Yavru aksolotl için ne yapmalıyım?

Fakmık

Yumurta
Üye
8 aydır beslediğim ve elimde büyüyen 2 adet aksolotlum vardı. 3 günlüğüne akvaryumlarını birleştirmek zorunda kaldım. Ancak maalesef bu süre zarfında aksolotllarım yumurtladı. Ben de yumurtaları başka bir kaba aldım.

Ne yazık ki yaklaşık 2 hafta boyunca ciddi şekilde hastalandığım için yavruların bakımıyla yeterince ilgilenemedim. 2-3 gün önce bakım yapmak için yanlarına gittiğimde, yavruların büyük çoğunluğunun öldüğünü fark ettim.

Şu anda elimde sadece 6 yavru kaldı ve onları yaşatmak istiyorum. Bu konuda çok fazla bilgim yok. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Şimdiden teşekkür ederim.

Mikrox

Pupa
Üye
8 aydır beslediğim ve elimde büyüyen 2 adet aksolotlum vardı. 3 günlüğüne akvaryumlarını birleştirmek zorunda kaldım. Ancak maalesef bu süre zarfında aksolotllarım yumurtladı. Ben de yumurtaları başka bir kaba aldım.

Ne yazık ki yaklaşık 2 hafta boyunca ciddi şekilde hastalandığım için yavruların bakımıyla yeterince ilgilenemedim. 2-3 gün önce bakım yapmak için yanlarına gittiğimde, yavruların büyük çoğunluğunun öldüğünü fark ettim.

Şu anda elimde sadece 6 yavru kaldı ve onları yaşatmak istiyorum. Bu konuda çok fazla bilgim yok. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Şimdiden teşekkür ederim.
Genel olarak su şartlarını, yaşadıkları alanı, ne gibi besinler yediğini, boyutlarını, su sıcaklığını, akvaryum boyutunu vs. detaylıca bilgi verirseniz iyi olur. Genellikle yavru boyutları için canlı ve yumuşak kabuklu besinler tercih edilir. Örneğin kan kurdu dediğimiz tubifex verilebilir. Benim önerim ve en iyi besin ise daphnia yani su piresi olur. Boyut olarak yavruların ağzına sığacak boyda olurlar ve büyüyene kadar hızlı üredikleri için sizi de sürekli yem masrafından kurtarırlar. Şimdilik su piresi verebilirsiniz. Ek olarak kuru stick yem verilebilir ama boyutlarını da bilmemiz lazım. Aksolotllarda biraz daha boyuta göre beslenme uygulanıyor. Ek olarak geniş akvaryum ve güzel filtrasyon ile daha sağlıklı ve hızlı büyürler.