Yeni Baslamak

eminclk

Yumurta
Üye
Merhabalar yeni Bi hobi edinmek istiyorum ama hangi türle başlayacağımı bilmiyodum kolay Bi tur arıyorum önerebileceğiniz var mı

Cihan__

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Merhabalar yeni Bi hobi edinmek istiyorum ama hangi türle başlayacağımı bilmiyodum kolay Bi tur arıyorum önerebileceğiniz var mı
Tetramorium,messor,temnothorax,plagiolepis,Camponotus gibi cinsler uygundur

eminclk

Yumurta
Üye
Peki Erzurumda bulabilirmiyim uçuş mevsimi geçtimi yoksa satın mı alayim

eminclk

Yumurta
Üye
Peki nasıl bulabilirim ne yapmalıyım bu konuda bilginiz var mı karinca yuvaların yakınlarına mi bakayım

Son düzenleme:

KartyX

Larva
Üye
Peki nasıl bulabilirim ne yapmalıyım bu konuda bilginiz var mı karinca yuvaların yakınlarına mi bakayım
Birçok seçeneğin var. Akşamları sokak lambası altlarına bakmak. Florasan lamba olan bir yerde yine akşam çok gelir. Uçuştan yeni inmiş bir karinca gibi düşünüp sen olsan nereye yuva yapardın diye uygun taşların vs. altina bakmak :D. Yağmurdan sonra özellikle uçuş yaparlar o zamanlarda kesinlikle dışarı çık ara. Koloni olan bir mahalle yada koloni olan bir bölgede araman tabii daha iyi çünkü karıncaların kanatları arı ve sinek givi olmadığı için 1 kere uçup inince tekrar uçmaları çok zor o yüzden çok uzağa gidemezler. Youtubeye kralice karinca tuzagi yazıp birkaç tuzak videosu da bulabilirsin. Böyle spesifik şeyler dışında da ikindi vakti dışarı çıkıp park kaldırımlarına bakarak yuruyedebilirsin :D.

eminclk

Yumurta
Üye
Tamam herkese teşekkür ederim bulur bulmaz (bulamazsam alacağım) yine yardımınıza gerek duyabilirim teşekkür ederim

eminclk

Yumurta
Üye
Arkadaşlar merhaba Bi karinca buldum ama Kraliçe mi prens mi bilmiyorum bide cinsi nedir acaba

Ekli dosyalar

• 20240804_184953_resized.jpg
    20240804_184953_resized.jpg
    17.7 KB · Görüntüleme: 4

mabeakv2

Yumurta
Üye
Arkadaşlar merhaba Bi karinca buldum ama Kraliçe mi prens mi bilmiyorum bide cinsi nedir acaba
Simdi bu bacak şekli prenslerde oluyor diye biliyorum. Ancak thorax şekli kafamı karıştırdı. Ama prens olduğunu düşünuyorum.

eminclk

Yumurta
Üye
Baska fotoğraf atmama gerek var mı salayım gitsin mi

eminclk

Yumurta
Üye
kaçırdım ya Seyehat halindeydim ama şuan sokak ışıklarının altını geziyorum benmi göremiyorum yokmu anlamıyorum