Yeni akvaryumumda ne besleyebilirim?

furkandeveci

Yumurta
Üye
Herkese Merhaba,

Yeni kurduğum akvaryumumda canlı olarak ne besleyebilirim?

Zemin lav kırığı üstüne hagen kum
35*25*15 10 lt akvaryum
Siamensis,bacopa ve ceylon bitkisi var
Işık 4 renk 12 watt
Sıcaklık 20-21 derece

20221106_190806.jpg20221106_215533.jpg

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Makro Fotoğrafçı
Üye

Efe38

Yumurta
Üye
Herkese Merhaba,

Yeni kurduğum akvaryumumda canlı olarak ne besleyebilirim?

Zemin lav kırığı üstüne hagen kum
35*25*15 10 lt akvaryum
Siamensis,bacopa ve ceylon bitkisi var
Işık 4 renk 12 watt
Sıcaklık 20-21 derece

Ekli dosyayı görüntüle 19998Ekli dosyayı görüntüle 19999
merhaba oncelikle bitkileri biraz daha çoğaltıp eğer balık üretmek vs üretimle ilgili balıklar istiyorsan lepistes iyi olur ama lepistes e küçük kalır üretim ile uğraşamam diyorsan tetra veya beta veya 1-2 adet japonda olabilir görüntü için beta veya özeltür fil kulak lepistes güzel olur beta ile hiçbir balığı yan yana koyma beta yazdığım bütün balıkları öldürür beta kendi cinsini bile öldürüyor 1 adet beslenir

Benkimim

Yumurta
Üye
güzel karideslerden kombin yapip nerite yada ramshorn salyangozu ile kombinleyip bence highmoon beta olabilir

Zafer Murat

Replete
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
+ Bettalar isiktan hoslanmaz, yuzey bitkisi almaniz veya isigi kismaniz gerekir.

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
güzel karideslerden kombin yapip nerite yada ramshorn salyangozu ile kombinleyip bence highmoon beta olabilir
Betta ve Karides bir arada olmamalı betta agresif bir canlıdır hem yavru karides bırakmaz hemde yetişkinleri dahi zaman zaman tırtıklar. Ayrıca farklı tür Neocardinia karidesler bir arada bakılmamalıdır aksi takdirde doğan yavrular şeffaf bir renkte olacaktır.

Benkimim

Yumurta
Üye
Betta ve Karides bir arada olmamalı betta agresif bir canlıdır hem yavru karides bırakmaz hemde yetişkinleri dahi zaman zaman tırtıklar. Ayrıca farklı tür Neocardinia karidesler bir arada bakılmamalıdır aksi takdirde doğan yavrular şeffaf bir renkte olacaktır.
uygun saklanma alanlarında çok fazla sorun olmuyor hocam özel tür karideslerden beslemedim ben kiraz karideslerim vardi bloody ile üremelerine yetişemiyordu yemesi :D

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
uygun saklanma alanlarında çok fazla sorun olmuyor hocam özel tür karideslerden beslemedim ben kiraz karideslerim vardi bloody ile üremelerine yetişemiyordu yemesi :D
Benimde birisi Bloody Mary olmak üzere 3 farklı tür var aralarına zamanında lepistes, Pigme çöpçü, Neon Tetra, Betta, Plati, Kılıçkuyruk ve otocinculus koymayı denedim ama o kadar saklanma alanına rağmen(Ya da aslında sandığım kadar çok değilmiş) tek sıkıntı yaşamadığım canlı şimdilik otocat oldu. Onun dışında hangi balığı eklediysem karideslerin üreme ve çoğalma hızında yarı yarıya düşüş oldu hatta belki daha da fazla. Elbet ki çoğalma oluyor fakat eskiden tek seferde 80-90 yavru alırken balık olunca bu sayı 20-30 lara kadar geriliyor büyüyemeyip kendini kurtaramayan canlılarla bu sayı 20nin altına düşüyor zaten. Benim beslediklerimde tam olarak özel tür denilen Caridinia ya da Sulawesi türleri değil Sarı Ateş Neon, Bloody Mary ve Mavi Melegim var.

Benkimim

Yumurta
Üye
Benimde birisi Bloody Mary olmak üzere 3 farklı tür var aralarına zamanında lepistes, Pigme çöpçü, Neon Tetra, Betta, Plati, Kılıçkuyruk ve otocinculus koymayı denedim ama o kadar saklanma alanına rağmen(Ya da aslında sandığım kadar çok değilmiş) tek sıkıntı yaşamadığım canlı şimdilik otocat oldu. Onun dışında hangi balığı eklediysem karideslerin üreme ve çoğalma hızında yarı yarıya düşüş oldu hatta belki daha da fazla. Elbet ki çoğalma oluyor fakat eskiden tek seferde 80-90 yavru alırken balık olunca bu sayı 20-30 lara kadar geriliyor büyüyemeyip kendini kurtaramayan canlılarla bu sayı 20nin altına düşüyor zaten. Benim beslediklerimde tam olarak özel tür denilen Caridinia ya da Sulawesi türleri değil Sarı Ateş Neon, Bloody Mary ve Mavi Melegim var.
Hocam söylediğiniz gibi şimdi lepistes minimum 3 dişi 1 erkek 2 dişi 1 erkek gibi koyuluyor tanklara yavrularıda aynı tankta tutunca hepsi karideslere üşüşüyor ama sadece 1 tane beta balığında bukadar sıkıntı olmaz bu tanktada başka bir balık olmaz :D

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Hocam söylediğiniz gibi şimdi lepistes minimum 3 dişi 1 erkek 2 dişi 1 erkek gibi koyuluyor tanklara yavrularıda aynı tankta tutunca hepsi karideslere üşüşüyor ama sadece 1 tane beta balığında bukadar sıkıntı olmaz bu tanktada başka bir balık olmaz :D
Yukarda belirttim Betta da dahil olmak üzere 4-5 farklı tür balık ekledim karideslerin arasına ama sonuç hep aynıydı sadece otocinculus affiniste şu an için bir sorun yok. Dediğiniz gibi o hacimde balık bakılacaksa sadece betta olabilir belki akvaryum geniş olduğu için 2-3cm arasındaki balıklardan 5-6 adet konulabilir ama o şekilde eziyet etmeye de gerek yok. Ama yine de ben tercihin Yalnızca betta ya da Yalnızca karides olmasından yanayım. İlle de karides ve betta birlikte olacaksa da yavru yiyebileceği ve zaman zaman damızlıkları dahi tırtıklayabileceğinin bilincinde olmalı. Benim eklediğim erkek betta damızlık karideslerin dahi kuyruklarını veya ayaklarını koparttığına çok kez şahit oldum belki de bu balığın mizacı ile ilgilidir orasını bilemiyorum.

Benkimim

Yumurta
Üye
Yukarda belirttim Betta da dahil olmak üzere 4-5 farklı tür balık ekledim karideslerin arasına ama sonuç hep aynıydı sadece otocinculus affiniste şu an için bir sorun yok. Dediğiniz gibi o hacimde balık bakılacaksa sadece betta olabilir belki akvaryum geniş olduğu için 2-3cm arasındaki balıklardan 5-6 adet konulabilir ama o şekilde eziyet etmeye de gerek yok. Ama yine de ben tercihin Yalnızca betta ya da Yalnızca karides olmasından yanayım. İlle de karides ve betta birlikte olacaksa da yavru yiyebileceği ve zaman zaman damızlıkları dahi tırtıklayabileceğinin bilincinde olmalı. Benim eklediğim erkek betta damızlık karideslerin dahi kuyruklarını veya ayaklarını koparttığına çok kez şahit oldum belki de bu balığın mizacı ile ilgilidir orasını bilemiyorum
hocam ozaman sizin beta çok aç gözlüymüş bendekilerde bi ara su piresi kültürü koymuştum yesin diye onların üremesine bile yetişemiyordu bi ara

Topirak

Yumurta
İlklerden
Forum Delisi
Üye
Tavsiyem bir adet beta olur belki karides yapabilirsin.