Yeni bulduğum kraliçeler tür ve bakım?

UğurKoday

Yumurta
Üye
Merhaba. Aranızda yeniyim. Daha önce bir kaç karınca bakım ve besleme videosu izlemek dışında konu hakkında bir tecrübem bulunmamakta. Bundan yaklaşık bir hafta kadar önce gece dükkanda otururken kapıyı açık bırakmış arkadaşlarla tavla oynamaktaydım ki bir ne ne göreyim dükkanın zemini ölü prens ve bir sürü kraliçe ile dolu. Sanırım beyaz ışık onları buraya çekti diye düşünüyorum. Her neyse daha önce de karınca bakım videoları izlediğim ve ilginç bulduğum için fırsat bu fırsat dedim ve 3 adet kraliçeyi hemen 3 adet boş kan alma tüpüne (veteriner kliniği olduğundan bol bol vardı) hazırlayıp aldım. Bugün yaklaşık 1 hafta oldu ve kontrol ettiğimde 3ünde de yumurta mevcut. Size sormak istediğim kliniğin önünde tetramorium olduğunu düşündüğüm bir sürü yuva mevcuttu bu kraliçeler de aynı türe mi ait? Eğer öyle ise yumurtadan işçi çıkana kadar besleme yapmaya gerek yokmuş diye okudum, bu yumurtalardan işçi ne zaman çıkar? Buraya kadar okuyup destek olmak için yazan herkese şimdiden teşekkürler!karınca1.jpgkarınca 2.jpg

Çözüm
Merhaba. Aranızda yeniyim. Daha önce bir kaç karınca bakım ve besleme videosu izlemek dışında konu hakkında bir tecrübem bulunmamakta. Bundan yaklaşık bir hafta kadar önce gece dükkanda otururken kapıyı açık bırakmış arkadaşlarla tavla oynamaktaydım ki bir ne ne göreyim dükkanın zemini ölü prens ve bir sürü kraliçe ile dolu. Sanırım beyaz ışık onları buraya çekti diye düşünüyorum. Her neyse daha önce de karınca bakım videoları izlediğim ve ilginç bulduğum için fırsat bu fırsat dedim ve 3 adet kraliçeyi hemen 3 adet boş kan alma tüpüne (veteriner kliniği olduğundan bol bol vardı) hazırlayıp aldım. Bugün yaklaşık 1 hafta oldu ve kontrol ettiğimde 3ünde de yumurta mevcut. Size sormak istediğim kliniğin önünde tetramorium olduğunu...

KingCat

Asker
Üye
Merhaba. Aranızda yeniyim. Daha önce bir kaç karınca bakım ve besleme videosu izlemek dışında konu hakkında bir tecrübem bulunmamakta. Bundan yaklaşık bir hafta kadar önce gece dükkanda otururken kapıyı açık bırakmış arkadaşlarla tavla oynamaktaydım ki bir ne ne göreyim dükkanın zemini ölü prens ve bir sürü kraliçe ile dolu. Sanırım beyaz ışık onları buraya çekti diye düşünüyorum. Her neyse daha önce de karınca bakım videoları izlediğim ve ilginç bulduğum için fırsat bu fırsat dedim ve 3 adet kraliçeyi hemen 3 adet boş kan alma tüpüne (veteriner kliniği olduğundan bol bol vardı) hazırlayıp aldım. Bugün yaklaşık 1 hafta oldu ve kontrol ettiğimde 3ünde de yumurta mevcut. Size sormak istediğim kliniğin önünde tetramorium olduğunu düşündüğüm bir sürü yuva mevcuttu bu kraliçeler de aynı türe mi ait? Eğer öyle ise yumurtadan işçi çıkana kadar besleme yapmaya gerek yokmuş diye okudum, bu yumurtalardan işçi ne zaman çıkar? Buraya kadar okuyup destek olmak için yazan herkese şimdiden teşekkürler!Ekli dosyayı görüntüle 62501Ekli dosyayı görüntüle 62502
Tetramorium kraliçesi. İlk işçi çıkana kadar beslemeye gerek yoktur. Arada kuş yemi gibi şeyler de verilebilir fakat ana besin kaynağı proteindir. 2. Besin kaynağı ise şekerli su. İlk işçiler çıktıktan sonra un kurdunu 3 günde bir şekerli suyu 4 günde bir verebilirsiniz.

Çözüm

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Bu konudan daha detaylı bilgiler alabilirsiniz.