Yeni Başladım Yardımcı Olabilecek Birisini Arıyorum

Aras_Arkın

Yumurta
Üye
Normalde direkt Cataglyrphis Bicolor beslemeyi planlıyordum ama zor olabileceği için sizlere baş vurmak istedim. Başlangıç için Messor güzel ama daha farklı şeyler deneyimlemek istedim neler önerirsiniz?

qwerty

Larva
Üye
Camponotus büyük tür veya lasius küçük tür önerebilirim bakımları pek zor değildir özellikle lasius ışığa sarsılmaya sese daha az duyarlıdır daha rahat bakabilirsiniz

Aras_Arkın

Yumurta
Üye
Normalde direkt Cataglyrphis Bicolor beslemeyi planlıyordum ama zor olabileceği için sizlere baş vurmak istedim. Başlangıç için Messor güzel ama daha farklı şeyler deneyimlemek istedim neler önerirsiniz?

Camponotus büyük tür veya lasius küçük tür önerebilirim bakımları pek zor değildir özellikle lasius ışığa sarsılmaya sese daha az duyarlıdır daha rahat bakabilirsiniz
Teşekkürler

Black07

Larva
Üye
Soldan sağa sıralama
1.Pheidole pallidula türkiyede tek askeri olan karınca
2. Componotus sp. türkiyedeki en büyük cinslerden
3. Messor bakımı kolay ne versen yer
Seçim sana kalmış. Evet doğru diyorsun cataglyphis için kurulum ve bakımı biraz uğraştırıcı ama alışınca güzel bir cins.

Ekli dosyalar

• IMG_5038.jpeg
    IMG_5038.jpeg
    51.4 KB · Görüntüleme: 11

egzotikçiftik

Asker
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Bana göre Cataglyphis veya ''zor bakamazsınız'' denilen çoğu cins fazla abartılıyor. Forum gibi bir kaynağa erişiminiz varken bence her türlü karınca cinsini az çok bakabilirsiniz. Elbette zor denilen cinslerin bakımı diğer bazı cinslere kıyasla daha uğraştırıcı ama zor denemez. Eğer ben fazla uğraşmak istemiyorum derseniz messor, tetramorium, camponotus, solenopsis gibi cinslere bakabilirsiniz. Ama yok ben uğraşırım derseniz de cataglyphis, formica ve diğer çoğu cinse bakabilirsiniz.

Aras_Arkın

Yumurta
Üye
Bana göre Cataglyphis veya ''zor bakamazsınız'' denilen çoğu cins fazla abartılıyor. Forum gibi bir kaynağa erişiminiz varken bence her türlü karınca cinsini az çok bakabilirsiniz. Elbette zor denilen cinslerin bakımı diğer bazı cinslere kıyasla daha uğraştırıcı ama zor denemez. Eğer ben fazla uğraşmak istemiyorum derseniz messor, tetramorium, camponotus, solenopsis gibi cinslere bakabilirsiniz. Ama yok ben uğraşırım derseniz de cataglyphis, formica ve diğer çoğu cinse bakabilirsiniz.
Teşekkürler. Peki cataglypis alacağım diyelim uygun fiyata bulabileceğim siteler var mı? Varsa da hangi siteler?

Black07

Larva
Üye
Teşekkürler. Peki cataglypis alacağım diyelim uygun fiyata bulabileceğim siteler var mı? Varsa da hangi siteler?
Şu aralar cataglyphis uçuşları mevcut bulunduğun şehirde var mı orasını bilmiyorum. Eğerki bulunduğun yerde cataglyphis cinsi yaşıyorsa bulmanı tavsiye ederim. Site satışlarında da cataglyphis satışına hiç denk gelmediğim için bilgi veremem.

egzotikçiftik

Asker
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Rica ederim. Bana kalırsa kendiniz arayıp bulmanız daha mantıklı. Satın alınan kraliçelerde bazen sorun olabiliyor yumurtlamama, hasarlı gelme, veriminin düşük olması gibi gibi. Kendiniz arayıp bulursanız en sağlıklı kraliçeyi elde edersiniz.