Yavru axolotl

Abdullahdrc

Larva
Üye
Merhabalar, tam olarak hangi kategoride açmalıyım bilemedim, tatlı su akvaryumu seçip açtım. Bu yavrunun yemi henüz gelmedi, pazartesi gösteriyor teslim tarihini. Şu an ne vermeliyim? Yoldan geldi, açtır.

Ekli dosyalar

• IMG_20250531_134136.jpg
    IMG_20250531_134136.jpg
    24.6 KB · Görüntüleme: 19
  • IMG_20250531_134201.jpg
    IMG_20250531_134201.jpg
    19.5 KB · Görüntüleme: 19
Moderatör tarafında düzenlendi:

Utgea

Media
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Canlı oldukça küçük duruyor tavuk ya da balık verme sindirimi çok zor olur canlı için. Elinde varsa tubifex ya da dondurulmuş kan kurdu verebilirsin bunlar yoksa mikro un kurdu ya da büyük un kurdu varsa dış zarını bıçak ile ayırıp içindeki eti verebilirsin.

Eğer canlı kargoda çok uzun süre kalmadıysa 1-2 gün açlık onun için ölümcül olmaz zaten yeni geldiyse yem vermeni tavsiye etmem 1 gün alışmasını beklemen daha iyi olur.

Abdullahdrc

Larva
Üye
Canlı oldukça küçük duruyor tavuk ya da balık verme sindirimi çok zor olur canlı için. Elinde varsa tubifex ya da dondurulmuş kan kurdu verebilirsin bunlar yoksa mikro un kurdu ya da büyük un kurdu varsa dış zarını bıçak ile ayırıp içindeki eti verebilirsin.

Eğer canlı kargoda çok uzun süre kalmadıysa 1-2 gün açlık onun için ölümcül olmaz zaten yeni geldiyse yem vermeni tavsiye etmem 1 gün alışmasını beklemen daha iyi olur.
Canlı dün geldi alıştırmak için biraz kendi kurduğum akvaryum suyundan ilave edip bekletmiştim. 3 gündür aç dondurulmuş karides vermeyi düşünüyorum uygun mudur acaba?

Utgea

Media
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Canlı dün geldi alıştırmak için biraz kendi kurduğum akvaryum suyundan ilave edip bekletmiştim. 3 gündür aç dondurulmuş karides vermeyi düşünüyorum uygun mudur acaba?
Verebilirsiniz tavsiyem karidesi evde temizleyebilirseniz kendiniz temizlemeniz. Eğer hazır alacaksanız karidese tuz vs.. eklenmediği ve dondurma dışında herhangi bir işlem görmemiş olmasına dikkat edin yeterli.