam kraliçenin abdomeninde beyaz noktalar var. Kendiniz bakıp teyit edermisiniz.
Hocam kraliçe ikiye ayrıldı. Bende hayvanı öldürdük vare cesedine dokunmayalım diyerek attım camdan

Ama evet. Ölü olduğu fotoğrafa da baktım ve evet beyaz noktalar var. Ben camın yansıması sandım onları ilk başta

Ekli dosyalar

• Screenshot_20250620_205909_Chrome.jpg
    Screenshot_20250620_205909_Chrome.jpg
    53.3 KB · Görüntüleme: 11

WradSX

Majör
Üye
Tetramorium kraliçesi, havasızlıktan öldüğünü düşünmüyorum. Tüpteki havayla bir kaç gün gidebilir. Ayrıca pamuk ne kadar sıkı olursa olsun yine hava geçirecektir. Eğer kraliçenin üstünde gördüğünüz şey beyaz mite ise ondan da ölmemiştir, beyaz mite zararlı değildir genel olarak. Eğer sabah bulup öğleden sonra tüpe koyduysanız ölebilir. Nedenini bilmiyorum ben de yaşadım bir kaç defa. Nemli bir tüpe alıp 1 saat içinde falan kapatmadığım bütün karıncalarım öldü. Muhtemelen bir hastalık kaptı yada dediğim sebepten. Geçmiş olsun yapacak bir şey yok. Dışarıda bu 1-2 haftada bir çok tetramoriun kraliçesi bulabilirsin. Dışarı çıkıp aramayı bırakma sakın.

BlackCklal

Yumurta
Üye
Tetramorium kraliçesi, havasızlıktan öldüğünü düşünmüyorum. Tüpteki havayla bir kaç gün gidebilir. Ayrıca pamuk ne kadar sıkı olursa olsun yine hava geçirecektir. Eğer kraliçenin üstünde gördüğünüz şey beyaz mite ise ondan da ölmemiştir, beyaz mite zararlı değildir genel olarak. Eğer sabah bulup öğleden sonra tüpe koyduysanız ölebilir. Nedenini bilmiyorum ben de yaşadım bir kaç defa. Nemli bir tüpe alıp 1 saat içinde falan kapatmadığım bütün karıncalarım öldü. Muhtemelen bir hastalık kaptı yada dediğim sebepten. Geçmiş olsun yapacak bir şey yok. Dışarıda bu 1-2 haftada bir çok tetramoriun kraliçesi bulabilirsin. Dışarı çıkıp aramayı bırakma sakın.
Sabah bulup, bulduğum anda tüpe yerleştirdim. Sadece eve, rahata kavuşmaları uzun sürdü. Çünkü okula giderken ve gelirken ister istemez sarsma oluyor. Bilemiyorum belki stres yapıp ölmüşdür. Aynı gün içinde bir tane daha bulmuştum. O başarılı bir şekilde yumurtlamış. Hatta daha bu gün yumurtlamış galiba. 2 tane almamın nedeni akrabamın rica etmiş olmasıydi. Yarın sabah yine aramaya çıkacağım. Bulmak zor olmayacaktır. Zira o ikisini dışarı adımımı atar atmaz buldum.