İşte o gün geldi!
Oldukça uzun bir yazı olacağını düşünüyorum o yüzden derin bir nefes alalım.
Öncelikle beni yargılamayın. O işi ben yeterince yapıyorum. Her neyse!
İlk kolonimizle başlıyoruz:

Kendilerine "Pamuk Elliler" demek istiyorum. Gayet belli olacak şekilde tüplerindeki pamuktan dolayı bu ismi aldılar. Tüpe yapışmış durumdaki bir pamuğa sahipler. Bu koloniye ve diğer tüm kolonilere pupa eklemesi yaptım. Yanlarındakiler kendi işçileri değil, ekleme pupalar. Şuanda 4 işçileri var. Kraliçenin türü Camponotus Sanctus.
Şimdi ikinci kolonimiz:

Bu koloniye "Kızıl Campolar" ismini verdim. Kraliçenin türünden veya morphundan dolayı siyah olması gereken bölgeleri kızıl renkte. İşçileri nasıl olacak diye merak ediyordum fakat başkasına göndermek üzere söz verdim. O yüzden muhtemelen işçilerini bizzat göremeyeceğim. Şuanda 2 işçileri var. Kraliçenin türü Camponotus sp.
Sırada üçüncü kolonimiz:

Bu koloniye "Abdomen" diyorum, siz göremeseniz de tüpün diğer ucunda bir kraliçe abdomeni var. Nasıl oraya gittiğini sormayın😶🌫️
Şuanda 2 işçileri var ve gayet istikrarlı bir şekilde yaşamlarına devam ediyorlar. Kraliçenin türü Camponotus Sanctus.

Bu bir koloni değil, sadece kraliçe. Kendisine verecek bir ismim yok çünkü bir olayı yok. Yine bir Camponotus Sanctus kraliçesi. Kraliçeden tür tespiti yapmıyorum bu arada, uçuş yaptıkları koloniyi bildiğim için Sanctus diyorum.
Gereksiz bir koloni😒

Adını anmasam da olacak bir Lepisiota multisi. Kendilerine, kraliçe gördükçe ve almaya üşenmedikçe ekleme yapıyorum. Genelde her eklemede başka bir kraliçeyi öldürüp sayılarını sabit 3'te tutuyorlar. Ama pek de umrumda değil. Yanlarındaki pupalar da aynı şekilde ekleme pupalar. Kaç işçi olduklarını da bilmiyorum çok ufaklar saymaya üşeniyorum.
Bir diğer koloni:

Fotoğraf fazla bulanık ama bu bir Cataglyphis Nodus outworldü. İçerisindeku işçi sayısı 3 prens 1 işçi şeklinde. Belki prenses bulurum diye prens toplamıştım ama yaşamlarına devam etsinler diye buraya koydum. Şuanlık sadece 3 yumurtaları var. Aklıma geldikçe kendileriyle ilgileniyorum. Belki gelişirler belki ölürler. Birlikte göreceğiz.
Bir başka kolonii🥳

İşte beni yargılamayın derken bundan bahsediyordum. Crematogaster sp. kolonisi, kendileri şuan kaç işçi bilmiyorum. İşçilerinin çıktığını bile az önce fotoğraf çekerken gördüm bir ara sayarım şimdi yemek vakti.
İki kraliçe

Bu arkadaşlara "Tuzluk Messorları" demek istiyorum. Bu iki tuzluğun içinde kendi el örmeleri olan toprak yuvalarında kalıyorlar. Sağdaki tuzluğun nemlendirmesi içindeki pamuktan; soldakinin nemlendirmesi içindeki şırıngadan yapılıyor. Kraliçeler 1 aydan uzun süredir içerideler geçen gün meraktan sağdaki arkadaşın yuvasını biraz açmıştım ve bastığım su miktarının aşırı fazla olduğunu, her su bastığımda yuvanın su dolduğunu gördüm. Anlaşılan süreç uzuyor. İşçiler ne zaman çıkacak göreceğiz.
Başka bir kraliçe

Bir Camponotus Lateralis kraliçesi, yanındaki larva onun değil, çantamda buldum ve ne olacak diye tüpünün içine attım. Baya stresli olaylar yaşadı o yüzden kendisinden hızlı bir gelişim beklemiyorum. Eğer denk gelirsem yine pupa toplayıp ekleme yapacağım. Şimdilik kendi halinde duruyor.
Hala anlatacak koloniler ve kraliçeler var ama fotoğraf sınırından dolayı yeterlj guzellikte anlatamayacağım o yüzden bir sonraki mesajda kendilerinden bahsedeceğim.