Yemek ne sıklıkla verilmeli?

KaanSener

Yumurta
Üye
Merhaba karıncalara ne sıklıkla yemek verilir uzun süredir araştırıyorum ama bu konuyla ilgili pek cevap bulamadım. Mesela işçiler çıktı 15 işçi oldu ne sıklıkla yem vermeliyim? Veya ilk işçiler çıktı, ne sıklıkla şekerli su ve protein vermeliyim bu konuyla ilgili uzun bir cevap yazarsanız sevinirim.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Zzz

Yumurta
Üye
Hocam karınca konusunda yorum yapacak bilgiye sahip değilim ama forumdan okuduğum üstüne kendi tecrübelerimi söyleyeceğim. Türe göre farklılık gösterir hocam, ama bana kalırsa en ideali haftada 1 ya da 2 kere un kurdu ile beslemek olur. Yine de bilen abilerimizden cevap beklemeniz daha sağlıklı olur.

cosmos

Yumurta
Üye
Merhaba karıncalara ne sıklıkla yemek verilir uzun süredir araştırıyorum ama bu konuyla ilgili pek cevap bulamadım. Mesela işçiler çıktı 15 işçi oldu ne sıklıkla yem vermeliyim, ilk işçiler çıktı ne sıklıkla şekerli su ve protein vermeliyim bu konuyla ilgili uzun bir cevap yazarsanız sevinirim.
Hangi türden bahsediyorsunuz?

Moderatör tarafında düzenlendi:

Mhmtlgr

Yumurta
Üye
Kabul etmeleri durumuna göre değişiyor sanırım. Tetramorium besliyorum ben de bazen unkurduna hiç dokunmuyorlar bile. Haftada 2 veya 3 kez veriyorum. Ama sivrisinek mesela hiç hayır demiyorlar. Bir de yeşil yaprak sinekleri var onlara da asla hayır demiyorlar her gün versem yerler o derece. Elbette sinek verdiğim zaman o haftaki kurt öğünlerinden atlamış oluyorum. Şekerli veya ballı su ile pek ilgilenmiyorlar. Ben de enerji ihtiyaçları yok demek ki diye diretmiyorum çok, haftada iki veya üç kez veriyorum bir kaç saat sonra da ıslak kulak çubuğu ile temizliyorum.

Ecakar

Pupa
Yardımsever
Üye
Kabul etmeleri durumuna göre değişiyor sanırım. Tetramorium besliyorum ben de bazen unkurduna hiç dokunmuyorlar bile. Haftada 2 veya 3 kez veriyorum. Ama sivrisinek mesela hiç hayır demiyorlar. Bir de yeşil yaprak sinekleri var onlara da asla hayır demiyorlar her gün versem yerler o derece. Elbette sinek verdiğim zaman o haftaki kurt öğünlerinden atlamış oluyorum. Şekerli veya ballı su ile pek ilgilenmiyorlar. Ben de enerji ihtiyaçları yok demek ki diye diretmiyorum çok, haftada iki veya üç kez veriyorum bir kaç saat sonra da ıslak kulak çubuğu ile temizliyorum.
Sinek vermeyin ilaçlı ve/veya parazitli denk gelirse koloniniz patlar.

Zzz

Yumurta
Üye
belirtmediğim için üzgünüm messor ve laisus niger
Hocam messor türü için yorum yapabilirim. Dediğim gibi haftada 1-2 un kurdu en ideali olacaktır, şekerli su konusuna gelirsek haftada 2 veya 3 ideal olur size kalmış bir şey.
Laiusus niger türüyle hiç alakam yok beslemedim. Ama birkaç kaynakta dediğine göre haftada 2 ideal, hızlı gelişim için 2 günde bir diyorlar.

KaanSener

Yumurta
Üye
Hocam messor türü için yorum yapabilirim. Dediğim gibi haftada 1-2 un kurdu en ideali olacaktır, şekerli su konusuna gelirsek haftada 2 veya 3 ideal olur size kalmış bir şey.
Laiusus niger türüyle hiç alakam yok beslemedim. Ama birkaç kaynakta dediğine göre haftada 2 ideal hızlı gelişim için 2 günde bir diyorlar.
Çok teşekkürler yardımınız için.

Egemenkral

Yumurta
Üye
Merhaba karıncalara ne sıklıkla yemek verilir uzun süredir araştırıyorum ama bu konuyla ilgili pek cevap bulamadım. Mesela işçiler çıktı 15 işçi oldu ne sıklıkla yem vermeliyim? Veya ilk işçiler çıktı, ne sıklıkla şekerli su ve protein vermeliyim bu konuyla ilgili uzun bir cevap yazarsanız sevinirim.
Türüne göre değişir ama haftada 1 un kurdu yada başka protein kaynağı iyi olabilir ilk işçi çıktığı zaman hemen un kurdu a girme küçük koyma parçası yumurta beyazı veya sarısı iyi olabilir şekerli su sana kalmış

ömf

Yumurta
Üye
Sinek vermeyin ilaçlı ve/veya parazitli denk gelirse koloniniz patlar.
Sadece merakımdan dolayı soracağım doğada kendi kendine yaşayan koloniler bu ilaçlı sinekleri yerse yine ölüyorlar mı sonuçta ne bulurlarsa yiyorlar çoğunlukla hepsi un kurdu ile beslenmiyor

Ecakar

Pupa
Yardımsever
Üye
Sadece merakımdan dolayı soracağım doğada kendi kendine yaşayan koloniler bu ilaçlı sinekleri yerse yine ölüyorlar mı sonuçta ne bulurlarsa yiyorlar çoğunlukla hepsi un kurdu ile beslenmiyor
Evet, ölüyorlar. Koloni yeterince büyükse belki zehirli besin kraliçeye ulaşamadan tüketilir ve koloni yoluna devam eder.