Yeni Bir Okul Projesi !

Ardaktc

Yumurta
Üye
Herkese iyi forumlar. Karıncalarla ortalama 1 yıldır ilgileniyor, besliyor ve en önemlisi de gözlemliyorum. Asıl konu bunu bir proje haline getirmek istemem. Fen lisesinde yatılı okuyan bir öğrenci olarak yatakhanede karınca kolonilerini tutmak çok zordu (hiç denemedim bile çünkü kabul edilmiyor). Ben de okula bu projeyi kabul ettirdim. Şu an biyoloji laboratuvarından yararlanabiliyor ve dilediğim malzemeyi kullanabiliyorum. Elimde üç tane messor kraliçesi var. Nerdeyse bir aydır elimdeler. Okul bana oda termometresi, ısı pedi bile almama izin verdi (okul bütçesi karşılıyor). Ama ben bunu kendim için değil okul için gerçekleştirdiğimi söyliyerek kabul ettirdim. Asıl amaç bundan biyoloji alanında bir proje oluşturmak. Benim aklımdaki ilk proje "karıncalarda mutliqueen" di. Sizlerin aklında da ince araştırmalara tâbi tutulmasını istediğiniz, "şunu araştırsan ve proje olarak sunup herkesi bilgilendirsen" dediğiniz bir şey varsa herkesin fikrine açığım. Gelin hepimizi temisilen bir şeyler yapalım bana yardımcı olun.

Elreirrn

Yumurta
Üye
Herkese iyi forumlar. Karıncalarla ortalama 1 yıldır ilgileniyor, besliyor ve en önemlisi de gözlemliyorum. Asıl konu bunu bir proje haline getirmek istemem. Fen lisesinde yatılı okuyan bir öğrenci olarak yatakhanede karınca kolonilerini tutmak çok zordu (hiç denemedim bile çünkü kabul edilmiyor). Ben de okula bu projeyi kabul ettirdim. Şu an biyoloji laboratuvarından yararlanabiliyor ve dilediğim malzemeyi kullanabiliyorum. Elimde üç tane messor kraliçesi var. Nerdeyse bir aydır elimdeler. Okul bana oda termometresi, ısı pedi bile almama izin verdi (okul bütçesi karşılıyor). Ama ben bunu kendim için değil okul için gerçekleştirdiğimi söyliyerek kabul ettirdim. Asıl amaç bundan biyoloji alanında bir proje oluşturmak. Benim aklımdaki ilk proje "karıncalarda mutliqueen" di. Sizlerin aklında da ince araştırmalara tâbi tutulmasını istediğiniz, "şunu araştırsan ve proje olarak sunup herkesi bilgilendirsen" dediğiniz bir şey varsa herkesin fikrine açığım. Gelin hepimizi temisilen bir şeyler yapalım bana yardımcı olun.
Öncelikle benim fikrime göre Messor kraliçe hakkında bilgilendirme yapıp.Sonrasında karınca türlerinden bahsetmen daha mantıklı olur örneğin.Kaç derecede yaşar ve neler tüketir protein için lazım olanlar ve en sonundada insan hayatındaki yerinden bahset.İnsanların sürekli karıncaları ezip öldürmesi vb.(herkezin aklına geleni yazdım ama kusura bakma çok ayrıntılı bende bilmiyorum yardımcı olmak istedim) ve hepsini bir sıraya koy bence.​

asklepion

Yumurta
Üye
karıncaların birbirleriyle aralarındaki iletişimlerini inceleyebilirsin bence çok güzel iletişim yetenekleri var o avı veya şekerli suyu görüp bir anda toplanmaları vs yada belki kolonideki görev dağılımları olabilir video ve fotoğraflarla beraber, çok ciddi bir proje konusu olmayabilir ama yinede belki bu fikirlerden başka fikirler üretebilirsin

Elreirrn

Yumurta
Üye
karıncaların birbirleriyle aralarındaki iletişimlerini inceleyebilirsin bence çok güzel iletişim yetenekleri var o avı veya şekerli suyu görüp bir anda toplanmaları vs yada belki kolonideki görev dağılımları olabilir video ve fotoğraflarla beraber, çok ciddi bir proje konusu olmayabilir ama yinede belki bu fikirlerden başka fikirler üretebilirsin
Bu konuya ekleme yaparsa mükemmel olur!

Demo

Nanitik
Yardımsever
Üye
Elinde bulunan messor kraliçelerinin yumurtlamasını ve koloninin büyümesini bekle, koloni yeteri kadar büyüdüğünde işçilerden 1 tanesini alıp laboratuvarda bulunan mikroskop gibi bir şeyle uygun ortamda gözlemle ve mümkünse fotoğrafını çek. Eğer bulabilirsen bir mirmekoloğa da gösterebilirsin, türünü belirlemek için. Türünü belirledikten sonra hangi türün hangi tür tohumları yediğine dair ve diğer davranışlarıyla ilgili rapor tutabilirsin. Bunu messor koloninin türüyle adlandırarak yaşam biçimleri şeklinde isimlendirebilirsin. Bunları yapacak olursan günlük açıp paylaşman çok iyi olur.

pegasuZX

Yumurta
Üye
Bence kraliçeleri işçisi yoksa işçileri bekle. Varsa da bir koloniye canlı yem ver, bir koloniye tamamen cansız yem ve diğer koloniye hem canlı hem cansız yem ver gelişimi takip et. Karıncaların beslenmelerine göre gelişimleri üzerine proje yap.

Ardaktc

Yumurta
Üye
Herkesin fikirleri, ilgi ve alakası için çok teşekkür ederim arkadaşlar. Özellikle pegasuZX arkadaşımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Bu çalışmada tür belirleme ve kanıtlamak için Prof. Dr. Ali Demirsoy bana yardımcı oluyor. Yapılacak projeyi de dergi haline getirmeyi düşünüyorum. Elimde farklı türden kraliçeler olsa daha güzel olurda ama mutlaka ilk işçilerle beraber başlıyacağım bu projeyi günlük yapıp bu forumda paylaşacağım arkadaşlar. Hala fikirlere açığım belirtmek isterseniz çok mutlu olurum.