Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bu günlüğü yetiştirdiğim bitkilerin gelişim süreçlerini ve bitkiler hakkında bildiğim bilgileri paylaşmak için açıyorum , belki merak eden arkadaşlar vardır ...
Genellikle en kolay elde edilebilen herkesin evinde olduğunu düşündüğüm bitkileri yani; fasulye,nohut,patates,haşhaş gibi (aralara kaktüs serpiştirmeyi düşünüyorum)... Yetiştirdiğim bitkilere isim vermeyi seviyorum.
Elimden geldiğince tüm gelişmeleri günlükte paylaşmaya çalışacağım...
Bu günlüğü yetiştirdiğim bitkilerin gelişim süreçlerini ve bitkiler hakkında bildiğim bilgileri paylaşmak için açıyorum , belki merak eden arkadaşlar vardır ...
Genellikle en kolay elde edilebilen herkesin evinde olduğunu düşündüğüm bitkileri yani; fasulye,nohut,patates,haşhaş gibi (aralara kaktüs serpiştirmeyi düşünüyorum)... Yetiştirdiğim bitkilere isim vermeyi seviyorum.
Elimden geldiğince tüm gelişmeleri günlükte paylaşmaya çalışacağım...
Bu naciye; ilk ektiğim nohut bitkisi :').
Ektiğimden beri daha bir kez suladım(ektiğim gün).
Boyu 11 cm.
Oda sıcaklığında pencerenin karşısında yetiştiriyorum.
Torfta yetiştiriyorum.
İlk olarak nemli pamukta 1 hafta boyunca yeşermesini bekledim , ektiğimde tohumu çürümüş gibiydi (üstünde siyah leke ve noktalar vardı), şu an gayet sağlıklı .
Torfun nemini bilmiyorum ama çamur kıvamında değil...
Daha söyleyeceğim bişey olduğunu düşünmüyorum eğer aklıma birşey gelirse eklerim...
Bu naciye; ilk ektiğim nohut bitkisi :').
Ektiğimden beri daha bir kez suladım(ektiğim gün).
Boyu 11 cm.
Oda sıcaklığında pencerenin karşısında yetiştiriyorum.
Torfta yetiştiriyorum.
İlk olarak nemli pamukta 1 hafta boyunca yeşermesini bekledim , ektiğimde tohumu çürümüş gibiydi (üstünde siyah leke ve noktalar vardı), şu an gayet sağlıklı .
Torfun nemini bilmiyorum ama çamur kıvamında değil...
Daha söyleyeceğim bişey olduğunu düşünmüyorum eğer aklıma birşey gelirse eklerim...
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:
Bu günlük için olan hevesimi desteklediğiniz için çok teşekkür ederim .
Pamuktan torfa aldığım zaman boyu yaklaşık 7-8 cmdi.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:
Bu benim ailemle ilk yetiştirdiğim kaktüs.
Henüz bir ismi yok.
1-2 haftada bir suluyorum.
Boyu 71 cm.
Balkonda bahçe toprağında yetiştiriyorum.
Yanlış bilmiyorsam kaynana dili deniyor kaktüse.
Yaklaşık 2,5-3 yıldır bakıyorum bu arkadaşa .
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:
Bu iki arkadaş kaynana dilinden sonra bakmaya başladığım kaktüs türü, yanlış bilmiyorsam kaynana yumruğu dediyor.
Kaynana dilinden yaklaşık 2 ay sonra halamdan almıştım ama sanırım büyümüyor :/ .
İkisininde boyu 12 cm.
Kaynana dilinin yanında balkonda bahçe toprağında yetiştiriyorum.
1-2 haftada bir suluyorum.
Bu arkadaşlarında henüz bir ismi yok .
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:
Bu arkadaş benim ilk patates denemem PATE-R PARKER.
Bugün çimlenmesi için bu şekilde suda bekletiyorum.
Çimlenmesi için;
Cam kavanoz veya bardak,3 kürdan, kavanozu yada bardağı dolduracak kadar temiz su...
1)Kürdanları eşit aralıklarla patatese en az 1 cm girecek kadar soktum.
2) Kavanoz veya bardağa temiz su doldurdum.
3)Fotoğraftaki gibi yerleştirdim.
Yanlış hatırlamıyorsam 2-3 günde kürdan soktuğum yerden yeşermeye başlaması gerekiyor...
Elimde şu an tüm malzemeler olmadığı için hazırlayamıyorum :/ .
Patatesi ekmek için lazım olanlar;
Geniş keten çuval (çuval yerine kalın çöp poşeti de kullananlar da varmış.),torf-dere kumu(gübre bakımından zengin kaliteli toprak)...
Ekeceğim patatesin çimlenmiş olması kesinlikle gereklidir.
Kullanacağım çuvalı kenarlarından katlayıp boyunu kısaltmalıyım.
Çuvalın içine 15-20 cm toprak doldurmalıyım.
Patatesi yerleştirdikten sonra üzerini en az 5 cm toprak ile örtmeliyim.
Patatesler gövdesinin toprağa temas ettiği bölgelerden çoğalır, bu nedenle toprakla kapatılması iyi olacaktır.
Patatesi ektikten sonra çuvalı çok sıcak olmayıp güneş alan bir bölgede toprağını sürekli nemli tutmalıyım.
Yaz sıcaklarında haftada 1-2 kez sulamalıyım...
Filizler toprağın 20 cm üzerine çıktıkça çuvalı katlandığım kenarlarından uzatarak 5-10 cm gübreli toprak eklemeliyim.
Bu süre içinde toprakta oluşan yabani otları temizlemeli, mantar yada böceklenme gibi farklı sorunlar oluşmadığından emin olmalıyım.
5-6 patatesten yaklaşık 1 çuval patates elde edebilirim. Bu süre yaklaşık 2-3 ay sürecektir.
Her patates için farklı çuval ve kavanoz kullanmalıyım...
Ev imkanlarına göre yapıyorum, bahçede ekme işlemi illa ki farklıdır...
Pamuktan torfa aldığım zaman boyu yaklaşık 7-8 cmdi.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:
Bu benim ailemle ilk yetiştirdiğim kaktüs.
Henüz bir ismi yok.
1-2 haftada bir suluyorum.
Boyu 71 cm.
Balkonda bahçe toprağında yetiştiriyorum.
Yanlış bilmiyorsam kaynana dili deniyor kaktüse.
Yaklaşık 2,5-3 yıldır bakıyorum bu arkadaşa .
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:
Bu iki arkadaş kaynana dilinden sonra bakmaya başladığım kaktüs türü, yanlış bilmiyorsam kaynana yumruğu dediyor.
Kaynana dilinden yaklaşık 2 ay sonra halamdan almıştım ama sanırım büyümüyor :/ .
İkisininde boyu 12 cm.
Kaynana dilinin yanında balkonda bahçe toprağında yetiştiriyorum.
1-2 haftada bir suluyorum.
Bu arkadaşlarında henüz bir ismi yok .
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:
Bu arkadaş benim ilk patates denemem PATE-R PARKER.
Bugün çimlenmesi için bu şekilde suda bekletiyorum.
Çimlenmesi için;
Cam kavanoz veya bardak,3 kürdan, kavanozu yada bardağı dolduracak kadar temiz su...
1)Kürdanları eşit aralıklarla patatese en az 1 cm girecek kadar soktum.
2) Kavanoz veya bardağa temiz su doldurdum.
3)Fotoğraftaki gibi yerleştirdim.
Yanlış hatırlamıyorsam 2-3 günde kürdan soktuğum yerden yeşermeye başlaması gerekiyor...
Elimde şu an tüm malzemeler olmadığı için hazırlayamıyorum :/ .
Patatesi ekmek için lazım olanlar;
Geniş keten çuval (çuval yerine kalın çöp poşeti de kullananlar da varmış.),torf-dere kumu(gübre bakımından zengin kaliteli toprak)...
Ekeceğim patatesin çimlenmiş olması kesinlikle gereklidir.
Kullanacağım çuvalı kenarlarından katlayıp boyunu kısaltmalıyım.
Çuvalın içine 15-20 cm toprak doldurmalıyım.
Patatesi yerleştirdikten sonra üzerini en az 5 cm toprak ile örtmeliyim.
Patatesler gövdesinin toprağa temas ettiği bölgelerden çoğalır, bu nedenle toprakla kapatılması iyi olacaktır.
Patatesi ektikten sonra çuvalı çok sıcak olmayıp güneş alan bir bölgede toprağını sürekli nemli tutmalıyım.
Yaz sıcaklarında haftada 1-2 kez sulamalıyım...
Filizler toprağın 20 cm üzerine çıktıkça çuvalı katlandığım kenarlarından uzatarak 5-10 cm gübreli toprak eklemeliyim.
Bu süre içinde toprakta oluşan yabani otları temizlemeli, mantar yada böceklenme gibi farklı sorunlar oluşmadığından emin olmalıyım.
5-6 patatesten yaklaşık 1 çuval patates elde edebilirim. Bu süre yaklaşık 2-3 ay sürecektir.
Her patates için farklı çuval ve kavanoz kullanmalıyım...
Ev imkanlarına göre yapıyorum, bahçede ekme işlemi illa ki farklıdır...
Teşekkürler paylaşımın için. Niye kaynanayla ilgili isimler koymuşlar acaba. Gerçi kaynana dilini anneme gösterdim "hmm doğru sivri sivri" dedi 😂. Ayrıca patatesinizin ismi de çok yaratıcı Çuval olayını ilk defa duydum o da iyiymiş
Teşekkürler paylaşımın için. Niye kaynanayla ilgili isimler koymuşlar acaba. Gerçi kaynana dilini anneme gösterdim "hmm doğru sivri sivri" dedi 😂. Ayrıca patatesinizin ismi de çok yaratıcı Çuval olayını ilk defa duydum o da iyiymiş
Bence kaynana dili olmasının sebebi çok uzaması ve dikenli olması, kaynana yumruğu da bence çok dikenli olduğundan ötürüdür. Kesin birşey diyemiyorum sadece tahmin yapabiliyorum. ilgin için teşekkür ederim...
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:
Şimdi ilk tohum verecek kadar büyümesini hedeflediğim ilk fasülyemi ekiyorum.
İsmi Süleyman .
Fasülye ekimi için malzemeler;
-pamuk
-plastik veya cam kap
-fasülye(doğal olarak)
Ben böyle 500 gramlık bir peynir kutusu kullandım, yetetli olacaktır.
Pamuğu ufak parçalara ayırıp kabın dibine yerleştirdim (kalın bir tabaka olması kök açısından iyi olur.
Fasülyeleri yerleştirip üstüne alttakinin yarısı veya çeyreği (ikisinin arası olması iyi olur) kadar parçalanmış pamuk örttüm. Ardından aşırıya kaçmadan suladım. Üstteki pamuğu fazla bastırmak ve fasülyeyi fazla sulamak fasülye açısından kötü olur.
Kutu fasülyeye dar gelmeye başladığında kutuyu biraz büyüğüyle değiştirmeyi düşünüyorum. Biraz parçalanmış pamuğu yeni kutunun içine ve kenarlarına yerleştirip üstüne fasülyeyi pamuğuyla yerleştirip aşırıya kaçmadan sularım.
Fasülye 5-6 günde filizlenecektir. Sulama aşırıya kaçmadan yapılmalıdır, sağlıklı yaşaması için oda sıcaklığı yeterli olacaktır.
Kaç günde tohum vereceğini bilmiyorum, hadi deneyip görelim! ...
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:
Naciyemiz 15,5 cm olmuş.
Nohutlar fazla suyu sevmez. Bu yüzden 2 haftada bir sulama kararı aldım. En son 18 mayısta sulamıştım. Her suladığımda Naciye hakkında cevap atacağım, sürekli güncel tutmaya çalışacağım bu konuyu...
Daha ne yazmalıyım bilmiyorum, herkese iyi hobiler dilerim.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:
İlk tohum hefeflediğim fasulyelerim yani süleyman ve kardeşleri köklenmiş.
Aslında 6 fasülye ekmiştim, bir tanesi küflenmiş ve köklenmemiş , diğer fasülyelere zarar vereceğini düşünerek çöpe atma kararı verdim...
Bugün Süleyman ve kardeşlerini pamuktan toprağa geçirdim;
İlk olarak 500 gramlık bir peynir kutusunun altına bıçakla delikler açtım. Toprağın delikleri tıkamaması ve suyun akması için en alta biraz pamuk yaptım. Pamuk suyu geçiriyor mu diye denedim, başarılı oldu . Pamuğun üstüne kalın bir tabaka toprak yerleştirdim, toprağın üstüne fasülyeleri dizdim, üzerini kapatıp suladım.
Fasülye suyu sevmediği için alttaki delikleri biraz büyük açmıştım. En alta pamuk yerine çakıl taşı da koyabilirsiniz,aynı işlevi görecektir .
Sanırım söyleyeceğim daha birşey yok. Herkese iyi hobiler dilerim ...
Bence kaynana dili olmasının sebebi çok uzaması ve dikenli olması, kaynana yumruğu da bence çok dikenli olduğundan ötürüdür. Kesin birşey diyemiyorum sadece tahmin yapabiliyorum. ilgin için teşekkür ederim...
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:
Şimdi ilk tohum verecek kadar büyümesini hedeflediğim ilk fasülyemi ekiyorum.
İsmi Süleyman .
Fasülye ekimi için malzemeler;
-pamuk
-plastik veya cam kap
-fasülye(doğal olarak)
Ben böyle 500 gramlık bir peynir kutusu kullandım, yetetli olacaktır.
Pamuğu ufak parçalara ayırıp kabın dibine yerleştirdim (kalın bir tabaka olması kök açısından iyi olur.
Fasülyeleri yerleştirip üstüne alttakinin yarısı veya çeyreği (ikisinin arası olması iyi olur) kadar parçalanmış pamuk örttüm. Ardından aşırıya kaçmadan suladım. Üstteki pamuğu fazla bastırmak ve fasülyeyi fazla sulamak fasülye açısından kötü olur.
Kutu fasülyeye dar gelmeye başladığında kutuyu biraz büyüğüyle değiştirmeyi düşünüyorum. Biraz parçalanmış pamuğu yeni kutunun içine ve kenarlarına yerleştirip üstüne fasülyeyi pamuğuyla yerleştirip aşırıya kaçmadan sularım.
Fasülye 5-6 günde filizlenecektir. Sulama aşırıya kaçmadan yapılmalıdır, sağlıklı yaşaması için oda sıcaklığı yeterli olacaktır.
Kaç günde tohum vereceğini bilmiyorum, hadi deneyip görelim! ...
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:
Naciyemiz 15,5 cm olmuş.
Nohutlar fazla suyu sevmez. Bu yüzden 2 haftada bir sulama kararı aldım. En son 18 mayısta sulamıştım. Her suladığımda Naciye hakkında cevap atacağım, sürekli güncel tutmaya çalışacağım bu konuyu...
Daha ne yazmalıyım bilmiyorum, herkese iyi hobiler dilerim.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:
İlk tohum hefeflediğim fasulyelerim yani süleyman ve kardeşleri köklenmiş.
Aslında 6 fasülye ekmiştim, bir tanesi küflenmiş ve köklenmemiş , diğer fasülyelere zarar vereceğini düşünerek çöpe atma kararı verdim...
Bugün Süleyman ve kardeşlerini pamuktan toprağa geçirdim;
İlk olarak 500 gramlık bir peynir kutusunun altına bıçakla delikler açtım. Toprağın delikleri tıkamaması ve suyun akması için en alta biraz pamuk yaptım. Pamuk suyu geçiriyor mu diye denedim, başarılı oldu . Pamuğun üstüne kalın bir tabaka toprak yerleştirdim, toprağın üstüne fasülyeleri dizdim, üzerini kapatıp suladım.
Fasülye suyu sevmediği için alttaki delikleri biraz büyük açmıştım. En alta pamuk yerine çakıl taşı da koyabilirsiniz,aynı işlevi görecektir .
Sanırım söyleyeceğim daha birşey yok. Herkese iyi hobiler dilerim ...
Naciyemiz bilmediğim bir sebepten kendisini bıraktı, sanırsam iki yerinden kırılmış, toprağının nemi gayet uygun.
Kardeşlerimin veya annemin eli çarpmış olmalı ki zaten epeyce küçük ve inceydi.
Umarım ikinci bir Naciyeye gerek olmaz, Naciyemiz toparlanır ...
Güncel durumu yakında paylaşırım, herkese keyifli hobiler dilerim...
Bence kaynana dili olmasının sebebi çok uzaması ve dikenli olması, kaynana yumruğu da bence çok dikenli olduğundan ötürüdür. Kesin birşey diyemiyorum sadece tahmin yapabiliyorum. ilgin için teşekkür ederim...
Şimdi ilk tohum verecek kadar büyümesini hedeflediğim ilk fasülyemi ekiyorum.
İsmi Süleyman .
Fasülye ekimi için malzemeler;
-pamuk
-plastik veya cam kap
-fasülye(doğal olarak)
Ben böyle 500 gramlık bir peynir kutusu kullandım, yetetli olacaktır.
Pamuğu ufak parçalara ayırıp kabın dibine yerleştirdim (kalın bir tabaka olması kök açısından iyi olur.
Fasülyeleri yerleştirip üstüne alttakinin yarısı veya çeyreği (ikisinin arası olması iyi olur) kadar parçalanmış pamuk örttüm. Ardından aşırıya kaçmadan suladım. Üstteki pamuğu fazla bastırmak ve fasülyeyi fazla sulamak fasülye açısından kötü olur.
Kutu fasülyeye dar gelmeye başladığında kutuyu biraz büyüğüyle değiştirmeyi düşünüyorum. Biraz parçalanmış pamuğu yeni kutunun içine ve kenarlarına yerleştirip üstüne fasülyeyi pamuğuyla yerleştirip aşırıya kaçmadan sularım.
Fasülye 5-6 günde filizlenecektir. Sulama aşırıya kaçmadan yapılmalıdır, sağlıklı yaşaması için oda sıcaklığı yeterli olacaktır.
Kaç günde tohum vereceğini bilmiyorum, hadi deneyip görelim! ...
Naciyemiz 15,5 cm olmuş.
Nohutlar fazla suyu sevmez. Bu yüzden 2 haftada bir sulama kararı aldım. En son 18 mayısta sulamıştım. Her suladığımda Naciye hakkında cevap atacağım, sürekli güncel tutmaya çalışacağım bu konuyu...
Daha ne yazmalıyım bilmiyorum, herkese iyi hobiler dilerim.
İlk tohum hefeflediğim fasulyelerim yani süleyman ve kardeşleri köklenmiş.
Aslında 6 fasülye ekmiştim, bir tanesi küflenmiş ve köklenmemiş , diğer fasülyelere zarar vereceğini düşünerek çöpe atma kararı verdim...
Bugün Süleyman ve kardeşlerini pamuktan toprağa geçirdim;
İlk olarak 500 gramlık bir peynir kutusunun altına bıçakla delikler açtım. Toprağın delikleri tıkamaması ve suyun akması için en alta biraz pamuk yaptım. Pamuk suyu geçiriyor mu diye denedim, başarılı oldu . Pamuğun üstüne kalın bir tabaka toprak yerleştirdim, toprağın üstüne fasülyeleri dizdim, üzerini kapatıp suladım.
Fasülye suyu sevmediği için alttaki delikleri biraz büyük açmıştım. En alta pamuk yerine çakıl taşı da koyabilirsiniz,aynı işlevi görecektir .
Sanırım söyleyeceğim daha birşey yok. Herkese iyi hobiler dilerim ...
Süleyman ve kardeşlerinin fotoğraflarını koymayı unutmuşum :/ şimdi ekliyorum..
Naciyemiz bilmediğim bir sebepten kendisini bıraktı, sanırsam iki yerinden kırılmış, toprağının nemi gayet uygun.
Kardeşlerimin veya annemin eli çarpmış olmalı ki zaten epeyce küçük ve inceydi.
Umarım ikinci bir Naciyeye gerek olmaz, Naciyemiz toparlanır ...
Güncel durumu yakında paylaşırım, herkese keyifli hobiler dilerim...