[Yeni Başlayan] İlk Kraliçe Karıncam ve Bazı Sorularım Var

YalnızGaripAdam

Nanitik
Üye
Merhabalar,

Karınca hobisine yeni ilgi duymaya başladım ve bugün ilk kraliçe karıncamı, yanında da bazı başlangıç ürünlerini satın aldım. Ürünlerin görsellerini aşağıya ekleyeceğim.

Bu aşamada eksik ürünlerim varsa belirtirseniz çok memnun olurum.

Ayrıca aklımda bazı sorular var, yardımcı olursanız çok sevinirim:

1. Edindiğim bilgilere göre kraliçe karıncayı işçi karıncalar çıkana kadar beslemeye gerek yokmuş. Ancak işçi karıncalar uzun süre çıkmazsa ne yapmam gerekir? Yine de hiç besleme yapmamalı mıyım?

2. Satıcı, kraliçeyi yumurtalı olarak göndereceğini söyledi. Ancak strese girip yumurtalarını yerse, yeniden yumurtlaması mümkün mü? Eğer kraliçe yumurtalarını yemiş bir şekilde gelirse, yine de besleme yapmadan süreci mi takip etmeliyim?

3. Yumurtalardan işçi karıncalar ne kadar sürede çıkar?

Bu hobiye yeni adım atmış biri olarak, önerilerinize ve tecrübelerinize açığım. Şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• IMG_0421.jpeg
    IMG_0421.jpeg
    19.3 KB · Görüntüleme: 29

AnadolTR

Yumurta
Üye
Merhaba
1 Messor almışsınız evet beslemeye gerek olmuyor.

2 Strese girip yumurtalarını yerse uygun ortamda tekrar yumurtlayacaktır yine beslemenize gerek yok.

3 Ortamın uygunluğuna göre 30 45 günü buluyor diye biliyorum

akvaryumhane

Yasaklı Üye
Yardımsever
Rehberkolik
Üye
Burda aradıpın çoğu soruyu bulursun. İyi hobiler.

pegasuZX

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Hocam öncelikle claustral kavramını anlatayım. Claustral işçi çıkana kadar beslenmemesi gerektiğidir. Semi-Claustral ise işçi çıkana kadar beslenecek demektir. Messor, camponotus, lasius, solenopsis, tetramorium, formica, crematogaster gibi cinsler Claustral cinslerdir. Myrimica ve cataglyphis cinsleri ise semi-claustral cinslerdir. İkinci sorunun cevabı yumurtaları yerse birdaha yumurtlar ve yemek vermemelisin bu süreçte. Üçüncü sorunun cevabı çok değişkendir. Sıcaklık, nem, ortamın küçüklüğü gibi bir sürü faktör var. Ama ortalama 30-60 günde çıkacaktır.

YalnızGaripAdam

Nanitik
Üye
Hocam öncelikle claustral kavramını anlatayım. Claustral işçi çıkana kadar beslenmemesi gerektiğidir. Semi-Claustral ise işçi çıkana kadar beslenecek demektir. Messor, camponotus, lasius, solenopsis, tetramorium, formica, crematogaster gibi cinsler Claustral cinslerdir. Myrimica ve cataglyphis cinsleri ise semi-claustral cinslerdir. İkinci sorunun cevabı yumurtaları yerse birdaha yumurtlar ve yemek vermemelisin bu süreçte. Üçüncü sorunun cevabı çok değişkendir. Sıcaklık, nem, ortamın küçüklüğü gibi bir sürü faktör var. Ama ortalama 30-60 günde çıkacaktır.
Teşekkür ederim.

Uygun sıcaklık kaç derecedir ve bu sıcaklığı nasıl sağlayabilirim? Kullanılan yöntemler nelerdir?

pegasuZX

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Teşekkür ederim.

Uygun sıcaklık kaç derecedir ve bu sıcaklığı nasıl sağlayabilirim? Kullanılan yöntemler nelerdir?
Sıcaklık 20-30 arası iyidir. Ama gelişim hızlı olsun istersen ısıtıcı ped ile 27-28 derecelere çekebilirsin. Ya da kalorifer kullanıyorsan evde yakınına kalorifere 20-30 cm uzağa koyabilirsiniz. Hatta 3 kat karton koy kalorifer üstüne oraya tüpü koy buda iyi olur. Ben kolonilerimle bir kışı böyle geçirdim.

Omewfaruk55

Majör
Yardımsever
Üye
Merhabalar,

Karınca hobisine yeni ilgi duymaya başladım ve bugün ilk kraliçe karıncamı, yanında da bazı başlangıç ürünlerini satın aldım. Ürünlerin görsellerini aşağıya ekleyeceğim.

Bu aşamada eksik ürünlerim varsa belirtirseniz çok memnun olurum.

Ayrıca aklımda bazı sorular var, yardımcı olursanız çok sevinirim:

1. Edindiğim bilgilere göre kraliçe karıncayı işçi karıncalar çıkana kadar beslemeye gerek yokmuş. Ancak işçi karıncalar uzun süre çıkmazsa ne yapmam gerekir? Yine de hiç besleme yapmamalı mıyım?

2. Satıcı, kraliçeyi yumurtalı olarak göndereceğini söyledi. Ancak strese girip yumurtalarını yerse, yeniden yumurtlaması mümkün mü? Eğer kraliçe yumurtalarını yemiş bir şekilde gelirse, yine de besleme yapmadan süreci mi takip etmeliyim?

3. Yumurtalardan işçi karıncalar ne kadar sürede çıkar?

Bu hobiye yeni adım atmış biri olarak, önerilerinize ve tecrübelerinize açığım. Şimdiden teşekkür ederim.
Malzemeleriniz içerisinde size ihtiyaç olarak;

1-Canlı yem. Şuan işçileri olmadığı için gerekli değil ama ileride lazım olacak
2-Tohum. Şuan yine işçileri olmadığı için lazım değil ama ileride lazım olacak.
3-Cımbız. Tüpe yemek koyarken , geri alırken vs lazım olabilir.
Benim şuan aklıma gelenler bu kadar başka vakitlerde aklıma yeni şeyler gelirse ekleme yaparım.

"Eğer yolda yumurtalarını yerse ne olacak?" Sorusuna gelecek olursak;

-Ben kendi deneyimlerime dayanarak bir şey söylemem gerekirse; benim kraliçem (messor cinsi) yumurtalarını yüksek stresten dolayı yumurta verdikten 2 hafta sonra yedi. Daha sonrasında optimum değerleri sağladığımda 2-3 gün içersinde tekrar yumurtladı fakat yumurta sayısı ilk başta ki yumurta sayısına göre gözle görülür bir şekilde azdı bende şuan haftada bir besleme yapıyorum.

3- Yumurta verdikten sonra 45-60 gün içerisinde ilk işçiler çıkar.

YalnızGaripAdam

Nanitik
Üye
Malzemeleriniz içerisinde size ihtiyaç olarak;

1-Canlı yem. Şuan işçileri olmadığı için gerekli değil ama ileride lazım olacak
2-Tohum. Şuan yine işçileri olmadığı için lazım değil ama ileride lazım olacak.
3-Cımbız. Tüpe yemek koyarken , geri alırken vs lazım olabilir.
Benim şuan aklıma gelenler bu kadar başka vakitlerde aklıma yeni şeyler gelirse ekleme yaparım.

"Eğer yolda yumurtalarını yerse ne olacak?" Sorusuna gelecek olursak;

-Ben kendi deneyimlerime dayanarak bir şey söylemem gerekirse; benim kraliçem (messor cinsi) yumurtalarını yüksek stresten dolayı yumurta verdikten 2 hafta sonra yedi. Daha sonrasında optimum değerleri sağladığımda 2-3 gün içersinde tekrar yumurtladı fakat yumurta sayısı ilk başta ki yumurta sayısına göre gözle görülür bir şekilde azdı bende şuan haftada bir besleme yapıyorum.

3- Yumurta verdikten sonra 45-60 gün içerisinde ilk işçiler çıkar.
Besleme yaptığınıza göre işçi karıncalarınız yumurtadan çıktı mı?

Omewfaruk55

Majör
Yardımsever
Üye
İşçiler yumurtadan çıkana kadar besleme yapılmıyor diye öğrenmiştim. Siz neden yapıyorsunuz?
Yukarıda kısa olarak değindim aslında ama madem sordunuz amaçlarımı ve nedenlerimi açıklayayım. Elimde iki tane deney karıncam var (messor cinsi). Kraliçelere yumurtladığından iki hafta sonra yapay stres faktörleri oluşturdum ve yumurtalarını yemesini sağladım. İlk kraliçeye besleme yapıyorum diğerini ise beslemiyorum. Şuana kadar ki gözlemlerime göre ikinci kraliçenin daha az yumurtası var biraz daha halsiz gözüküyor ama diğeri normal.