Yeni başlıyorum yönlendirmeye ihtiyacım var

quanter

Yumurta
Üye
Merhabalar arkadaşlar bu hobiye yeni başladım fakat bazı konularda bilgiye ihtiyacım var. Kraliçemin (Camponotus Sanctus) ilk işçileri çıktıktan sonra ortalama ne kadar sürede bir şekerli su veya protein takviyesi yapmam lazım? Ortam sıcaklığının uygun olup olmadığını anlamak için termometre kullanmam yeterli olur mu? Satın alacağım canlı yemleri ne koşullarda saklamalıyım veya dondurmalı mıyım? İleride baskısını alacağım outworld için nerelerden 3d model bulabilirim/tasarlayabilirim? Birazcık fazla soru sordum fakat gerçekten çok hevesliyim yardımcı olursanız sevinirimmm

eneeess

Minör
Üye
Merhabalar arkadaşlar bu hobiye yeni başladım fakat bazı konularda bilgiye ihtiyacım var. Kraliçemin (Camponotus Sanctus) ilk işçileri çıktıktan sonra ortalama ne kadar sürede bir şekerli su veya protein takviyesi yapmam lazım? Ortam sıcaklığının uygun olup olmadığını anlamak için termometre kullanmam yeterli olur mu? Satın alacağım canlı yemleri ne koşullarda saklamalıyım veya dondurmalı mıyım? İleride baskısını alacağım outworld için nerelerden 3d model bulabilirim/tasarlayabilirim? Birazcık fazla soru sordum fakat gerçekten çok hevesliyim yardımcı olursanız sevinirimmm
İlk işçiyi gördükten 2-3 gün sonra şekerli veya ballı su 5-6 gün sonra mikro un kurdunu öldürüp verebilirsin ortam sıcaklığına çok takılmanı önermem fakat istersen basit bir oda sıcaklığı ölçen bir termometre alabilirsin. Mikro un kurtları alıp yataklık içinde odanda saklayabilirsin outworld için antstore öneririm. 10 işçi olduktan sonra takabilirsin outworld. Keyifli hobiler.

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
İşçileri ilk çıktığında haftada 1 canlı yem takviyesi yapabilirsiniz. Şekerli su vermenin de bir sınırı yok sadece ikisini aynı anda vermek yerine farklı günlerde vermeniz daha iyi olacaktır. Canlı yem vermeyi işçi sayısı arttıkça arttırabilirsiniz. Termometre yeterli olur zaten artık havalar ısınıyor bu yüzden fazla ihtiyacınız da olmaz diye düşünüyorum. Canlı yemleri dondurmak veya bakmak tamamen sizin tercihiniz, ben bakılmasından yanayım çünkü canlı yemleri kendimiz karma şekilde beslersek besin içerikleri de artar ve karıncalarımızın da gelişimleri dolaylı yoldan olumlu şekilde etkilenir. Canlı yemleri nasıl bakacağınız hakkında rehberler forumda bulunuyor inceleyebilirsiniz. Outworld tasarlama konusunda bilgim yok ama antstore turkey gibi sitelerden outworld ve benzeri malzemeler satın alabilirsiniz.

Canlı yemlerin bakımı için burayı inceleyebilirsiniz.

quanter

Yumurta
Üye
Öncelikle cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Peki outworld tabanı için ne önerirsiniz toprak/kum vb.?

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Öncelikle cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Peki outworld tabanı için ne önerirsiniz toprak/kum vb.?
Rica ederim. 😊 Torf veya kum koyabilirsiniz, temizlikleri biraz zor olur ama güzel bir görünüm verir. Bu arada koyacağınız tabanı doğadan toplamayın, satın alın. Doğadan alırsanız sterilize etmeniz uğraştırıcı ve zor olur.

eneeess

Minör
Üye
Bahsettiğimiz sitelerde taban malzemesi için ta
Silis kum koyabilirsiniz bahsettiğimiz sitelerde var fakat temizlik açısından tavsiye etmem.