Yataklıkta güve sorunu

BerkBey

Larva
Üye
Bir ay önce aldım yedekte bulunsun diye, aldığım günden beri açmadım. Bugün morio kurdu böcekleri çıktığı için yer hazırlayayım dedim, içinde bu güveler ve kozalar vardı, belki güve değildir bilmiyorum. Poşetin her yerine baktım delik, kesik vs yoktu. Ankara canlı yemden almıştım. Bu siteden aldığım canlılarda hiçbir sıkıntı yok ama yataklıkta bu sıkıntı oldu. Bu yataklıkla yapabileceğim bişey var mı? Ne bilim güveleri ayırmanın bir yolu veya bunu yiyecek başka bir canlı? Ya da tek çözüm atmak mı?IMG20220720220931.jpg
IMG20220720220940.jpgIMG20220720220951.jpgIMG20220720220958.jpg

Son düzenleme:

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Siz almadan önce içine yumurtaları bırakmışlardır muhtemelen. İçerisinde başka yumurtalar da vardır mutlaka. Güveden kurtulmak kolay değil. Ben atmanızı tavsiye ederim. Yataklık almanıza gerek yoktu aslında. Kendi karışımınızı yapabilirsiniz. Yulaf, kaba kepek, galeta unu gibi şeyleri karıştırıp basitçe elde edersiniz yataklığı. Ben un kurtlarında falan sadece yulaf ya da sadece kepek kullanıyorum. Moriolarda da iş yapar bence ama siz sürüngen falan besliyorsanız daha iyi beslenmeleri için yataklığın çeşitli olması iyi olur.