Yeni Başlayan

HeriKuri

Yumurta
Üye
Merhabalar yıllardır başlamak istediğim bir hobiydi karınca kolonisi edinmek, sıfırdan başlangıç için önerdiğiniz tür, acemiler için satın alınabilecek bir starter kit, rehberler ve tecrübeli üyelerden yeni başlayanlara tavsiyeler paylaşabilirseniz çok sevinirim..

ParzıvaLL

Yumurta
Üye
Merhabalar yıllardır başlamak istediğim bir hobiydi karınca kolonisi edinmek, sıfırdan başlangıç için önerdiğiniz tür, acemiler için satın alınabilecek bir starter kit, rehberler ve tecrübeli üyelerden yeni başlayanlara tavsiyeler paylaşabilirseniz çok sevinirim..
Messor tercih edebilirsin başlangıç için kolay bir tür.

HeriKuri

Yumurta
Üye
Galiba ya Lapis Lazuli ya da Messor en uygunları, peki kraliçenin yanında kaç işçi almam gerekli? Ve ilk aalmam gereken araç gereçler nelerdir?

tolgakurt

Yumurta
Üye
Galiba ya Lapis Lazuli ya da Messor en uygunları, peki kraliçenin yanında kaç işçi almam gerekli? Ve ilk aalmam gereken araç gereçler nelerdir?
İlk olarak bir test tüpü yeter hocam çok abartmaya gerek yok eğer işçili koloni almak isterseniz bazı forumlarda satışı oluyor doğrudan yuvadan işçi ve kraliçe almanız doğru değil uçuş döneminde kraliçe bulabilirsiniz

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Şu saatte zaten tek kraliçe almayın sezon başından beri yumurtlamayan kraliçe alma olasılığınız yüksek alacaksanız işçili almalısınız bir başka tavsiyem internet üzerinde almanızı tavsiye etmiyorum daha çok tanındık olan instagram hesaplarından almanız çok daha iyi olacaktır

Başlangıç için:

-Un kurdu ( mümkünse mikro tercih edin böceğe geç dönüşsünler diye )
-Kaba kepek ( yataklık )
-Pamuk
-Hazır su ( pet şişede )
-Cam tüp (16x160 standart boyuttur )

İlk tercihlerinizi messor Camponotus tetramorium dan yana kullanabilirsiniz. Zevki türlerdir sizi çok üzmezler canlı yem alamayacaksanız kesinlikle messor tavsiye ediyorum

İyi hobiler

Hmmhalil

Larva
Üye
Şu saatte zaten tek kraliçe almayın sezon başından beri yumurtlamayan kraliçe alma olasılığınız yüksek alacaksanız işçili almalısınız bir başka tavsiyem internet üzerinde almanızı tavsiye etmiyorum daha çok tanındık olan instagram hesaplarından almanız çok daha iyi olacaktır

Başlangıç için:

-Kaba kepek ( yataklık )
-Pamuk
-Hazır su ( pet şişede )

İlk tercihlerinizi messor Camponotus tetramorium dan yana kullanabilirsiniz. Zevki türlerdir sizi çok üzmezler canlı yem alamayacaksanız kesinlikle messor tavsiye ediyorum

İyi hobiler
Campoyu kanser olmak isteyenlere tavsiye edebilirsin

HeriKuri

Yumurta
Üye
Screenshot_20221011-214923_Chrome.jpg
Tanıdığım olmadığı için ve ig sayfası da bulamadığım için bundan sipariş verdim ama yanlış yaptım galiba, yumurtlamayacak heralde uzun bir süre, işçili alsaydım keşke o zaman hüüü.. Bakımı kolay bir tür sanırım bu.

Kadircıkla

Larva
Üye

ELVERiCi1453

Pupa
Üye
Ekli dosyayı görüntüle 19242
Tanıdığım olmadığı için ve ig sayfası da bulamadığım için bundan sipariş verdim ama yanlış yaptım galiba, yumurtlamayacak heralde uzun bir süre, işçili alsaydım keşke o zaman hüüü.. Bakımı kolay bir tür sanırım bu.
25-30 TL'di bu, adamlar 60 TL fiyat biçmişler. Site yerine kesinlikle discord üzerinden bir hobiciyle anlaşıp almanı tavsiye ederim.

Musta

Yumurta
Üye
Merhabalar yıllardır başlamak istediğim bir hobiydi karınca kolonisi edinmek, sıfırdan başlangıç için önerdiğiniz tür, acemiler için satın alınabilecek bir starter kit, rehberler ve tecrübeli üyelerden yeni başlayanlara tavsiyeler paylaşabilirseniz çok sevinirim

bence çok hareketli olmayan her türü alabilirsiniz

Musta

Yumurta
Üye

Başlangıç için:

-Kaba kepek ( yataklık )
-Pamuk
-Hazır su ( pet şişede )

İyi hobiler
hangi instgram sayfaları