Yemek sorunu

Topirak

Media
İlklerden
Forum Delisi
Üye
Lasius kolonime canlı yemim bittiği için sucuk , pişmiş sucuk,ekmek,şekerli su, salatalık,hamster yemi gibi şeyler verdim ama sadece pişmiş sucuk ile biraz ilgilendiler durmadan manitik işçiler keşife çıkıyor bende mecburen şekerli suyu basıyorum ama malesef yetmiyor un kurdu da denemiştim ilgilenmediler ne yapmalıyım?

Ünal

Pupa
Üye
Kıyma yumurta beyazı vs fln da deneye bilirsin

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye

Zamanında böyle bir konu açmıştım beslediğim kolonilerin hepsi zevk ile tüketti fakat biraz tehlikeli bir yöntem sürekli bu şekilde beslememelisiniz çünkü protein oranı çok fazla oluyor

2 ölçek pişmemiş yumurta beyazı
1 ölçek sulandırılmamış bal

İyice karıştırın sonra servis edin burdaki amaç balın kokusunu ve şekerli yapısını kullanarak yumurtayı yedirebilmek

Yanlız dediğim gibi protein oranı çok yüksek 2 günde bir un kurdu veriyorsanız bunu 4 günde bir verin ve çok vermeyin mideleri tamamen dolmasın ki sonradan vereceğiniz şekerli su gibi karbonhidratlara yer kalsın

Sezon başından beri boostladığım koloni aşşağıya son halini koyuyorum herzaman dediğimiz gibi karma beslemek daha iyi

2B30D72B-6F21-42B4-8D19-CB3EFDCAE497.jpeg

Keyifli hobiler

Dusk

Larva
Üye

Zamanında böyle bir konu açmıştım beslediğim kolonilerin hepsi zevk ile tüketti fakat biraz tehlikeli bir yöntem sürekli bu şekilde beslememelisiniz çünkü protein oranı çok fazla oluyor

2 ölçek pişmemiş yumurta beyazı
1 ölçek sulandırılmamış bal

İyice karıştırın sonra servis edin burdaki amaç balın kokusunu ve şekerli yapısını kullanarak yumurtayı yedirebilmek

Yanlız dediğim gibi protein oranı çok yüksek 2 günde bir un kurdu veriyorsanız bunu 4 günde bir verin ve çok vermeyin mideleri tamamen dolmasın ki sonradan vereceğiniz şekerli su gibi karbonhidratlara yer kalsın

Sezon başından beri boostladığım koloni aşşağıya son halini koyuyorum herzaman dediğimiz gibi karma beslemek daha iyi

Ekli dosyayı görüntüle 14789

Keyifli hobiler
hocam buyuk un kurdu kucuk un kurdunu yermi

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Bana kalırsa yemez ben hiç görmedim zamanında moriolar ile un kurtlarınıda aynı kapta besledim bir problem olmadı

Ayrıca buffaloları üretmek için un kurtlarının içine dağıtıyoruz yiyecek olsalardı onlarıda yerlerdi

Ama çok küçük olursa yiğiyebilir o yüzden ben kalın bir yataklık kullanıyorum bu sayede mikrolar yataklıkta saklanabilecek yerler buluyorlar

C7DB7B96-BDF8-4CC8-B1AF-65076C293D18.png

Ayrıca kurtlar yumurtaları yerler o yüzden böcek kabında mikro göründüğünde diğer kurt kabının içine koymazlar çünkü yataklığın içinde hala çatlamamış yumurtalar vardır