Yataklıkta Güve Çıktı

Musta

Yumurta
Üye
un kurdu yataklığı almıştım, paketi hiç açmadım, 1 kere açtım sadece, sonra sıkıca bağlayıp dolaba koydum. 1 hafta sonra içinden güve çıktı. problem yaratır mı?

reptilex

Yumurta
Üye
canlılara bir problem yaratmaz da ev ahalisine yaratabilir :)

Ünal

Pupa
Üye
At bence çok yoksa çok varsa da balkonda havalandır kesin çözüm olmayacaktır ama azda olsa riski azaltır yatağa vs gelirse kurtulması imkansız olur

el4nce

Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Buzluğa koyun, kullanmadığınız sürece buzlukta bekletebilirsiniz.

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Yataklığı fırınlayabilirsiniz veya hava alan dışarıdan böcek giremeyecek bir şekilde kapatım güneşte bekletebilirsiniz aynı sorun bende de oldu dondurmanın önceden neden kesin bir çözüm olmadığını açıkladım

Musta

Yumurta
Üye
Yataklığı fırınlayabilirsiniz veya hava alan dışarıdan böcek giremeyecek bir şekilde kapatım güneşte bekletebilirsiniz aynı sorun bende de oldu dondurmanın önceden neden kesin bir çözüm olmadığını açıkladım
nerde açıkladınız

el4nce

Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
buzlukta kalırsa ölürler mi güveler
Öldürüp buzluğa koymalısınız zaten, buzlukta kalması üzerindeki karıncalar için zararlı etkenleri bir nebze öldürmesini sağlar.

Musta

Yumurta
Üye
Öldürüp buzluğa koymalısınız zaten, buzlukta kalması üzerindeki karıncalar için zararlı etkenleri bir nebze öldürmesini sağlar.
siz yanlış anlamışsınız, internetten un kurdu yataklığı sipariş verdim 1 kg 1 hafta sonra içinden güve çıktı yataklığın öldürdüm çöpe attım, 1 hafta sonra 2 tane daha gördüm, yani problem yaratır mı çoğalırlar mı onu soruyorum

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Buzluğa koymanız güve yunurtalarının bir kısmını öldürebilir eğer yumurtadaki su değeri az ise yumurta ölmeyecektir soğutmanın amacı hücrelerin içindeki suyu dondurup kristalleştirmektir su hücrenin içerisinde kristalleşirse hücreleri deler parçalar öldürür

Fırınlamak veya uzun süre güneş altında bırakmak ise proteinleri pişirerek yapısını bozar ve kesin olarak hücreleri / yumurtları öldürecektir

Musta

Yumurta
Üye
Buzluğa koymanız güve yunurtalarının bir kısmını öldürebilir eğer yumurtadaki su değeri az ise yumurta ölmeyecektir soğutmanın amacı hücrelerin içindeki suyu dondurup kristalleştirmektir su hücrenin içerisinde kristalleşirse hücreleri deler parçalar öldürür

Fırınlamak veya uzun süre güneş altında bırakmak ise proteinleri pişirerek yapısını bozar ve kesin olarak hücreleri / yumurtları öldürecektir
fırınlamak ne oluyor